Megnyitás | Vissza a főmenühöz

TOP 5 csúszdapark Európában

Ha nyaralás, akkor vízpart, medence és élményekkel teli feltöltődés. A vízhez kötött programlehetőségeknek széles a tárháza, de talán a legtöbb izgalmat a kalandos csúszdaparkok rejtik. Az aquapark kicsiknek és nagyoknak egyaránt remek választás.

Miért gondolom így?

Az adrenalinnövelő csúszdáktól a hullámmedencéig széles a kínálat, csak élvezni kell a pillanatot és a víz boldogító ölelését.

Siam Park - Kanári-szigetek

Tenerife, Siam Park, Tower of Power

Tenerife, Siam Park, Tower of Power Shutterstock

Nemcsak Európa, hanem a világ egyik legjobb vízi vidámparkjának többször megválasztott Siam Park lenyűgöző birodalomba repít. Tenerife déli részén, Costa Adejében található, 2008-ban megnyitott komplexum lélegzetelállító kalandokat kínál. A keleti, pontosabban thai stílusjegyeket magán viselő csúszdaparkban a családok számára („Elveszett város” a gyermekek kedvence), a pihenést keresőknek (Mai Thai River relax folyó) és az adrenalinfüggőknek is alakítottak ki részlegeket, ahol mindenki megtalálhatja a neki megfelelő kikapcsolódási lehetőséget.

A 46 hektáros terület központi attrakciója kétségkívül a 28 méter magas Tower of Power. A csúszda utolsó szakasza zárt műanyagcső, amely egy cápákkal teli akváriumon halad át. Mi ez, ha nem 100%-os adrenalinfröccs?!

A park másik kiemelkedő nevezetessége a fehér homokos parttal rendelkező hullámmedence, amelyben 3 méter magasra is csaphatnak a hullámok.

TOP 10 európai sziget, amit egyszer látnod kell

Ez is érdekelhet:

TOP 10 európai sziget, amit egyszer látnod kell

Water World - Costa Brava

Spanyolország, csúszdapark

Spanyolország, csúszdapark Shutterstock

Spanyolország híres csúszdaparkjai nem érnek véget Tenerifénél. Costa Brava, pontosabban Lloret de Mar nyaralóövezete szintén tartogat élményeket, hála a Water Worldnek. A felnőtteknek és gyermekeknek kialakított részlegekben számos csúszda és különféle medence várja az élmények keresőit.

Ha a pancsolás és a felhőtlen szórakozás közben megéheznénk, akkor sem kell aggódni, ugyanis étterem és bár is található a parkban. Water World lehetőségeinek tárháza igen gazdag, érdemes egy teljes napot rászánni az itteni vizes kalandokra.

Adaland Water Park - Kuşadası, Törökország

Törökország, Adaland Delfinpark

Törökország, Adaland Delfinpark Shutterstock

Törökország legnépszerűbb aquaparkja méretével, sokszínűségével és delfináriumával vált Európa egyik kedvencévé. A tucatnyi medencével és csúszdával ellátott park érdekessége, hogy egy 600 méteres, ellipszis alakú pályáján raftingolhatunk is. Mindezek mellett élvezhetjük a jakuzzi kényelmét, a hullámmedencét és a szörfpályát. Természetesen a kicsikre is gondoltak a hely építői, így ők a számukra kialakított gyermekrészlegekben élvezhetik az élet gondtalan pillanatait.

Adaland külön érdekessége a már említett Delfin Park, ahol úszni is lehet ezekkel a csodálatos teremtményekkel. Ezen felül a klasszikus delfin show sem maradhat ki az itt elérhető programok széles kínálatából.

Istralandia Aquapark – Novigrád, Horvátország

Horvátország, Aquapark

Horvátország, Aquapark Shutterstock

A szomszédos Horvátország önmagában is kedvelt úticélnak számít. Mesés partszakaszai, szigetei, ódon városkái és finom ételei mágnesként vonzzák a turistákat. Csúszdaparkjairól viszont kevesebb szót szoktam ejteni, pedig jó néhánnyal rendelkezik, amelyek közül az Istralandia Aquapark abszolút lenyűgöző.

Tudni akarod, miért szeretik annyira? Sokszínűsége, tisztasága, családbarát mivolta és gasztronómiája mind mellette szólnak. A Siam Parkhoz hasonlóan itt is megtapasztalhatjuk a szabadesés kínálta élményt, ugyanis legmagasabb csúszdája 27 méter magas. Ha elfáradtunk a sok csúszkálástól, akkor jó néhány bárban, étteremben és pizzériában csillapíthatjuk éhségünket, mielőtt ismét belevetnénk magunkat a csúszkálásba.

Tropical Islands – Berlin, Németország

Élmények kicsiknek és nagyoknak

Élmények kicsiknek és nagyoknak Shutterstock

Az átlagos aquaparkoktól merőben eltér a Tropical Islands. A Berlintől alig egy órányi autóútra fekvő hatalmas hangár belsejében egy trópusi esőerdő közé rejtett csúszdaparkra bukkanunk. Az egykori léghajó hangárja ma többezer aktív kikapcsolódásra vágyó vendég befogadására képes, akik nem hétköznapi körülmények között élvezhetik a csúszdákat és a Spa-részleget.

Kültéri medencével is rendelkező helyszínen éttermek és szálloda várja a turistákat. További észbontó különlegesség, hogy az esőerdőben még sátrazni is lehet. Az elsőre talán kissé szürreálisnak ható aquaparkban tovább fokozták a „wow” élményt, ugyanis minigolfozásra is adhatjuk a fejünket. Mi lehetne ennél extravagánsabb?!

Nem meglepő, hogy a Tropical Islands hatalmas népszerűségnek örvend. Érdemes kipróbálni!

Forrás:

https://www.siampark.net/index.php/en/

https://aquadiver.com/en/home.html

https://www.adaland.com/

https://www.istralandia.hr/en/

https://en.tropical-islands.de/

 

 

 

2022.06.13. Krisztina Szeitz

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.