Megnyitás | Vissza a főmenühöz

Top 5 ideális úti cél márciusra

Top 5 ideális úti cél márciusra

Top 5 ideális úti cél márciusra

Végre elérkezett a március, és vele együtt a tavasz mellett egy hosszú hétvége ígérete is. Mostanra már valószínűleg mindannyian belefáradtunk a hidegbe, a szürkeségbe és alig várjuk már, hogy minden kivirágozzon és újra életre keljen. Az igazán meleg és szikrázó napsütés azonban még sajnos várat magára. Azonban addig is összeszedtem néhány kiváló úti célt, melyek tökéletesek lehetnek egy márciusi nyaraláshoz.

EgyiptomKanári-szigetekDominikai KöztársaságKubaThaiföld

A piramisoktól a leglenyűgözőbb tengeri élővilágig: irány Egyiptom!

Az Észak-Afrikában található ország jelentős múlttal rendelkezik, melyet a történelemkönyvekből már mindenki jól ismer. A lenyűgöző ókori Egyiptom emlékeit feltétlenül keressük fel, hiszen igazán varázslatos élmény ezeket személyesen is megcsodálni.

Az ország fővárosában, Kairóban találjuk a Gízai piramisokat, melyek régi pompájukat elvesztették ugyan, mégis mindmáig maradandó hatást gyakorolnak az ide látogatókra. Ha már a fővárosban járunk, feltétlenül menjünk el az Egyiptomi Régiségek Múzeumába, ahol megtekinthetjük többek közt II. Ramszesz fáraó múmiáját, vagy Tutanhamon kincseit.

Egyiptomi piramisok és a nagy szfinx

Egyiptomi piramisok és a nagy szfinx

Természetesen Kairón kívül is rengeteg nevezetesség vár ránk. Mindenképpen keressük fel a Királyok Völgyét, ahol a régi temetkezési szokásokba nyerhetünk nagyobb betekintést. Továbbá nézzük meg a Nagy szfinxet, keressük fel a Karnaki templomot, vagy szálljunk hajóra és csónakázzunk a Níluson.

Az ország vonzerejét lenyűgöző történelmi emlékein kívül káprázatos tengerpartja adja.

Egyiptom kedvelt nyaralóhelyei közé tartozik Hurghada, Sharm El Sheik, Taba és Marsa Alam is. Ezen turistaparadicsomok legfőbb jellemzői, hogy remek szállodákkal várják az ide látogatókat. A legjobb helyek saját partszakasszal rendelkeznek, ahol lehetőségünk van snorkelezni, búvárkodni, de ha úgy tartja kedvünk, akár egész nap pihenhetünk is a strandon, vagy a medence partján.

Snorkelezés a Vörös-tengerben

Snorkelezés a Vörös-tengerben

Ahol az örök tavasz vár: a Kanári-szigetek

A Spanyolországhoz tartozó szigetcsoport legkedveltebb tagjai közé Gran Canaria, Lanzarote, Fuerteventura és Tenerife tartozik. Ezek mindegyike más és más miatt népszerű.

Lanzaroten található a Timanfaya Nemzeti Park, továbbá a Kaktuszpark is, ahol több, mint 700 különféle kaktuszfaj él. Mindezek mellett megcsodálhatjuk a Los Verdes lávabarlangot is, mely garantáltan ámulatba ejt szépségével.

Kaktuszpark Lanzarote szigetén

Kaktuszpark Lanzarote szigetén

Fuerteventurán minden a pihenésről szól. Ezt a helyet kopár növényzet és végtelennek tűnő, lenyűgöző tengerpartok jellemzik. A nyugodt pihenés és a vízi sportok kedvelői számára ideális választás.

Gran Canaria jóval színesebb és változatosabb növényvilággal rendelkezik, mint eddig említett társai. Természetesen itt is találunk mesés tengerpartokat, ahol élvezhetjük a vizet és a napsütés. A leghosszabb strandja a sziget fővárosának, Las Palmas de Gran Canariának van, mely több mint 3000 méteren várja a strandolás szerelmeseit. A pihenés mellett érdemes a várost alaposan körbejárni, hiszen csodás építészeti alkotásokat rejt. Ha szeretnénk a szigetet jobban megismerni, akkor látogassunk el Firgas településére, vagy menjünk el a Palmitos Park-ba, ahol állatokban és növényekben egyaránt gyönyörködhetünk.

