Megnyitás | Vissza a főmenühöz

Tenerife - Az „örök tavasz szigete”

Tenerife

Tenerife Shutterstock

Az Atlanti-óceánon található Kanári-szigetek a turisták által kedvelt szigetcsoport. Számos tagja közül a kicsit több, mint 2000 km² méretű Tenerife az egyik legnépszerűbb és leglátogatottabb úti cél. Ennek oka kellemes klímájában és változatos programlehetőségeiben keresendő. Az „örök tavasz szigete” névvel illetett Tenerife egész évben remek választás, így nem meglepő, hogy évente több millióan látogatják. Sokan egész télen itt töltik idejüket és élvezik a sziget páratlan varázsát.

Csodás strandok várnak

Tenerife

Tenerife Shutterstock

Tenerife vulkanikus mivoltának köszönhetően változatos partszakaszokkal rendelkezik. Sziklás, aprókavicsos, fekete homokos és klasszikus aranyhomokos strandokat is találni itt. Tehát, a strandolás szerelmesei válogathatnak az érdekesebbnél érdekesebb tengerpartok között. De a szörfösök szintén megtalálhatják a számításukat, ugyanis az Atlanti-óceán remek lehetőséget biztosít a hullámok meglovaglására. A strandolás és vízi sportok kiélvezéséhez a sziget olyan üdülőhelyei nyújtanak tökéletes helyszínt, mint Puerto de la Cruz, Puerto de Santiago, Costa Adeje vagy Playa Paraiso. Ezen kívül szintén érdemes ellátogatni Los Gigantes szikláinak lábához.

A vízi kalandok sora szerencsére itt még nem ér véget, ugyanis szervezett delfin- és bálnalesre ugyancsak indulhatunk. Páratlan és életre szóló élmény ezeket a lenyűgöző emlősöket természetes élőhelyükön szemügyre venni.

7 izgalmas tény a Kanári szigetekről – Te tudtál róluk?

Ez is érdekelhet:

7 izgalmas tény a Kanári szigetekről – Te tudtál róluk?

Természeti értékek nyomában

Teide

Teide Shutterstock

Tenerife különlegessége változatos tájában is megmutatkozik. Míg egyes helyein igen kopár, addig más részein burjánzó zöld völgyeket rejt, számos túrázási lehetőséggel. A sziget északnyugati szegletében elhelyezkedő Macizo de Teno hegység ciprus- és pálmaerdejében bújik meg Masca falucskája. Masca akárcsak Los Silos, nagyszerű célpontja lehet a vidék megismerésének.

A sziget északi, északkeleti részén fellelhető Macizo de Anaga ugyancsak felfedezésre érdemes, hegyvidéki térség. Babérlombú erdői és sziklás hegyvonulatai elkápráztatják az embert.

Masca

Masca Shutterstock

Tenerife legismertebb és legnépszerűbb természeti értéke a Pico del Teide Nemzeti Park és az annak szívében magasodó Teide vulkán. A nemzeti park kopár vidéke egy idegen, űrbéli tájra hajaz, többek között ebben rejlik ellenálhatatlan varázsa. A világ harmadik legmagasabb vulkanikus hegye meghaladja a 3700 métert, így nem ritka, hogy a téli időszakban csúcsát hó borítja. Gondoljunk csak bele, mennyire lenyűgöző, hogy egy viszonylag kicsi szigeten egyszerre élvezhetjük a 20-25 °C meleget és csodálhatjuk a Teide hófödte csúcsát.

Ha városnézés a cél

Santa Cruz de Tenerife

Santa Cruz de Tenerife Shutterstock

Tenerife a klasszikus városnézős programot kedvelőket sem hagyja izgalmak nélkül. Puerto de la Cruz és a Kanári-szigetek második fővárosa Santa Cruz de Tenerife egyaránt tartogat építészeti remekeket és érdekes látnivalókat. A Santa Cruz de Tenerife jelképének számító Iglesia de Nuestra Señora de la Concepción templom elegáns tornya mellett a San Cristóbal-vár és a Castillo Negro (San Juan Bautista-vár) felkeresését mindenképpen ajánlom. Ezen felül érdemes egy nagyot korzózni a város kedvelt sétálóutcáján, a Rambla de Santa Cruz -on is.

Tenerife másik népszerű települése Puerto de la Cruz, ahol Agatha Christie hosszabb időt töltött. Emlékét róla mintázott szobor és egy színesre festett lépcsősor őrzi. A hozzám hasonló Agatha Christie rajongóknak kötelező program. Puerto de la Cruz nevezetességei közé tartozik még a botanikus-kert, az archeológiai múzeum és a híres Loro Park.

Irány a Kanári-szigetek!

Kihagyhatatlan kalandok

Siam Park, Tower of Power

Siam Park, Tower of Power Shutterstock

A már említett, Puerto de la Cruz-ban lévő Loro Park a tenerifei nyaralás elmulaszthatatlan része kell, hogy legyen. A hatalmas hírnévnek örvendő állat- és növénypark a világ számos faját felsorakoztatja. Különlegessége, hogy többek között delfin- és fókashow-n lehet részt venni, de megcsodálható Földünk legnagyobb papagáj-gyűjteménye is. Rám a kardszárnyú delfinekkel (orca) való találkozás tett mély benyomást.

Tenerife talán legikonikusabb nevezetessége a Siam Park, amely a sziget déli részén, Costa Adeje -ben helyezkedik el.

Loro Park

Loro Park Shutterstock

A világ egyik legjobb vízi vidámparkjának többször is megválasztott Siam Park lenyűgöző élmények lehetőségével szolgál. A 2008-ban megnyitott komplexum thai stílusjegyeket magán viselő építményei a családok számára, a pihenést keresőknek és az adrenalinfüggőknek egyaránt remek választásnak bizonyulhatnak. Itt mindenki megtalálhatja a számára megfelelő kikapcsolódási lehetőséget. A 46 hektáros terület központi attrakciója kétségkívül a 28 méter magas Tower of Power. A csúszda utolsó szakasza zárt műanyagcső, amely egy cápákkal teli akváriumon halad át. A park másik kiemelkedő nevezetessége a fehér homokos parttal rendelkező hullámmedence. A Siam Parkban a Loro Parkhoz hasonlóan egy teljes napot el lehet tölteni.

Azt hiszem, Tenerife az egyik legjobb és legsokoldalúbb sziget, ahol mindenki megtalálhatja a számára ideális programot. Ezt a helyet csak imádni lehet, fedezd fel Te is!

2024.04.21. Krisztina Szeitz

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.