Megnyitás | Vissza a főmenühöz

Thaiföldi körutazás - Irány Koh Samui és Koh Phangan!

Amikor a nappalok egyre rövidebbek és az idő hidegre fordul, a hangulatunk is gyakran szomorkásabb. Az igazán szerencsések pár hétre kiszakadhatnak a zord télből, és ezt többek között a napsütötte Thaiföldön is megtehetik! Képzeljétek magatok elé, ahogyan a lábatok besüpped a gyönyörű strandok meleg homokjába, miközben a trópusi dzsungel sűrű zöldjét csodáljátok. A kellemes, 25°C feletti hőmérséklet és az esős évszak vége tökéletes ahhoz, hogy felfedezzétek Délkelet-Ázsia káprázatos természeti kincseit!

ÁttekintésÚtitervKoh SamuiKoh PhanganKoh Tao

Áttekintés

  • Koh Samui, Koh Phangan és Koh Tao
  • A Thai-öböl legszebb szigetei
  • Buddhista templomok
  • 9 napos thaiföldi kalandozás
  • Lélegzetelállító tájak
  • Kulináris sokszínűség

Thaiföldhöz több, mint 500 kisebb-nagyobb sziget tartozik, melyek közül most bemutatjuk a legkedveltebb úticélokat! Egy biztos, akárhová is vezet az utatok a Thai-öbölben, minden adott lesz egy trópusi álomnyaraláshoz! Koh Samui, Koh Phangan és Koh Tao szigetei az aktív és passzív pihenésnek egyaránt kedveznek; a strandon töltött pihentető órák után kezdetét veheti a kalandtúra az egzotikus vidéken. Az ősi thai kultúrával is bőven lesz alkalom megismerkedni, például a buddhista templomokban és az éjszakai piacon. Ahogy a mondás tartja, a szívhez a gyomron keresztül vezet az út, így ez az ország biztosan sokatok tetszését elnyeri. Vétek lenne úgy hazatérni egy külföldi nyaralásról, hogy az adott nemzet ételkülönlegességeit meg sem kóstoltuk. A hagyományos thai fogások, egzotikus italok és finom harapnivalók végtelen sora várja, hogy teljessé tegye az utazásotokat!

Tom Yam Gung: tradicionális thai leves

Tom Yam Gung: tradicionális thai leves

Tom Yam Gung: tradicionális thai leves

Thaiföld azért is nagyszerű választás, mert mindenki számára tartogat valamit. Legyen szó a nyüzsgő éjszakai élet kedvelőiről Koh Samuin, a belső nyugalmat kereső jógázókról Koh Phangan strandjain, vagy a kirándulókról Koh Tao békés szigetén - Thaiföld rengeteg változatosságot és mindenekelőtt pihenést kínál. Ugorjatok ki egy kis időre a mókuskerékből, és merüljetek el Thaiföld egyedülálló kultúrájában!

Thaiföld Phuketen túl - Pattaya

Ez is érdekelhet:

Thaiföld Phuketen túl - Pattaya

Útiterv

Első nap: Érkezés Bangkokba

Mielőtt belemerültök a pihenésbe a Thai-öböl paradicsomi szigeteinek partjain, a körutazás első napját érdemes a nyüzsgő főváros megismerésére szánni. Bangkok a “Kelet Velencéje” -ként híresült el, ugyanis nyolcmillió lakosú metropolisza bővelkedik a látványosságokban. Látogassatok el az óvárosába, amely a hangulatos bárjaival és izgalmas piacaival sosem válik unalmassá! Csodáljátok meg a város templomait, például a Wat Arun-t, és élvezzétek a Bangkokra nyíló lélegzetelállító kilátást a híres Sky Bar tetőteraszáról!

Második nap

Koh Samui és az ámulatba ejtő strandok

A szigetbejárás második célpontja egyértelműen Koh Samui legyen, ahol a finom homokos tengerpartot megszámlálhatatlan kókuszpálma tarkítja. Itt azonban nemcsak paradicsomi strandokat találunk, hanem szabadidős tevékenységek és látványosságok széles skálájáról is válogathatunk. Végül, de nem utolsó sorban, átélhetjük a pezsgő éjszakai élet izgalmait is.

Különösen népszerű a kilométer hosszú Chaweng Beach, rengeteg bárral és vízisport-lehetőségekkel. Aki a nyugalmat kedveli, látogasson el a sziget dél-nyugati felén található Lipa Noi strandjára!

Koh Samui – álomszép strandok és öblök

Koh Samui – álomszép strandok és öblök

Koh Samui – álomszép strandok és öblök

Harmadik nap: Koh Samui – Templomok és éjszakai piacok

Egy nap egy thaiföldi úszó piacon

Ez is érdekelhet:

Egy nap egy thaiföldi úszó piacon

Egy nap bizony nem elég Koh Samuira! Ha már kellően kipihentétek magatokat a strandon, mit szólnátok egy rövid kultúrprogramhoz? Ami nem is akárhová vezet, hanem a dzsungel közepén felépített buddhista templomokba! Többek között érdemes feltérképzni a Wat Khunaram szentélyt, ami leginkább a benne megtekinthető meditáló szerzetes múmiájáról ismert. Ezután térjetek be a War Phra Yai templomba, ahol egy gigantikus arany Buddha szobor üdvözli a látogatókat.

