Megnyitás | Vissza a főmenühöz

Legjobb wellness szállodák az őszre

Wellness pihenés

Wellness pihenés Shutterstock

Ha ősz, akkor wellness! Meg kirándulás, forró tea, tökfaragás, sárguló falevelek és persze wellness, ja meg még wellness, és azt hiszem még egy pici wellness is. Mert ugye abból sosem elég! Hiszen mi is lehetne jobb egy pihentető szaunánál, gőzfürdőnél és masszázsnál?! Talán, ha a szerelmünk vagy családunk társaságában töltött relaxációt hosszú őszi sétákkal és hazánk izgalmas városainak felfedezésével kombináljuk!

Hotel Yacht Wellness& Business – Siófok 

Őszi Balaton

Őszi Balaton Shutterstock

Balaton, a megunhatatlan klasszikus télen, nyáron, ősszel, tavasszal, esőben, napsütésben, egyszóval mindenkor. A magyar tenger partján fekvő Hotel Yacht Wellness& Business pedig egyszerűen mesés választás, ha wellnessel egybekötött aktív pihenés a cél. A szálloda spa részlege egy külön épületszárnyban kapott helyet, így itt tényleg minden a feltöltődésről szól: úszómedencék, pezsgőfürdő, sószoba, szauna és természetesen masszázs is igénybe vehető. A szállodán kívüli programok tekintetében úgyszintén széles a választék. Jó idő esetén lehetőség van kerékpárt kölcsönözni és bringázni a tó körül kiépített bicikliúton. Továbbá a közeli kikötőnek hála sétahajózásra is benevezhetünk. Ezen felül horgászási és túrázási opciók is adottak. Gyalogtúra esetén érdemes elzarándokolni a Kereki várhoz esetleg egy hosszabb sétát tenni a Töreki Halastavakhoz. Aki Siófokon szeretne maradni, annak a tóparti sétányt és a Jókai parkot tudom ajánlani. Az éhség csillapítására pedig a Mustafa Étterem és az ottani kemencés gyros a megoldás!

Megnézem a szállodát!

Hotel Wellamarin – Zamárdi

Balatoni wellness

Balatoni wellness Shutterstock

Ha már Balaton és déli part, akkor Siófok mellet Zamárdi, pontosabban a Hotel Wellamarin szintén nagyszerű választás! A szállodakomplexum színvonalas szobákkal, remek ételekkel – többek között kemencés pizzával - bowling teremmel, asztali focival, squash lehetőséggel és a kicsik számára létrehozott „manóclubbal” várja vendégeit. Ezeken felül a spa részlegen masszázst és fűtött medencét találni, az igazán sportosak pedig még aerobic órán is részt vehetnek. Kár lenne ezt a rengeteg csodás lehetőséget nem kiélvezni!

Legjobb családbarát szállodák az őszi szünetre

Ez is érdekelhet:

Legjobb családbarát szállodák az őszi szünetre

 Ami pedig Zamárdit, mármint magát a várost illeti, nos Siófokhoz hasonlóan itt is megannyi esély kínálkozik az aktív programok szervezéséhez. A Kőhegyi Kilátó, a Zamárdi Kalandpark, a Kisboldogasszony római katolikus templom és a Tájház egyértelműen felkeresésre érdemesek. Aki pedig a környéken elsőrangú éttermet keres, annak irány a Kistücsök és a Rádpuszta Gasztro Élménybirtok!

Megnézem a szállodát!

Hotel Korona Eger – Wellness, Rendezvény és Borszálloda

Eger, Bazilika

Eger, Bazilika Shutterstock

Eger csodás városa úgyszintén pazar választás, ha őszi wellnessről és pihentető kikapcsolódásról van szó. A rendkívül gazdag történelemmel átszőtt település macskaköves utcácskáin végig sétálni maga a boldogság! Habár Eger megannyi érdekes látnivalót rejt, azért van egy-kettő, amely jócskán kiemelkedik a többi közül. Így az Egri vár és az ott található múzeumok, a Kálvária domb, az Érseki Palota, a Minaret, a Török fürdő és az Egri Bazilika csak néhány a kihagyhatatlan izgalmak színes sorából. És akkor még a környék felejthetetlen szépségű természeti értékeiről nem is beszéltem, melyek közül Egerszalók, valamint a Szalajka völgy egyértelműen kitűnik. 

Legjobb kutyabarát szállodák az őszre

Ez is érdekelhet:

Legjobb kutyabarát szállodák az őszre

Ősszel remek dolog kirándulni, de persze a wellness édes csábításának is ugyan úgy teret kell engedni! Ehhez válasszuk a Dobó tértől alig 600 méter távolságra fekvő Hotel Korona meghitt vendégszeretetét. Itt a spa részlegben úszó- és élménymedence, szauna, gőzfürdő, tepidárium, kneipp taposó és római kút is fogadja a feltöltődni vágyókat. Ezen túl a szálloda éttermének nagyszerű fogásai és Eger világhírű borai szintén szolgálatkészen várják, hogy elfogyasszák őket!

