Megnyitás | Vissza a főmenühöz

Olaszország 10 legszebb városa egynapos kirándulásokra

Olaszország legszebb helyei

Olaszország legszebb helyei Shutterstock

A legtöbb ember leginkább az olyan híres városok miatt utazik Olaszországba, mint Róma, Firenze vagy Milánó. De ezeknek a csodáknak az országában érdemes körülnézni a turisztikai központokon kívül is. Kiválasztottuk számodra a 10 legszebb olasz várost, amelyek közül nem hiányozhatnak az álmos szicíliai sziklaszirtek és a tökéletes toszkán falvak sem. A legtöbb a nagyobb, népszerűbb városoktól sétatávon belül található, így egy egynapos kirándulásra is kiváló lehet.

Portofino, Liguria

Portofino, Liguria

Portofino, Liguria Shutterstock

Portofino, a tengerparti város az egyik legszebb európai kikötő, amely a maga csillogó partjával és számos vásárlási lehetőségével biztosítja, hogy magadba szippantsd a helyi atmoszférát.

Alberobello, Apulie

Alberobello, Puglia

Alberobello, Puglia Shutterstock

A Bari közelében található Alberobella fő vonzereje a karakteres, fehér, kúpos házakban rejlik, amik úgy néznek ki, mintha hóval lennének borítva. Ennek a jellegzetes tulajdonságának köszönhetően került fel az UNESCO világörökség listájára. Vedd célba a Piazza del Popolot és a Belverde Trulli kilátót, ahonnan az egész városra nyíló kilátásban gyönyörködhetsz.

Kedvezményes olaszországi kirándulások: nézd meg legjobb ajánlatainkat

Castelluccio, Umbria

Castelluccio, Umbria

Castelluccio, Umbria Shutterstock

A meredek dombon elhelyezkedő Castellucio az Appennin-hegység legmagasabb fekvésű, egyben legszebb falva. Az egyik oldalról hófödte hegyek veszik körül, a másikról pedig friss és termékeny talaj, melyeken piros pipacsok és ibolyák virágzanak. Ha teljes virágba borulásában szeretnéd látni a falut, akkor a május második felétől a június elejéig tartó időszakra tervezd az utazást. Castelluccio az egyszerű és szép templomainak és tereinek köszönhetően egy kivételesen elbűvölő falu.

Cefalù, Szicília

Cefalù, Szicília

Cefalù, Szicília Shutterstock

A (Palermótól csupán egy órás autóútra található) középkori Cefalù városa annyira fotogén, hogy több film háttereként is szolgált, beleértve a közkedvelt Cinema Paradiso című filmet is. A legfontosabb látnivalók közé tartozik a mozaikokkal díszített katedrális, de ne hagyd ki a sétát sem a festői tengerparti sétány mentén és a naplemente megcsodálását a La Rocca szikláról.

Szicília a hollywoodi kliséken túl

Pietrapertosa, Basilicata

Pietrapertosa, Basilicata

Pietrapertosa, Basilicata Shutterstock

Pietrapertosa egész Olaszország egyik legdrámaibb városa. A sziklába faragott várost valamiféle romantikus hangulat uralja, és az ősi romokkal vonja magára a figyelmet. Az itteni látogatás egyik legfontosabb eseményee lehet az Il Volo dell'Angelo, az úgynevezett angyalszárnyon való utazás. A speciális felvonónak köszönhetően 100km/h sebességgel repülhetsz át a hegyek felett, ahonnan páratlan kilátátsban lehet részed a környező városokra.

Sorrento, Campania

Sorrento, Kampánia

Sorrento, Kampánia Shutterstock

A strandok hiányának ellenére a turisták kedvelik Sorrentót. Óceánra nyíló kilátással, a sziklákon helyezkedik el. Az óváros a drámaian sziklás tengerpartjával tökéletes kiindulópont a környező területek felfedezéséhez - keletre az Amalfi-part, északon Pompei városa és Capri szigete.

Ismerd meg az Amalfi-partot

Taormina, Szicília

Taormina, Szicília

Taormina, Szicília Shutterstock

A sziklás szicíliai városban, Taorminában határozottan van valami különleges. Az Etna vulkánra és a Jón-tengerre nyíló kilátás szó szerint hipnotizálni fog – nem véletlenül ihlette meg már Csontváryt is. Az ókori romok és az ókori görög színház örömmel tölti el a történelem iránt érdeklődőket, az utcákkal teli kávézók pedig kiváló frissítőket kínálnak.

Vernazza, Liguria

Vernazza, Liguria

Vernazza, Liguria Shutterstock

Vernazza a legmeredekebb és a legszebb falu Cinque Terre területének sziklás tengerpartja mentén. Utcáit színes, édességekkel teli boltok és rengeteg kávézó díszíti. A város egy kis lejtőn keresztül vezet le Cinque Terre egyetlen természetes kikötőjéhez. A varázslatos tengerre nyíló kilátás minden egyes lépésnél megjelenik, de a leglenyűgözőbb látványt a tenger gyümölcseit kínáló ikonikus étteremben élheted át, ami a 11. századi kastélyban található.

fedezd fel az elbűvölő Liguriat!

Monte Isola, Lombardia

Monte Isola, Lombardia

Monte Isola, Lombardia Shutterstock

Monte Isola városa az ugyanilyen nevű szigeten fekszik, az egyik leggyönyörűbb olasz tavak egyikén, az Iseon. A várost megközelíteni nem egyszerű, Milánóból másfél óra az út, majd onnan még 20 percnyi kompozással lehet eljutni a tóhoz Iseó városából. De feltétlenül megéri. A festői kisváros a tó környékén számos kiváló étteremmel, kávézóval, a sziget tetején pedig egy gyönyörű kápolnával büszkélkedhet.

Collodi, Toszkána

Collodi, Toszkána

Collodi, Toszkána Shutterstock

Firenze és Pisa közötti dombon található egy gyönyörű középkori falu, amely Pinocchioról, illetve annak megalkotójáról, Carlo Collodiról ismert. Ne menj el innen anélkül, hogy megállnál a Pinocchio Parkban, ahol a világ híres mesebábjának legmagasabb szobra áll. Érdemes ellátogatni a közeli Giardino Garzoni parkba is, ami telis-tele van barokk szobrokkal, díszes szökőkutakkal és friss bambuszligetekkel.

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.