Megnyitás | Vissza a főmenühöz

Az Amalfi-part, Dél-Olaszország lenyűgöző látványossága

Amalfi-part

Amalfi-part

Olaszország egyik legszebb és legromantikusabb tengerpartja, a több tíz kilóméter hosszú Amalfi-part, Nápolytól mindössze egy és fél óra busz-vagy autóútra helyezkedik el.

A Tirrén-tenger kristálytiszta vize, amelyen a fenséges hegyek képe tükröződik vissza, a tengerparti hangulat, a különleges építészet, az érintetlen természet és a ritka történelmi emlékek teszik ezt a területet egy nagyon vonzó turisztikai célpontnak.

Amalfi egész tengerpartja szó szerint tele van sétányokkal, amelyek közül néhányat meglehetősen megterhelő bejárni az emelkedők miatt. A kevésbé edzett turisták is megtalálják a nekik való útvonalat, van miből választani.

Terasz az Amalfi-partra néző kilátással

Terasz az Amalfi-partra néző kilátással

Amalfi (Campania régió)

Amalfi festői olasz városa közvetlenül a szurdokban épült, mesés táj közepén. A sziklákhoz tapadó színes házak színes mozaikot alkotnak, amely fölé a monumentális Monte Cerreto tornyosul.

Amalfi

Amalfi

A bájos tengerparti város a 10. században nagy üzleti hatalommal és saját hajó flottájával rendelkezett. A nagy jólét idejétől számos ritka műemlék maradt fenn, különösen a Sant'Andrea katedrális (Szent András), egy gazdagon díszített palota, amelyhez egy monumentális lépcső vezet. A katedrálisba a kolostoron és a paradicsomi kerten keresztül vezet az út.

Cattedrale di Sant'Andrea, Amalfi

Cattedrale di Sant'Andrea, Amalfi

Amalfi városa régen sokkal nagyobb volt, mint manapság, a 14. században azonban a nagyobb része a tengerbe merült. Ennek ellenére a város az ötezres lakosságával a part legnagyobb települése, a Sorrentói-félsziget déli részén fekszik. A gyönyörű, érintetlen természet az egyik legnagyobb turisztikai látványosság. A terület fő jellemzői  a vad szurdokok, magas sziklák és a tiszta tenger, mely látványos strandokkal van tele. A citrom, pontosabban a Limoncello citrom likőr itt készül a legszebb, legnagyobb és kevésbé savanyú gyümölcsökből, amelyek ezen a területeten teremnek.

Amalfiba kiváló hajóútvonalak vezetnek Nápolyból, Capriból, Sorrentóból, Salernóból és Positanából, többször is naponta.

Citromkert Sorrentóban

Citromkert Sorrentóban

Positano

Sokan Positanót tartják az Amalfi-part legszebb városának. Positano egy meredek mészkő sziklán épült közvetlenül a tengerpart felett, egy szép strand is tartozik hozzá. A város tele van fehér és okker narancssárga tetős házakkal, ahol a kertek narancsfákkal vannak tele, egy ideális hely a környék szépségeinek felfedezésére. A nagy magasságnak köszönhetően élvezheted a lélegzetelállító kilátást türkizkék tengerre és a környező hegyekre. A történelem és az építészet rajongói sem fognak csalódni a városban, a kis területe ellenére a Positano nyolc templommal is rendelkezik.

Positano

Positano

Positana strandja nemcsak az úszás, hanem a vízi sportok szerelmeseinek is csábító helyszín lehet, különösen a szörfösöknek és a búvároknak. A víz alatti világ itt nagyon gazdag, erről meggyőződhetsz a helyi búvárközpontok különböző tanfolyamain.

Positana és Amalfi közti kis távolság (mindössze 20 perc hajóval) lehetőséget nyújt arra, hogy egy nap alatt felfedezd az Amalfi-part két legszebb városát.

Utcácska Positanoban

Utcácska Positanoban

Az Istenek Ösvénye

Az Amalfi-part leghíresebb sétánya az Istenek Ösvénye (Sentiero degli Dei), amely Nocelle városában kezdődik és Borneranahoz vezet. Az út 7 km hosszú, 2 vagy 3 óra lesétálni. Ha korán reggel felkelsz és elindulsz, elkerülheted el a turisták tömegét és az izzasztó forróságot, amely késő délelőttől kezdődik. A jutalom egy gyönyörű kilátás az Amalfi-partra és a félszigetre.

Az Istenek Ösvénye

Az Istenek Ösvénye

Mikor érdemes az Amalfi-partot meglátogatni?

Ha egy nagyobb szobát szeretnél az úgynevezett "ember az ember hátán” érzés nélkül, a látogatásod ne a főszezon idejére tervezd (július-augusztus), hanem inkább júniusra vagy szeptember elejére, amikor az időjárás ugyanolyan napos és meleg, valamint a tenger is kellemes hőmérsékletű. Nem fog csalódást okozni!

2018.08.03. Iveta Zouharová

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.