Megnyitás | Vissza a főmenühöz

Ázsia 10 legszebb tengerpartja

Ázsia 10 legszebb tengerpartja

Ázsia 10 legszebb tengerpartja Shutterstock

Általában, amikor nyaralásra gondolunk, a legtöbben egy aranyhomokos, napsütötte tengerpartot képzelünk el, azúrkék tengerrel és egy frissítő gyümölcsitallala kezünkben. Ázsia hemzseg az ilyen festői, földi paradicsomoktól. Rendkívül vonzóak a fehér homokos és zöldellő Fülöp-szigetek, Indonézia gyönyörű rózsaszín strandjai, Kambodzsában és Sri Lankán pedig az óceánra nyíló, csodálatos kilátásba kóstolhatsz bele. Kell ennél több?

Koh Rong, Kamodzsa

Liliomfehér part Koh Rongban, Kambodzsa

Liliomfehér part Koh Rongban, Kambodzsa Shutterstock

Az idilli Koh Rong szigete, Sihanoukville partja mellett valóban egy teljesen érintetlen trópusi paradicsom, több mint 40 km hosszú világos homokos parttal és türkizkék színű tengerrel. Tökéletes kikapcsolódást nyújt a frissen halászott tenger gyümölcseivel.

Hasznos tanácsok a tökéletes egzotikus utazáshoz

Mui Ne, Vietnám

Trópusi paradicsom: Mui Ne, Vietnám

Trópusi paradicsom: Mui Ne, Vietnám Shutterstock

Mui Ne partját mintha kifejezetten azok számára alkották volna, akik szeretik az izgalom és a nyugalom erős kontrasztját. Az erős szél, a nagy hullámok és a tiszta égbolt ideális a szörfözéshez, kiteszörfhöz és más, vízi sportokhoz. A háttér pedig drámai látképet kínál: óriási homokdűnéi tökéletesek a túrázáshoz.

8 egzotikus úti cél, ahol nyáron sem kell tartanod az esőtől

Havelock, Andamany, India

Elefánt az Andamán tengerparton

Elefánt az Andamán tengerparton Shutterstock

Az Andamán szigetcsoporton belül az egyik leglátogatottabb szigetek egyike Havelock, azonban az idelátogatók létszáma más nagy vonzerejű helyszínekkel összehasonlítva (pl. Thaiföld) még így is alacsony. Ez talán azért is lehetséges, mert Havelocknak egy elszigetelt térség, nincs a közelben más érdekesség. Egyértelműen kárpótol azonban ezek hiányáért rusztikus bája és a kedves helyiek. Amennyiben szeretnéd valóban szinte a paradicsomban érezni magad egy kis időre, akkor az Andamán-szigeteket válaszd …

Fedezd fel Indiát: A legjobb utazások egy helyen

Gaya, Borneo, Malajzia

Borneónak csodás tengerpartjai is vannak

Borneónak csodás tengerpartjai is vannak Shutterstock

Egyáltalán nem nehéz megérteni, hogy az egyik oldalán a régi esőerdőkkel, a másikon pedig az érintetlen strandokkal és a rendkívüli élményeket ígérő Gaya-szigettel, miért vált ennyire népszerű úticéllá a kiváló szolgáltatásokat és luxust kereső utasok számára. A kellemesen meleg tenger, az egzotikus halak és korallok elkápráztatják a búvárkodás szerelmeseit.

Inspirálódj: a legjobb ázsiai úticélok télre

Hikkaduwa, Srí Lanka

Hikkaduwa és a vízi sportok, Srí Lanka

Hikkaduwa és a vízi sportok, Srí Lanka Shutterstock

Hikkaduwa a tucatnyi sziklájéval együtt, Srí Lanka dél-nyugati részén a legkedveltebb tengerparti úticél. Nem csak a királyok sportját (szörfözést) próbálhatod ki a helyi hullámokon, hanem a víz alatti élet, az itt fellelhető korallok szépsége is elkápráztat. A csodálatos tengeri világ mellett a tengerpart is gyönyörű naplementével büszkélkedhet.

Egyedülálló UNESCO világörökség: fedezd fel Srí Lankát

Miyako, Okinawa, Japán

Isteni tengerpartok a japán Miyako szigetén

Isteni tengerpartok a japán Miyako szigetén Shutterstock

Lehet, hogy meglep Titeket, de a már ismert csodákon túl Japán olyan kincseket is rejt, mint Ázsia leggyönyörűbb tengerpartjai. Miyako szigetén lenyűgöző tengerpartok sorát élvezheted. Maehama strandja a tökéletes naplementéjéről és a családok számára ideális feltételeiről híres. A Yoshino strand mindössze néhány méterre van a korallos tengerparttól, amit a sznorkelezést kedvelők biztosan értékelni fognak.

Olvasd el bejegyzésünket további TOP ázsiai úticélokért

Palawan, Fülöp-szigetek

Ha létezik olyan úti cél, amit legalább egyszer az életben látnod kellene, akkor az minden bizonnyal Palawan – az igazi földi paradicsom. Elkápráztat az érintetlen lagúnáival, a puha fehérhomokos tengerpartokkal, sziklaszirtekkel és a lenyűgöző mészkő képződményekkel.

Fedezd fel: A legjobb utazások a Fülöp-szigetekre

Phi Phi, Thaiföld

Ismert tengerpart Phi Phi szigetén, Thaiföld

Ismert tengerpart Phi Phi szigetén, Thaiföld Shutterstock

Ezt a szépséget biztosan felismered, hiszen főszerepet játszott a Part című filmben, Leonardo DiCaprioval a főszerepben. A Phi Phi szigeteket feltétlenül vedd fel azon úticéljaid listájára, amelyet mindenképpen meg akarsz látogatni. Még a legkeményebb srácok sem tudnak ellenállni a durva sziklákkal kombinált türkizkék hullámoknak.

Ne habozz: választ ki a tökéletes thaiföldi nyaralást

Rózsaszín part, Komodói Nemzeti Park, Indonézia

Rózsaszín part, Komodói Nemzeti Park, Indonéz

Rózsaszín part, Komodói Nemzeti Park, Indonéz Shutterstock

Földünk hét rózsaszín tengerpartja közül az egyik legnépszerűbb turisztikai úticél a Nemzeti Park Komodo szigetén. Egyidejűleg kiélvezheted itt a természet tiszta szépségét és a nyugodt pihenést. Az apró, piros koralldarabok fehér homokkal való keveredése adja a tengerpart enyhe rózsaszínes árnyalatát. A keleti öböl további kisebb területei is romantikus rózsaszín árnyalattal rendelkeznek.

A nagyszerű, indonéz nasi goreng receptje

Sipadan, Malajzia

Vízivilág Sipadan szigete körül, Malajzia

Vízivilág Sipadan szigete körül, Malajzia Shutterstock

Sipadan kétségtelenül a világ egyik legjobb helyszíne a búvárkodásra. A gazdag korallzátonyok óvják az egészséges tengeri ökoszisztémát, beleértve a teknősök és cápák populációját. Az ökoszisztéma védelmének érdekében, korlátozott számban elérhetőek a búvárengedélyek. Egy napon belül maximum 120 kerülhet kiadásra.

Fedezd fel: A legkedvezőbb utazások Malajziába

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.