Buddha szobor a War Phra Yai templomnál

Buddha szobor a War Phra Yai templomnál

Óriási Buddha szobor a War Phra Yai templomnál

Amit szintén nem szabad kihagyni, az Bophut, Chaweng vagy Lamai egyik izgalmas éjszakai piaca. Itt mindenféle utcai ételt kínálnak, az ízletes thai currytől kezdve, a grillezett finomságokon át, a sült rovarokig. Tapasztaljátok meg a thai konyha kulináris élményeit, sétálgassatok a standok mellett, vagy szürcsöljetek el egy egzotikus koktélt. Mindezt hamisítatlan thai hangulatban!

Lüktető éjszakai élet a thaiföldi piacokon

Lüktető éjszakai élet a thaiföldi piacokon

Lüktető éjszakai élet a thaiföldi piacokon

Negyedik nap: Koh Samui – Panoráma túra

Koh Samui-t mesébe illően szép tájjal áldották meg, így aki egyszer az életben eljut ide, rendkívül szerencsésnek mondhatja magát. Néhányan a helyiek közül biciklitúrákat kínálnak a trópusi esőerdőn keresztül, melynek során útba ejtik például a Na Muang vízesést, a Titkos Buddha Kertet vagy akár a pillangófarmot. Aki inkább a saját útját járná, annak azt ajánljuk, hogy térképezze fel a hullámlovaglók törzshelyét, a Lamai Beach-et. Az ott található ikonikus Hin Ta és Hin Yai sziklák között pedig látványos fotókat is készíthettek.

Ötödik nap:

Koh Phangan – Feltöltődés

A virtuális utazásunkat Koh Phangan idilli szigetén folytatjuk, amit Koh Samui-ról egy kis komppal közlekedve érünk el. Az apró, mindössze 125 km2-es szigeten könnyen kipihenhetitek az utazás fáradalmait. Ezt a csendes, nyugodt strandok teszik lehetővé, ahol megmártózhattok a kristálytiszta vízben, majd egy gyümölcsös itallal frissíthetitek fel magatokat a strandbárok egyikében.

Koh Phangan életében a spiritualitás és az egészség fontos szerepet élvez. Ennek megfelelően számos gyógy- és fitnesz ajánlat közül választhatunk. Mit szólnátok például egy jógaórához közvetlenül a tengerparton? Pálmafákkal és buddhista templomokkal körülvéve nem nehéz megtalálni a tökéletes atmoszférát a mély relaxációhoz.

Koh Phangan – pihentető percek a tengerparton

Koh Phangan – pihentető percek a tengerparton

Koh Phangan – pihentető percek a tengerparton

Hatodik nap: Koh Phangan – Full Moon Party

Senkit se tévesszen meg a napközben uralkodó idilli hangulat, ugyanis Koh Phangan leginkább a látványos Full Moon Partykról ismert a déli Haad Rin Nok strandon. Havonta egyszer itt rendezik meg a legendás tengerparti bulit, amely látogatók ezreit vonzza. Ha nyugodtabb nyaralásra vágytok, pihenjetek a Bottle Beach-en, ami csak vízi útvonalon érhető el, vagy élvezzétek a festői naplementét Haad Yao, Haad Son és Haad Chao strandjain.

Hetedik nap:

Koh Tao – Búvárkodás

Bár már a hetedik napnál járunk, Thaiföld még mindig le tud nyűgözni! Koh Phangan-tól csónakkal juthattok el az igazi földi paradicsomba, Koh Tao aprócska szigetére. A fehér homokos parton napozva jó elmerengeni az elmúlt napok varázslatos élményein. Látni és hallgatni, ahogyan a türkizkék hullámok szépen fodrozódva mossák a part szélét, a dzsungelben csicsergő madarak aláfestő zenéjében. Az Ao Tanot-öböl tökéletes helyszín a búvárkodáshoz.

Korallzátonyok – a színes víz alatti világ

Korallzátonyok – a színes víz alatti világ

Korallzátonyok – a színes víz alatti világ

Nyolcadik nap: Koh Tao – Természetjárás

Tao valójában olyan kicsi, hogy akár gyalog is könnyedén felfedezhetitek. Mit szólnátok egy izgalmas túrához a zöld dzsungelben, rejtett kis öblökbe és lélegzetelállító kilátókba? Könnyen megközelíthető a John Suwan kilátópont a sziget déli részén, ahonnan eljuthattok az idilli Freedom Beach-re. Az igazán sportosak vállalkozhatnak a Koh Nang Yuan kilátópontra is a sziget északi részén. Egy kis hegymászás is része a kirándulásnak, de megéri az erőfeszítés, mert fentről lélegzetelállító kilátás nyílik a homokpadra, a türkizkék öblökre és a buja zöld szigetre.

Koh Tao – lélegzetelállító kilátás

Koh Tao – lélegzetelállító kilátás

Koh Tao – lélegzetelállító kilátás

Kilencedik nap: Hazaút Bangkokból

Az idő sajnos csak úgy repül, ha napról napra ennyi szép, új dolgot tapasztalunk. Bár ez az utazás itt véget ér, talán felkerül a bakancslistátokra Thaiföld többi szigete is. A visszaút Koh Tao-ból Koh Samui-n keresztül vezet Bangkokba, ahonnan repülővel, egy átszállással érkezhettek Budapestre.

Thaiföldi nyaralás: kulináris élmények

Ez is érdekelhet:

Thaiföldi nyaralás: kulináris élmények

Ha sikerült meghoznunk a kedvetek egy thaiföldi körúthoz, vessetek egy pillantást az Invia.hu ajánlataira!

2023.11.22. Sára Porvay

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.