Megnyitás | Vissza a főmenühöz

Keresztül-kasul Ázsián, avagy a TOP ázsiai úticélok

Gésa

Gésa

Szereted a távolkeleti kultúrát? Szeretnél látni néhány csodálatos műemléket? Vagy évzaktól függetlenül, csak egy egzotikus, tengerparti nyaralásra vágysz? Vessünk egy pillantást a leglátogatottabb ázsiai országokra, amelyek nem csak lenyűgözőek, de kalandos kirándulásokat is nyújtanak.

Ázsia több kultúra bölcsője, ezért itt mindenféle vallással találkozhatsz. Ezen felül a világ legnagyobb és leglátogatottabb kontinense.

A TripAdvisor (utazással és turizmussal folgalkozó weboldal) 2017-es ranglétráján 25 ázsiai helyszínt találhatunk, ebből az első 11-et most mi is bemutatjuk.

Bali, Indonézia gyöngyszeme

Az előkelő első helyet a legnagyobb és a leglátogatottabb indonéz sziget, Bali szerezte meg. Itt teraszos rizsföldeket, érintetlen természetet, káprázatos homokos strandokat, hindu templomokat valamint őslakosok lakta falvacskákat találsz, de a búvárok körében is nagyon kedvelt helyszín.

Bali

Bali

Kambodzsai Királyság

Kambodzsa leglátogatottabb helyszíne a Siem Reap, amely az Angkor Vat része. Az Angkor Vat templomegyüttes egyike a legismertebb és leggyakrabban felkeresett templomoknak, valamint a világ csodái közé is tartozik. Biztos, hogy mindenki ismeri azokat a gyönyörű képeket a templomról, szóvla miért is ne néznéd meg a saját szemeddel?

Kambodzsa

Kambodzsa

Thaiföld – az elképesztő helyek földje

A mindenki által ismert Thaiföld több helyet is megszerzett a ranglétrán. Látogass el az Amandán-tenger legnagyobb szigetére, Phuketre. Hegyek, esőerdők, kaucsukfák és fantaszikus öblök találhatóak itt. Vagy például Ko Szamuj szigete, amely az utolsó érintetlen trópusi természettel rendelkezik Délnyugat-Ázsiában. Semmiképp nem lehet kihagyni Bangkokat, a fővárost sem. Nézd meg a Királyi palotát, Bangkok legnagyobb és legrégebbi templomát – Wat Pho vagy az Arany Buddha templomát – Wat Traimit. A listán megtalálod még a Chiang Mai templomot és a Ko Tao teknősök szigetét.

Thaiföld

Thaiföld

Vietnam – nem csak a rizsföldekről szól

Egy olyen gyönyörű hely, mint Vietnam máris 3 helyszínnel került be a legjobbak közé. Egyik az UNESCO listáján is szereplő Hoi An. Hindu templomok romjait vagy akár máig működő pagodákat és templomokat is találhatsz itt. Természetesen nem hiányozhat ebből a listából a főváros, Hanoi vagy Ho Szi Minh-városa sem, amely itt található.

Vietnam

Vietnam

Nepál, a világ teteje

Sokan közülünk a világ legmagasabb hegyéről, a Mount Everestről (Himalája) ismerik. Pedig gyönyörű, vad természet és sok-sok műemlék övezi az országot. A leglátogatottabb helyek a főváros Katmandu és Pokhara városa. E város közepén található Nepál második legnagyobb tava, a Phéva Tál. A tó közepén egy apró szigeten lapul a Varáhi templom, vagy a déli részéről megközelítheted a Déví vízesést is.

Nepál, a világ teteje

Nepál, a világ teteje

A kevésbé ismert Lombok

Még Te sem hallottál Lombokról? Nem Te vagy az egyetlen, ugyanis csak egy apró szigetről van szó, Balitól keletre. A szigeten sűrű őserdőket, krátereket, ősi falucskákat, de szállodákat és fehér homokos tengerpartokat is találsz. Chili paprikákat, dohányt, szóját, fahéjat és kávét is termesztenek errefelé, megérnek egy látogatást a helyi ültetvények is.

Lombok

Lombok

Japán, az óriási metropoliszok és hagyományos műemlékek földje

Japán gazdag történelemmel és megszámlálhatatlan sintó és buddhista templommal, szent hellyel rendelkezik. Viszont modern világvárosokkal is büszkélkedhet, mint például a főváros Tokio, amely egyike a leglátogatottabb világvárosoknak. Mindenképp érdemes felkeresni az egykori fővárost, Kiotót is.

Japán

Japán

India, a kontrasztok földje

India rendelkezik az egyik legrégebbi civilizáció történelmével, számtalan templomot, modern nagyvárosokat vagy a Himaláját is felkeresheted. Ennek ellenére egy nagyon szegény országról besézlünk. Egykor a maharadzsák, tigrisek, elefántok és Gandhi földje volt. A leglátogatottabb Goa, a leggazdagabb állam Indiában, amely az Arab-tenger partján fekszik. Említésre méltó még a főváros, Újdelhi és Dzsaipur, a „rózsaszín város“, amely a történelmi központban található rózsaszín épületről kapta a nevét.

Dzsajpur, India

Dzsajpur, India

Kína, egy ország több formában

Kínában érdemes ellátogatni a monumentális fővárosba, Pekingbe vagy Hongkongba, amely szintén teljes joggal került fel a listára. Azonban megismerheted a szegény vidéket is, ahol a helyiek a saját földjeiket művelik. Mindenképp nézd meg a mindenki által ismert Kínai Nagy Falat is.

Kínai Nagy Fal

Kínai Nagy Fal

Szingapúr, a szigetország

Az ország neve szanszkrit eredetű és „oroszlánok városát“ jelent. Szingapúr a világ legfejlettebb országai közé tartozik. Semmiképp se hagyd ki a főváros, Szingapúr megismerését, amely a fő kikötőváros is egyben. Kínai, maláj és indiai hagyományok keverednek az országban. Szingapúr a világ egyik legtisztább városa.

Szingapúr

Szingapúr

Palawan szigete

Ez egy Fülöp-szigeteki hegyvidékes kis sziget, amely az egyik legszebb és legtisztább sziget a világon. Az UNESCO listáján szerepel a helyi Tubataha korall zátony, amelyet nemzeti parkká is minősítettek. Palawan szigetén szabadon megnézhető például az Iwahig kolónia és megismerheted, hogyan tartják fogva az elítélteket a helyiek. A sziget alatt folyik a leghoszabb föld alatti folyó, amelyet a Szent Paula barlangban találsz.

Palawan szigete

Palawan szigete

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.