Megnézem a szállodát!

Aqua-Lux Hotel – Cserkeszőlős

Thermal spa

Thermal spa Shutterstock

Az ország keleti felének szívében, a Tisza és a Hármas-Körös között fekszik Cserkeszőlős. A község gyógyvizéről vált ismertté, hiszen a föld mélyéről feltörő forrás krónikus mozgásszervi és nőgyógyászati betegségek kezelésére kiválóan alkalmas. Eme jótékony hatást pedig a Gyógy- és Strandfürdőnek köszönhetően bárki élvezheti. Habár a gyógyvíz talán Cserkeszőlős legerősebb vonzereje, azért a többi látnivalójáról sem szabad megfeledkezni. Így a Baghy-Szinyei Merse-kúria és a Csipkeház abszolút felkeresésre méltók. A közeli Szolnok kínálta további nevezetesség, illetve a környék szépséges tája a Nagy-Fertővel ugyancsak igazi egyediség. Cserkeszőlősi feltöltődésünk alkalmával pedig hol máshol szállhatnánk meg, mint az Aqua-Lux Hotelben?! Habár a szálloda a fent említett gyógyfürdő mellet fekszik, azért nem kell feltétlen elhagyni szállásunkat, hogy kényeztető wellnessben lehessen részünk. Így a hotelben megtalálható infraszauna, aromafürdő, sószoba és gőzkabin csak néhány ok a maradásra. A játszószobának és bowlingnak hála pedig a relaxáció után kicsik és nagyok aktív, helyi szórakozásban részesülhetnek. Így tehát nem kérdés, hogy Cserkeszőlős remek választás, ha egy kis őszi wellness-kikapcsolódásra vágyunk!

Megnézem a szállodát!

Hotel Atlantis – Hajdúszoboszló

Szauna, relax

Szauna, relax Shutterstock

Az Alföld szívében található Hajdúszoboszló egyet jelent a wellness egyik hazai fellegvárával! Ez nem is csoda, hiszen itt található Európa legnagyobb fürdőkomplexuma. A városi Gyógyfürdő vize rendkívül különleges és számos gyógyhatással bír. A fürdőházban természetesen a vízben való pihenés és gyógyulás mellett különféle kezelésekre, iszappakolásra és tangentoros víz alatti masszázskezelésre is van lehetőség. Így már nem oly meglepő, hogy jó néhány szálloda épült a közelben, melyek közül a Hotel Atlantis abszolút figyelemre méltó, érdemes itt megszállni. Miért?
A hotel 900 m2-es wellness részlege többek között úszó- és gyógymedencékkel, szaunavilággal, jégbarlanggal és aquafitness lehetőségével várja a pihenni vágyókat. A beauty szalonban pedig további szépészeti kezelés ugyancsak igénybe vehető. Persze Hajdúszoboszlón a spa élményé a főszerep, de azért a település aktív kikapcsolódási lehetőségei mellett sem mehetek el szó nélkül. Így a Hortobágyi Vadaspark őszi pompájának megcsodálása, illetve a hajdúszoboszlói repülőtéren üzemelő gokart pályán való száguldás egyértelműen izgalomra adhat okot.

Megnézem a szállodát!

Hunguest Hotel Forrás – Szeged

Szeged

Szeged Shutterstock

Ha már wellness, akkor a Szeged szívében található Hunguest Hotel Forrás sem maradhat ki a sorból! A kényelmes, gyönyörű szobákkal rendelkező hotelből egy folyosón keresztül juthatunk el a Napfényfürdő Aquapolis-ba, Szeged híres fürdőkomplexumába. Itt kicsik és nagyok egyaránt megtalálhatják a számukra érdekes, vagy éppenséggel pihentető kikapcsolódást. Persze már mondanom sem kell, hogy a fürdőben mozgásszervi megbetegedések és csontritkulás kezelésére alkalmas gyógyvíz található. A víz gyógyító erejének kiaknázása mellett különféle kezeléseken is részt lehet venni, valamint olyan szolgáltatások közül van lehetőség válogatni, mint például a sókamra, a római gőzkamra, vagy a tepidárium. Természetesen a wellness nyújtotta pihenés mellett Szeged meseszép városának felfedezéséről sem szabad lemondani, hiszen ez a káprázatos város számtalan szépséget tartogat!

Megnézem a szállodát!

2020.10.13. Krisztina Szeitz

Címke:

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.