Megnyitás | Vissza a főmenühöz

TOP 10, ár-érték arányban legjobb tengerparti nyaralás

homokos tengerpart napágy vidám nő

homokos tengerpart napágy vidám nő

A tengert legalább egyszer az életben látni kell, de ha lehetőségünk van rá, akkor jobb minden évben. Ezt persze sokkal könnyebb kívánni, mint megvalósítani, főleg, ha szűkös anyagi keretből gazdálkodhatunk. Azonban akkor se csüggedjünk, ha nincs túl sok félretett pénzünk, hiszen az alábbi tengerpartokat akár egész olcsón is meglátogathatjuk – akár már az év legjobb, előfoglalási kedvezményeket tartalmazó ajánlataival is!

EgyiptomHorvátországOlaszországGörögországTunéziaBulgáriaTörökországSpanyolországCiprusSzlovénia

1. A Vörös-tenger Egyiptomnál a legszebb

Egyiptom tökéletes úticél, ha szép tengerre, kényelmes szállodára és igazi lustálkodós nyaralásra vágyunk. Teljesen mindegy, hogy Hurghada vagy Sharm El Sheikh városát választjuk, abban biztosak lehetünk, hogy mindenhol lenyűgöző, élettel teli, homokos tengerpartot fogunk találni. A Vörös-tenger csodáit még inkább élvezhetjük búvárkodás vagy sznorkelezés közben.

korallok Egyiptom Vörös tenger halak

korallok Egyiptom Vörös tenger halak

2. A horvát tengerpart minden évszakban vár

Horvátország méltán népszerű turista célpont, ugyanis remek partjai vannak, ahol élvezhetjük a kellemes sós vizet. Igaz, élővilága nem oly látványosan sokszínű, de itt is érdemes búvárkodásra adni a fejünket. Déli szomszédunk strandjai leginkább kavicsosak, így érdemes megfelelő lábbelit vinni magunkkal a fürdéshez. Azonban ne bánjuk, hogy kevés a homokos szakasz, ugyanis a sziklás part szemet gyönyörködtető látványt nyújt.

sziklás horvát tengerpart hajók

sziklás horvát tengerpart hajók

3. Olaszország és változatos tengerpartjai

Ha változatos tengerpartra vágyunk, akkor Olaszország felé kell vennünk az irányt. Itt ugyanis megtalálhatóak a gyönyörű kék zászlós partok mellett a sziklás strandok is, csak tőlünk függ, épp melyiket szeretnénk élvezni. Bibione, Lignano vagy éppen Amalfi remek célpontja lehet a tenger szerelmeseinek.

Olaszország kilátás tenger virág hegyoldal

Olaszország kilátás tenger virág hegyoldal

4. Görögország egyik gyöngyszeme, Korfu

A Jón-tenger egyik gyöngyszeme a görög sziget, Korfu. A homokos tengerpartok méltán csábítják ide a turistákat. Itt a nyári időszakban nem kell attól tartanunk, hogy hirtelen elromlik az idő. A mesésen szép tengerpartot a buja, zöld élővilág teszik még vonzóbbá.

Görögország Korfu homok sziklák tenger

Görögország Korfu homok sziklák tenger

5. A varázslatos afrikai ország, Tunézia

Az Észak-Afrikai ország szintén jó választás, ha nem szeretnénk teljesen lenullázni a pénztárcánkat. A szállodaláncok kényelmes kikapcsolódást, csodálatos, napágyakkal felszerelt tengerpartot kínálnak az ide látogatók számára. Aki szeretne a parton tevegelni és belekóstolni Afrika ízébe, az semmiképp se hagyja ki ezt a varázslatos tengerparti országot.

Tunézia Afrika tengerpart teve hullám

Tunézia Afrika tengerpart teve hullám

6. Bulgáriában a legnaposabb a part

A bulgáriai Napospart kedvelt célpontja főleg a fiatal korosztálynak. Csodálatos homokos tengerpartjai méltán kapták meg a kék zászló minősítést. Rengeteg szórakozóhely és étterem várja az ide látogatókat.

Bulgária Napospart éjszakai élet szórakozás b

Bulgária Napospart éjszakai élet szórakozás b

7. A Török Riviéra

A török riviéra az ország délnyugati tengerpartja, mely nagy kiterjedésű, elsősorban hotelekkel és kulturális látnivalókkal tele. Partjai homokosak, néhol aprókavicsosak. Kellemes időjárásának köszönhetően kora tavasztól késő őszig remek célpontjául szolgál a strandolás szerelmeseinek.

Török riviéra kavicsos tengerpart napágyak

Török riviéra kavicsos tengerpart napágyak

8. Mallorca - Spanyolország üdülőparadicsoma

Mallorca Spanyolország legnépszerűbb és leglátogatottabb üdülőparadicsoma. Ez persze nem is csoda, a világhírű bulik mellett remek tengerpartokat is találunk ezen a Földközi-tengeri szigeten. A jellegzetes, hegyekkel tarkított homokos tengerparton magunkba szívhatjuk a spanyol életérzést.

Mallorca Spanyolország homokos tengerpart

Mallorca Spanyolország homokos tengerpart

9. Észak-Ciprus homokos strandjai

Ciprus északi részén remek tengerpartokat találunk. A szép, homokos strandokat a lassan mélyülő, sekély víz teszi még vonzóbbá. Vannak itt éttermek, bárok, de a természet szerelmesei találkozhatnak cserepes teknősökkel is, akik az itteni partokon rakják le tojásaikat.

Észak-Ciprus tengerpart cserepes teknősök

Észak-Ciprus tengerpart cserepes teknősök

10. A bájos Szlovénia

Az ország viszonylag rövid partszakasszal rendelkezik, mely nagyban hasonlít a horvát tengerpartra. Homokos strandokat nem, viszont tiszta vízű tengert és kavicsos fürdőhelyet bőven találunk. A tisztaság és a part épületeinek olaszos bája miatt érdemes ide is ellátogatni és átadni magunkat a tenger hullámainak.

Szlovénia kavicsos tengerpart naplemente

Szlovénia kavicsos tengerpart naplemente

2024.04.22. Krisztina Szeitz

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.