Megnyitás | Vissza a főmenühöz

Őszi utazás fáradt szülőknek és fáradhatatlan gyermekeknek

Őszi szünet fáradt szülőknek

Őszi szünet fáradt szülőknek Shutterstock

Az ősz már javában tart, a fák levelei egyre sárgulnak és az utolsó kellemesen meleg napok élményekkel teli kirándulásra csábítanak. Ez a színekkel teli időszak tökéletes alkalom, hogy a fáradt szülők és a fáradhatatlan gyerkőcök hosszabb-rövidebb utazásra induljanak a tudás, a szórakozás és a kikapcsolódás jegyében. A következő közeli és kicsit távolabbi helyek varázsütésre eltüntetik a fáradtságot és boldogsággal töltik fel az egész családot.

Misztikus Beszkidek Lengyelországban

Titokzatos erdő Lengyelországban

Titokzatos erdő Lengyelországban Shutterstock

A viszonylag közeli Lengyelország nagyszerű őszi feltöltődést kínál. A Český Těšín városától alig pár kilométerre található Tropikana vízipark az egész család számára remek kikapcsolódást tartogat. A festői Visztula-völgyben kapott helyett ez a sokszínű vízi komplexum, ahol aktív és passzív programlehetőségek egyaránt elérhetők. A sóbarlangban, valamint a lenyűgöző szépségű Beszkidi-erdővel körülvett szabadtéri pezsgőfürdőben a felnőttek relaxálhatnak. Amíg a szülők pihennek, addig a gyerekek a modern aquaparkban kedvükre játszhatnak. A magas színvonalú szállodai szolgáltatások és az ínycsiklandó ételek pedig még tökéletesebbé teszik az itteni tartózkodás élményét.

Krakkó közelségének hála, a passzív pihenés mellett városnézésre is van lehetőség. A vár és a történelmi városközpont meglátogatását kár lenne kihagyni. Krakkó központja gazdag műemlékekben, így az UNESCO Világörökségi listára is felkerült. Krakkótól nem messze, 327 méter mélyen bújik meg a Wieliczka sóbányák rendszere. A lélegzetelállító kaland során többszáz méteres földalatti járatokat, sószobrokat, barlangkápolnát és egy nem mindennapi földalatti tavat is meg lehet csodálni. Lengyelország legrégebbi sóbányája történelmi emlékhely és az UNESCO Világörökség tagja.

Nyaralás gyerekekkel: lehet egyszerre tanulás és szórakozás!

Ez is érdekelhet:

Nyaralás gyerekekkel: lehet egyszerre tanulás és szórakozás!

Óriáskerék és finom ételek Ausztriában

Prater, Bécs

Prater, Bécs Shutterstock

A szomszédos Ausztria fővárosa, Bécs bővelkedik műemlékekben és elegáns éttermekben. Klasszikus mivolta ellenére a gyerekek számára sem unalmas, megannyi izgalmas kalandot tartogat, hála a Práternek. A vidámpark óriáskereke vagy Madame Tussauds panoptikuma garantáltan mosolyt csal az ide érkező családok arcára. Bécsben a városnézés is kihagyhatatlan. A történelmi központban tett séta a Monarchia fénykorába repít. A csodás épületekben való gyönyörködés mellett érdemes a kávéházi kultúra rejtelmeibe is jobban belemerülni. A finom sütemények és kávék megízlelése mellett az óriás bécsi szeletet is meg kell kóstolni, amelyet általában krumplipürével tálalnak.

Ausztria felfedezése

Trópusi tengerpart és művészetek Németországban

Drezdától alig másfél órányira található egy lehengerlő trópusi sziget. A tökéletesen kialakított Tropical Island komplexum a nyár hangulatát idézi. A rengeteg étteremmel, játszótérrel és stílusos szállodával felszerelt aquapark különleges családi programlehetőség. A komplexum leglenyűgözőbb eleme a már említett, valósághű trópusi sziget. Ha a pálmafa alatt való pihenés nem lenne elég, akkor irány Berlin, ahol a vásárlásé és a modern művészeteké a főszerep. Ezen kívül a Berlini Állatkert szintén remek szórakozást kínál, ahol még egy hatalmas tengeri akváriumot is találni.

