Megnyitás | Vissza a főmenühöz

Szépkorúként Európában: ezek a legjobb úticélok seniorként egy nyaraláshoz

Pezsgőző pár a hajófedélzeten

Pezsgőző pár a hajófedélzeten

A szépkor elérése nem egyenlő a lélek megöregedésével. A kalandra, utazásra való vágy közös bennünk – életkortól teljesen függetlenül. Sőt, a munkával és gyermekneveléssel töltött évtizedek után lehet ez az az időszak is, amikor végre van elég idő élvezni a szabadságot!

Bolygónk egésze, így Európa is telis-tele van remek úticélokkal, amelyek közül néha nehéz választani. Ugyanakkor vannak olyan üdülőhelyek, amelyeket az idősebb korosztály bizonyos adottságai, lehetőségei, hangulata okán előnyben részesít. Mint például Görögország és Spanyolország egyes területei – mutatjuk, mivel kerültek fel a senior utazók listájára.

Korfu

Saint George templom, Korfu

Saint George templom, Korfu

Görögország egésze rendkívül népszerű az idősebb korosztály számára (is). Csoportos buszos és repülős utazás keretében egyaránt elérhető, jó ár-érték arányú, finomak az ételek és sok a látnivaló. Szárazföldi része épp úgy izgalmakat rejt, mint szigetei, melyek közül az egyik abszolút kedvenc Korfu.

Korfu legszebb strandjai

Ez is érdekelhet:

Korfu legszebb strandjai

Korfu gyakorlatilag Görögország északnyugati határát képezi, az Albán partok szomszédságában. Mediterrán éghajlatú és csapadékos, ennek köszönhetően a legzöldebb görög szigetként tartják számon. Igen népszerű a természet és a túrázás szerelmesei körében. Ugyanakkor a tipikus tengerparti nyaralást kedvelők számára éppúgy ideális választás lehet. Partjai leginkább homokosak, amelyek sok helyütt sziklaormokkal tűzdeltek.

Ennek is köszönhető, hogy a kényelmes parti pihenésre és a mozgásra vágyókat egyaránt kielégíti. Ehhez kapcsolódik Korfu városának autentikus miliője. Aki pedig a régmúlt emlékeiben kíván nosztalgia-hangulatba kerülni, annak a Sissi kastélyt bátran merem ajánlani. Erzsébet királynő palotája a 19. században épült a festői Gastouri falucskában. A neoklasszicista épület Sissi egyik kedvelt helye volt, amely csodás kertjével napjainkban is népszerű turista célpont.

A szemmel látható értékeken túl Korfut a helyiek kedvessége és az eldugott, autentikus halászfalvak teszik még vonzóbbá.

Kréta

Agios Nikolaos

Agios Nikolaos

Kréta Korfutól eltérően kevésbé zöld, de legalább annyi izgalmat rejt. E varázslatos szigeten – habár itt található Európa legnagyobb természetes pálma erdeje - ugyan klasszikus erdei túrára nem, de történelmi barangolásra nagyon is érdemes elindulni. A minószi civilizáció bölcsőjeként számontartott Kréta az ország legdélibb és egyben legnagyobb szigete.

Kréta - a legjobb ajánlatok!

Legjelentősebb nevezetességei kényelmesen elérhetők. Kulturális látnivalók közül a Heraklioni Régészeti Múzeum és Knósszosz városa abszolút kiemelkedő, kötelezően felkeresendő. A sziget városaiban klasszikus görög életérzésre lelni, míg Kréta egyetlen édesvízű tava, a Kournas-tó nyugodt felfedezésre inspirál. A bevállalósabbak számára pedig a Zeusz szülőhelyének tartott Dikteon barlang felkeresését ajánlom. Igaz itt érdemes nagyon odafigyelni, hogy hová lép az ember, de megéri az erőfeszítést, ráadásul négylábú segítőkre is lelhetünk az úton.

Kanári-szigetek

Tenerife, Kanári-szigetek

Tenerife, Kanári-szigetek

Spanyolország legdélebben fekvő autonóm közössége az Atlanti-óceán vizeiből magasodik ki. Világszinten népszerű turisztikai célpont, ahol minden korosztály megtalálhatja a számára ideális szórakozást. Több tagja közül Tenerife, Gran Canaria, Fuerteventura és Lanzarote csábítja leginkább a pihenésre vágyókat. A szépkorúak körében azonban Tenerife és Gran Canaria a legnépszerűbbek.

