Megnyitás | Vissza a főmenühöz

Mauritius szigete: a természeti paradicsom

Mauritius szigetének természeti adottságai

Mauritius szigetének természeti adottságai

Mauritius szigete azelőtt elvarázsol, még mielőtt partot érnél. Már a repülőből való kilátás erre a zöld, kis paradicsomra az óceán közepén - már önmagában az is felejthetetlen. Add hozzá ehhez a kellemes éghajlatot, a mosolygó bennszülötteket, a mesebeli tengerpartokat és a hihetetlenül színes természetet: Mauritius Téged is biztosan meghódít. Ha pedig megunnád a tengerparton való pihenést, próbáld meg felfedezni a természeti adottságait ennek a gyönyörű szigetnek.

Chamarel szivárványszínű homokdűnéi

Chamarel szivárványszínű homokdűnéi

Chamarel szivárványszínű homokdűnéi

Ez az egyedülálló természeti jelenség a hegyvidéki területen, a kávéültetvények között rejtőzik. Ezt a kis földterületet hét féle színárnyalatban pompázó homokdűnék borítják. Szinte hihetetlen, hogy ez a csoda a természet alkotása. A vulkanikus kőzet színe lassacskán változik a rózsaszínen, lilán, barnán, piroson át egészen a türkizkékig. Ezek a csodálatos színek a magas alumínium- és vastartalomnak köszönhetők. Ha hozzám hasonlóan Te is szeretnél homokot hazavinni emlékbe, akkor viszont sajnos csalódást kell okoznom. A területet csak fahidakon keresztül lehet megközelíteni, ám ez minden alkalommal különleges élmény, és ennek köszönhetően még biztosan jó sokáig az is marad. Fogalmam sincs miért, de a mesés látványt figyelve nem tudtam szabadulni a gondolattól, miszerint a lányom szobájában is megtalálható, csillogó egyszarvúak valahol itt lakhatnak.

Fedezd fel az országot: válassz a legkedvezőbb mauritiusi utazásaink közül

Chamarel-vízesés

Chamarel-vízesés

Chamarel-vízesés

Nem kell messzire mennünk egy másik gyönyörű helyszínért. Chamarel falu közelében (a sziget déli részén), - amely egyébként a Black River Gorges Nemzeti Park része - található egy kiugró sziklanyúlvány, ahonnan a St. Dennis folyó a kráter belsejébe torkollik. Már magához a vízeséshez vezető út is nagy élmény. A helyszínre egy keskeny ösvényen, a buja trópusi növényzet közepette vezet az út, és a turistaút jelzései helyett a zubogó víz fülsüketítő zaja segíti a tájékozódást.

Le Val Nature park

Le Val Nature park

Le Val Nature park

A Le Val Nemzeti Park (a sziget déli részén) kellemesen ötvözi a gyönyörű természetet számos látnivalóval - felnőttek és gyermekek számára egyaránt. Az idelátogatók a 2800 hektáros területen az itt található tavakban élő angolnákban, garnélarákokban és más trópusi, édesvízi halakban gyönyörködhetnek. Számos halastó, pálmaliget és az üvegházakban található egzotikus virágok csalogatnak ide pihenni. A park igen sűrűn lakott a majmok, a színpompás madarak és a méltóságteljes szárazföldi teknősök által. A terület részét képezi még egy hajókölcsönző, minigolf pálya és egy stílusos kreol étterem is.

Európa legszebb nemzeti parkjait ismered már?

Aigrettes szigete

Aigrettes szigete

Aigrettes szigete

Ha szeretnéd látni a valódi paradicsomot, akkor látogass el Ile aux Aigrettes szigetére. Ez egy olyan természetvédelmi terület, melynek célja, hogy megőrizze az itt őshonos állat- és növényvilágot. Ezt a kis korallsziget akár állatmenhelynek is nevezhetnénk. A látogatás során számos hüllőt (gyíkot, gekkót), ritka madárfajokat, rovarokat és óriási szárazföldi teknősöket figyelhetsz meg. Egyedülálló az itt található növényvilág is a rengeteg pálmafával, a különböző színű és formájú orchideákkal és az ébenfa erdővel. A túra tartalmaz egy, a Dodó madárnak szentelt múzeumi látogatást is, amelyet a sziget szimbólumának tekintenek.

Fedezd fel a legjobb egzotikus úticélokat

Le Morne Brabant hegy

Le Morne Brabant

Le Morne Brabant

Ha sportosabb alkatként valami komolyabb fizikai aktivitásra vágysz, akkor semmiképp se hagyd ki a Le Morne Braban hegy megmászását, ami szinte mindegyik útikalauz főoldalán szerepel. A legideálisabb a reggeli órákban, egy helyi idegenvezető segítségével megtenni ezt az utat, ehhez viszont ne feledkezz meg a túracipőről. A háromórás út az érintetlen természeten keresztül vezet, számos endémikus növényfaj közepette. Az út végén a szigetre és az óceán korallzátony falára nyíló lélegzetelállító panoráma lesz a jutalmad. Természetvédelmi okok miatt maga a hegycsúcs nem megközelíthető a nyilvánosság számára. A hegy szerepel az UNESCO világörökség listáján is.

Fedezd fel Srí Lankát is a UNESCO listájáról!

Pamplemousses botanikus kert

Pamplemousses botanikus kert

Pamplemousses botanikus kert

A híres Pamplemousses botanikus kert 1736-ban jött létre, és mára 37 hektárnyi lenyűgöző területre bővült. A festői területen szűk utak fonódnak össze, melyek kókuszdió-, banán-, talipot- és mangrovefák sorai között vezetnek. Frissítő felüdülést az egzotikus halakkal teli tavak nyújtanak. Az egész világ által ismert tavirózsa, a Victoria Regia is megtalálható itt, amely akár egy újszülött csecsemőt is elbír. Az állatok királyságát a szárazföldi teknősök és az aranyos jávorszarvasok képviselik. A parkban található egy történelmi cukorfinomító és egy fehér gyarmati kastély is, amely kiállítási galériaként szolgál.

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.