Királyi szórakozások Dubajban: családi programok nem csak gyerekeknek

Ez is érdekelhet:

Királyi szórakozások Dubajban: családi programok nem csak gyerekeknek

Forró afrikai napsütés Egyiptomban, Tunéziában és Marokkóban

Marokkó tele színekkel

Marokkó tele színekkel Shutterstock

Ha a család belefáradt az őszbe, akkor jó hír, hogy néhány órányi repüléssel a nyárban találhatja magát. Észak-Afrikában vakítóan kék égbolt, meleg napsugarak és egy leheletnyi egzotikum fogad. Egyiptomban, különösen Kairóban a piramisok, a Szfinx, Afrika leghosszabb folyója, a Nílus mind-mind elvarázsolják az embert. Az ókori műemlékek mellett a Vörös-tenger kellemesen meleg, tiszta vize és a magas színvonalú szállodákkal rendelkező turistaközpontok csak tovább fokozzák Egyiptom csáberejét. A kevésbé felkapott üdülőhelyeket is érdemes szemügyre venni, így például Ain Sokhna ideális egy családi nyaraláshoz. Fokozatosan mélyülő tengerpart, nyugodt légkör és igényes szállodák jellemzik.

Utazás a színes Marokkóba!

Egyiptomhoz hasonlóan Marokkó szintén remek választás egy őszi tengerparti nyaraláshoz. A paloták földjeként is aposztrofált országban a Szahara és az Atlasz-hegység havas csúcsai csábító utazásra invitálnak. Fezben (másnéven Fés) és Marrakesh-ben mesébe illő keleti hangulat fogadja az embert, hála a piacoknak és a városok medináinak. A kirándulás és a városnézés mellett Marokkó tengerpartjairól sem szabad megfeledkezni. Az ország keleti partját a Földközi-tenger, míg nyugati felét az Atlanti-óceán vadabb hullámai nyaldossák. A tengerpartokon elhelyezkedő hatalmas szállodakomplexumok remek helyszínül szolgálnak egy kényeztető pihenéshez, de kirándulásokhoz is tökéletes kiinduló pontot jelentenek.  

Tunézia hosszan elnyúló homokos strandjai és Dzserba szigete biztonságos légkört nyújtanak egy kényeztető családi nyaraláshoz. A kellemes tengerparti kikapcsolódáson túl érdemes felkeresni a Chott el-Jérid sóstót. A csodálatos természeti látnivalót ajánlott egybekötni egy frissen betakarított datolyakóstolással. További érdekesség, hogy a vidéken forgatták a Star Wars filmek egyes ikonikus jeleneteit, így az itt maradt díszletek helyszíne a filmrajongók számára kötelező turisztikai célpont.

Szórakozás a Magas-Tátrában, Szlovákiában

Pihenés a Tátrában

Pihenés a Tátrában Shutterstock

A Tátra lábainál, pontosabban a Szentmáriai-víztározó és Liptószentmiklós közelében található Tatralandia Aquapark kicsik és nagyok számára egyaránt élménydús kalandokat kínál. Szlovákia első számú vízi paradicsoma megannyi termálmedencével és vízi vidámparkkal remek úti cél. A Besenova (besenyőfalvi) Termálfürdő szintén egész évben várja a feltöltődésre vágyókat színvonalas szolgáltatásaikkal, fedett medencékkel, csúszdákkal és termálvízzel. Vízi élményeken kívül a Liptószentmiklósi vár meglátogatása ugyancsak felejthetetlen. Sajtimádóknak pedig a helyi sajtgyár felkeresése - különösen a juhsajt kedvelőinek - kihagyhatatlan.

Szlovákia fővárosa, Pozsony a városlátogatást kedvelő családoknak ideális választás. A kastély és a történelmi központ mellett az állatkert is optimális családi programot kínál. Ha már a régi épületek jönnek szóba, akkor a mészkőszirtre épült Trencséni vár és a Vág völgye a túrázás kedvelői számára rejthet izgalmakat.

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.