Gran Canaria homokdűnéi

Gran Canaria homokdűnéi

A szigetcsoport legjelentősebb tagja Tenerife, mely rengeteg látnivalót tartogat. Ha bulizni vágyunk, itt arra is van tömérdek lehetőség, de ha a természet csodáit szeretnénk felfedezni, azt is megtehetjük. Nézzük meg a szunnyadó Teide vulkánt és a körülötte elterülő pusztaságot, mely már-már a Marshoz hasonlatos, vagy keressük fel a Loro Parkot, ahol delfin és papagáj show mellett kardszárnyú delfineket is láthatunk. A felhőtlen szórakozás kedvelőinek kötelező elmennie a Siam Parkba, melyet a világ egyik legjobb víziparkjaként tartanak számon.

Teide Nemzeti Park, Tenerife

Teide Nemzeti Park, Tenerife

Tökéletes pihenés a Karib-tengeren: a Dominikai Köztársaság

A Dominikai Köztársaság távolabb van, mint a korábban említett úticélok, de ez senkinek se szegje kedvét, hiszen a Karib-tenger szépsége az utazás minden fáradalmáért kárpótol. Az ország legnagyobb vonzerejét paradicsomi szépsége adja. Kristálytiszta vizű, homokos, pálmafákkal szegélyezett partjai idilli helyként várják a pihenni vágyókat.

Punta Cana, Dominikai Köztársaság

Punta Cana, Dominikai Köztársaság

Természetesen aktív kikapcsolódásra is van lehetőség, mely során érdemes felkeresni a fővárost, Santo Domingot. Látványosságai közé tartozik az Ozama-erőd, a Catedral Primada de America székesegyház és Kolombusz fáinak háza is.

A természeti szépségei közül feltétlenül csodáljuk meg a Damajagua-vízesésrendszert és a sziget vadvízi folyóját, a Yaque del Norte-t.

Egzotikus ínyencség: Kuba

A Karib-térségben maradva egy újabb gyöngyszemet fedezhetünk fel Kuba képében. Az ország legnagyobb vonzerejét csodás, korallzátonyokkal tűzdelt tengerpartja adja, mely tiszta vize mellett egész évben kellemesen meleg klímájával csábítja a turistákat. A tengerparti pihenés és búvárkodás mellett a világ legjobb minőségű szivarjait is megtalálhatjuk itt. Kortyolhatunk első rangú rumot és élvezhetjük a salsa lüktető ritmusát.

Kubai nő szivarozik Havanában

Kubai nő szivarozik Havanában

Ha a tengerparti pihenésen kívül aktív programra is vágyunk, akkor keressük fel Havanna óvárosát, látogassuk meg Kolombusz Kristóf kriptáját, vagy a Moro várat.

Havannán kívül érdemes még ellátogatni az ország másik jelentős városába, Santiago de Cuba-ba. A város leghíresebb épülete a San Pedro de la Roca-erőd, mely az UNESCO Világörökségi listáján szerepel. Az erőd az 1600-as években épült és elsődleges feladata a kikötőváros védelme volt, jelenleg rendkívül népszerű turista célpont, melyben Kalózmúzeum is található. A város további híres helyei közé tartozik a Catedral de Santiago de Cuba, valamint a Santa Ifigenia temető, ahol Fidel Castro végső nyughelye található.

San Pedro de la Roca

San Pedro de la Roca

Thaiföld: gazdag kultúra és mosolygós helyiek

A délkelet-ázsiai ország rendkívül kedvelt célpont a turisták körében. E népszerűségét elsősorban sokszínűségének köszönheti. Thaiföldön oly sok minden van, hogy szinte lehetetlen felsorolni összes vonzerejét. Az biztos, hogy mesés tengerpartokkal rendelkezik, így a tiszta víz, és a fehér homokos part szerelmeseinek tökéletes választás. Az ország meghatározó vallása a buddhizmus, így rengeteg buddhista szentélyt látogathatunk meg itt. Az egyszerű életet megtalálhatjuk a halászfalvakban, ugyanakkor Bangkok, az ország fővárosa modern metropoliszként híresült el.

Thaiföld

Thaiföld

Az ország legkedveltebb úti céljai közé tartozik (természetesen Bangkok mellett) Pattaya, Phuket, Koh Samui és Phi Phi is. Phuket mesébe illő szigetén 3 km hosszan húzódik a Patong Beach, mely igen nagy népszerűségnek örvend a turisták körében.

A lenyűgöző természeti kincsek mellett érdemes meglátogatni Szukhothaja és Ajutthaja Történelmi Parkjait is, melyek szerepelnek az UNESCO világörökségi listáján.

2018.03.05. Krisztina Szeitz

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.