Megnyitás | Vissza a főmenühöz

Nyaralás gyerekekkel: lehet egyszerre tanulás és szórakozás!

Utazás felfedezéssel

Utazás felfedezéssel Shutterstock

Mutasd be gyermekeidnek egy másik, életszagúbb perspektívából az unalmas iskolai tantárgyakat! A nyaralás után azok a diákok, akik megismerhették a tantermi tudás egy másik arcát, energiával telve, új élmények és hasznos ismeretek birtokában ülnek vissza az iskolapadba - további felfedezések céljából... Mutatunk néhány remek módszert, amivel a nyaralás nem csak élvezetes, de hasznis élmény is lehet!

Matematika Marrakeshben

A Marrakeshi színes és illatos piacok

A Marrakeshi színes és illatos piacok Shutterstock

A matematika sok diák számára igazi mumus. Épp, hogy megtanulták leírni a számokat, már szorzótáblák várnak rájuk, amiket törtek, geometria és szöveges feladatok kísérnek. Próbáld meg a rettegett iskolai tantárgyat emberivé tenni és életre kelteni, például egy Marrakeshi látogatás során. A helyi bazárok telis-tele vannak csábító édességekkel, amiknek a gyerekek alig tudnak ellenállni. A marokkói árusok pedig igazi mesterei a foglalkozásuknak, az árról pedig nagyon jól tudnak alkudozni. Az éles eszű gyermek gyorsan rá fog jönni az alku elvére és lényegére, így pénztárácjának tartalmát minél előbb a lehető legtöbb keleti édességre szeretné majd cserélni. Az összeadás, kivonás, osztás és szorzás nagyon édes lesz számukra, te pedig csak csodálkozni fogsz az eddig fel nem fedezett üzleti tehetség láttán.

Fedezd fel a varázslatos Marrakesht: válassz legkedvezőbb marokkói ajánlataink közül

Technikaóra Barcelonában

Güell Park Barcelonában

Güell Park Barcelonában Shutterstock

A művész egyik feladata, hogy a rejtett tehetségeket felfedezze, az esetleg kevésbé tehetségeseknek pedig megmutassa, hogy az ő életükben más területek fognak fontosabb szerepet játszani, mint hogy színes akvarell festékekkel fára, gipszre vagy fémre fessen. A művészi lelket minden bizonnyal felébresztik és talán fel is kavarják Gaudí épületeinek vad színei. Barcelona nagyszerű helyszín a végtelen sétákhoz. A csodálatos Sagrada Familia mintha csak a gyermekek legszínesebb álmaiból lenne kivágva, a Casa Batlló csillogó homlokzata, vagy az extravagáns Casa Milà pedig azt mutatja, hogy a művészetnek nem kell mindig tökéletesen szimmetrikusnak lennie - sőt, a szépség gyakran éppen a tökéletlenségben bújik meg.

Városnézés Gaudí nyomában: Barcelona 7 legérdekesebb látnivalója

Kémia Olaszországban

Gelato Olaszországban

Gelato Olaszországban Shutterstock

A matematikához hasonlóan ez a tantárgy sem tartozik a legnépszerűbbek közé. Rossz hírnevét a számos, gyakran nehezen értelmezhető képletnek, és a speciális tantermek sokszor elavult berendezéseinek köszönheti. Azonban a gyerekek ehhez a tantárgyhoz fűződő kapcsolatát könnyedén megváltoztathatod! Ugyanis a kémiához vezető út a jó ételeken keresztül is vezethet. És hát hol máshol lehetne egy jót enni, mint Olaszországban? Amikor a gyerekekkel fagylaltot választasz, elkezdhetitek az alapoktól: beszélgess el vele a fagyott vízről. A kémiai halmazállapot helyes meghatározása után következhet a tengerben való fürdőzés, a víz sótartalmának tesztelésével. Tanári adottságaidat tökéletesen kiélheted, amikor a medencébe ugrással egyből a fizika órán találod magad: itt már a test folyadékba merülése a téma.

Olaszország 10 legszebb városa egynapos kirándulásokra

Soft-skillek a reptéren

Reptéren a család

Reptéren a család Shutterstock

Ez a vegyes, alapvető ismereteket átadó tantárgy arra tanítja a tanulókat, hogy megismerjék a környező világot annak részleteivel, sajátos szabályaival. A reptéri csarnok önmagában is egy élő, interaktív általános iskolai tankönyv lehetne. A check-in sorban az ifjú utasok a gyakorlatban a tisztességes viselkedés szabályaival ismerkedhetnek meg, rendőrökkel vagy tűzoltókkal találkozhatnak, a különböző nyelvek keveredését hallhatják, végül pedig a felhők felé emelkedhetnek és madártávlatból kémlelhetik a világot.

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.