Tenerife - a legjobb ajánlatok!

Tenerife megannyi élményt rejt. A kalandra hívó vulkanikus táj, hangulatos helyi piacok, pihenésre csábító tengerpart és az óvárosok autentikus jellege mind-mind mellette szólnak. További plusz pont, hogy egész évben kellemes az időjárása. Télen 22°C, nyáron 28°C körüli átlaghőmérséklettel rendelkezik, így a melegre érzékenyek számára is nagyszerű választás. Az üdülőhelyek kiváló infrastruktúrával bírnak, a szállodák jól felszereltek. A helyi konyha a halakat és tenger gyümölcseit kedvelők számára garantáltan nem okoz csalódást. Tenerifén az élet egyszerű, kellemes és kényelmes.

Puerto de Mogan, Gran Canaria

Puerto de Mogan, Gran Canaria

Gran Canaria Teneriféhez képest egy picit csendesebb, lassabb, nyugodtabb. Las Palmas de Gran Canaria a sziget központi városa, amely történelmi negyeddel és több kilométeren át elnyúló homokos stranddal egyaránt rendelkezik. A városi élet kedvelőit egyértelműen lenyűgözi, főleg, ha imádnak piacozni és izgalmas ételkülönlegességeket kóstolni.

A churros és a helyben készült rum kihagyhatatlan, ahogy a sziget partjai mentén való hajókázás is. A helyi vizek gazdag élővilágát, így az izgalomra okot adó delfineket és bálnákat szervezett hajótúrák keretében lehet megcsodálni. Ha valakinek ez túl sok lenne a jóból, akkor a sziget délkeleti részén fekvő Maspalomas városában található Palmitos Parkot ajánlom A botanikus kert és állatkert ötvözetéből létrehozott parkban egzotikus állatok és növények tömkelegét találni.

Kanári - szigetek

Ez is érdekelhet:

Kanári - szigetek

Gran Canaria mellett szólnak az aranysárga színű homokos tengerpartok, európai színvonalú hotelek, a jó infrastruktúra és a világhírű golfpályák is.

Mogan üdülővároska a csendesebb pihenést kedvelőknek ajánlott. Itt található Puerto Mogan kerülete, amelyet „kanári Velencének” hívnak. Az egykori halászfalut hangulatos, virágokkal díszített szűk utcái és finom ételei a szépkorúk kedvelt üdülőhelyévé tették.

Costa Del Sol

Alcazaba, Andalúzia

Alcazaba, Andalúzia

Spanyolország déli területén, a festői Andalúziában található Costa del Sol, melyet egész évben szikrázó napsütés ural. Nem véletlen, hogy gyakran Napos Partként is emlegetik. Strandjai gyönyörűek, ami elsősorban smaragdzöld vizének köszönhető. Partszakaszai közül Playa del Cañuelo és Playa de Maro is rendkívül népszerűek. A remek infrastruktúrával, minden igényt kielégítő szállodákkal rendelkező Costa Del Sol mellett szól a kirándulási lehetőségek végtelennek ható tárháza is.

Nerja, Costa del Sol

Nerja, Costa del Sol

Costa del Sol központja Málaga, mely egyben Picasso szülővárosa, továbbá híres bortermelő vidék. Kulturális nevezetességei közül az egykori mór erődítmény, Alcazaba és Gibralfaro vára kihagyhatatlan célpontok. Ezen kívül érdemes felkeresni Calle Larios-t, mely a város leghíresebb sétálóutcája.

Málaga-tól délre található Marbella, Costa del Sol luxus üdülőhelye, a gazdagok kedvelt célpontja. A város szűk utcácskákkal tarkított óvárosa, elegáns éttermei és luxus üzletei a vastagabb pénztárcára vannak szabva.

Costa del Sol - a legjobb ajánlatok!

Costa del Sol számos más kedves falucskával és kirándulóhellyel rendelkezik, melyek közül Casares falucska hófehér házai éppoly csábítóak, mint Nerja autentikus városkája. A nyugodt kikapcsolódást keresők számára abszolút ajánlom.

2021.08.06. Krisztina Szeitz

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.