Megnyitás | Vissza a főmenühöz

Málta - Utazás két kontinens közé!

Málta szigete Szicília és Tunézia között található a Földközi-tenger közepén. Az ország több szigetből áll, ezek közül a legismertebbek: Málta, Gozó, Cominó szigete. A lélegzetelállítóan szép szigetcsoportnak rendkívül sok kulturális és természeti látnivalója van. Elég ha csak Vallettát az Európai Unió legkisebb, ámbár lenyűgöző fővárosát említjük meg.

Kezdjük a legelején Málta történetét. A két kontinens között található országnak mindig is sokszínű volt a kultúrája. Első lakosai a Stentinello-kultúra tagjai voltak, akik Sziciliából érkezhettek. Ezután jártak itt rómaiak, főníciaiak, görögök, britek is. Az országot az adottságaiból adódóan rengetegen támadták, emiatt mindig is sok kultúra keveredett itt. Az olasz, arab, brit kultúra manapság is tetten érhető és részese az országnak. Az ide látogató turisták a több kultúra keveredése miatt is keresik fel a szigetet, ugyanis az arab építészet, az olasz konyha és a brit telefonfülke látványa egyben lenyűgöző és szürreális is tud lenni. Ezek összessége valóban egyedivé és színessé teszik Máltát, tényleg érdemes ide ellátogatni.

Marsaxlokk

A sziget egyik legérdekesebb és legkedveltebb városa Marsaxlokk. A kis halász és kikötő falú az ország egyik leglátogatottabb helye. Az itt található halpiac és a tengeren ringatózó föníciai színes hajók igazán kellemessé tudják tenni azok üdülését, akik pár órás kikapcsolódásra, vásárlásra vágynak egy különleges helyszínen.

Blue Grotto avagy a tengeri barlangok felfedezése!

Blue Grotto

Blue Grotto

Marsaxlokktól nagyjából 20 perces utazással érhető el az elképesztően gyönyörű következő utazási célunk: a Blue Grotto. A kis öbölből motorcsónakos túrák indulnak a környéken levő tengeri barlangokba. A túrán résztvevőknek lehetősége nyílik rengeteg képet csinálni a barlangokban is, ugyanis minden megállónál van idő az utazóknak megcsodálni ezeket a gyönyörű természet alkotta csodákat.

Az ország közepe és a Nagy Kikötő!

Nagy Kikötő

Nagy Kikötő

A sziget leghíresebb sétánya a fővárosában, Vallettában található. A belvároson átvezető Republic Streeten található számtalan bolt, bár, étterem több millió odalátogatót vonz évente. Itt mindent megtalálunk, ami szem szájnak ingere. Több tucat szuvenír - ékszerbolt, étterem és bár is rendelkezésre áll, hogy valódi kikapcsolódás legyen az ide tett kirándulásunk. A város fő látványossága – mely egyben a legszebb tájképet tárja elénk a szigeten – a Felső és Alsó-Barakka kertből nyíló, elképesztően gyönyörű kilátással rendelkező Grand Harbour. Itt megcsodálhatjuk az ország legnagyobb kikötőjét a város tetejéről. Rengeteg Jacht, hajó, komp látható a nem kis területen elhelyezkedő kikötőben a következő útjukra készen.

Sliema

Sliema

Vallettából hajóval 15 perc alatt át lehet jutni a szomszédos Sliemába. Ez a város garantálja a szórakozást és a rendkívül ízletes olasz gasztronómiát is, ugyanis számtalan olasz ízvilágú étterem fekszik a tengerparti sétányon, ahol elfogyaszthatunk egy kellemes ebédet.

10 ok, amiért érdemes Máltára menni

Ez is érdekelhet:

10 ok, amiért érdemes Máltára menni

Látogatás a Trónok harca forgatási helyszínére

Mdina kapuja

Mdina kapuja

Ki ne ismerné a legendás trónok harca sorozatot, azon belül is a meghökkentően gyönyörű festői város szerepét, ahol játszódott a sorozat. Mdina városa örökké a történelem és a kultúra része, melyre több okból is rászolgált. Egyrészről évszázadokig az ország fővárosa volt, másrészt pedig a fentiekben említett, igazán nagy sikerű sorozat színhelye. Mdina utcáin sétálva beleélhetjük magunkat a forgatási helyszín légkörébe, újra élhetjük a sorozatban látott jeleneteket. A középkori város mai napig meghagyta régies ámbár lélegzetelállító képét. A rengeteg sikátoros utca vizionálja a középkorban levő máltai lovagi életet is.

Gozo természeti csodái

Gozo partja

Gozo partja

Az ország második legnagyobb szigete: Gozo. Málta szigetéről komppal és hajókkal megközelíthető Gozo szigete, rengeteg látnivalót és természeti kincset rejt. Főbb látnivalója a sziget fővárosában található Citadella, a kivételes gyönyörűséggel bíró Marsalforni sólepárlómezők, az UNESCO Világörökségének részét képező Gantija templom, ami sokak szerint a világ legősibb temploma. Nem hagyhatjuk figyelmen kívül a még elképesztőbb látványt nyújtó UNESCO Világörökségi helyszínt, a pár éve leomlott Kék Azúrt. Érdemes egy egész napot eltölteni ezen a sokszínű, kulturális és természeti adottságokkal megáldott szigetet. A tengerpartok bár sziklásak és kavicsosak, de a nyílt tenger látványa minden ide utazónak óriási élményt és nyugalmat adhat.

Az ország csodája - A Kék-Lagúna

Kék-Lagúna

Kék-Lagúna

Málta és Gozó szigete között található az ország fő látványossága, a legtöbb turistát vonzó Kék-Lagúna. Málta szigetéről Sliemából és Cirkewaból is indul hajó és komp járat a mesés szigetre. Az ide utazó nyaralók megcsodálhatják a türkizkék vizet, a rengeteg közelben kikötő hajat és a tenger közepéből kimagasló “szikla-szigetet”. A búvárkodni vágyók az ország ezen pontján megtalálhatják számításaikat, ugyanis rendkívül tiszta a víz és Máltán itt a leggazdagabb a vízi élővilág. A szigeten emellett rengeteg fiatal élvezheti a nyári pihenést, lazulást, amit a parton több helyről is szóló zene és a parti árusok hideg alkoholos és alkohol mentes italai biztosítanak.

Legjobb strandok és hotelek a szigeten

Strand Melliehaban

Strand Melliehaban

Az ország legjobb strandjai Mellieha városában találhatóak, ez a hely az ország észak-nyugati csücskében tartózkodik. Két kedvelt homokos strandja van a Paradise Bay, illetve a Mellieha Beach.

Kiemelt hotelek a környéken:
Seabank Resort & Spa 
Maritim Antonine Hotel & Spa
Paradise Bay

Fedezd fel az idei szezon legjobb máltai ajánlatait!

Balatoni Balázs

2022.12.30. Invia

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.