Megnyitás | Vissza a főmenühöz

Utazási szakértőink ajánlásával: mi ezekre a helyekre utazunk az idén

Nyaralás 2020

Nyaralás 2020 Shutterstock

Azt szeretnéd, ha igazán tartalmas lenne az idei év? Felfedezésre, kalandra fel! Az Invia utazási szakértői elárulták nekünk belsős tippjeiket – tudd meg, hol töltik a nyarat, akik mindent tudnak a turizmusról! Hódolj akár a tengerparti pihenésnek, történelemnek, a kalandoknak vagy akár a gasztronómiának, kedvenceik között Te is biztosan találsz kedvedre valót.

A titokzatos ország: Albánia

Albánia

Albánia Shutterstock

Albánia sokáig ismeretlen volt a nagyvilág számára. A hegyvonulatok, az ókori városok, a gyönyörű tengerpartok, a helyi kultúra és gasztronómia sokáig nem volt elérhető a turisták számára. 1991-ben, a kommunista rezsim bukása után a kapuk megnyíltak, azonban a világ nagyobbik részében ez a kincsekben gazdag úticél felfedezetlen maradt. Fedezd fel az érintetlen természetet, az omladozó kastélyokat, a kellemes tengerpartokat és a helyi lakosok hagyományos vendégszeretetét.

Fedezd fel velünk a titokzatos Albániát!

Az elfek földje: Izland

Izland

Izland Shutterstock

Izland a jég és a tűz földje, amely folyamatosan meghökkenti az idelátogató lelkes utazókat és a természet szerelmeseit. A sziget szó szerint egy vulkáni laboratórium, ahol a fenséges természeti erők gejzíreket, jeges tavakat, jéggel borított vulkánokat és gleccsereket, hegyeket és fekete tengerpartokat hoznak létre. Izlandra többnyire a kalandok és felfedezések miatt utaznak. A helyiek hisznek az elfek és a trollok létezésében, és örömmel mesélik el a többé-kevésbé hihető történeteiket. Az idelátogatásod során semmiképp se hagyd ki a főváros, Reykjavík meglátogatását, ahol többek között egy különleges látnivaló, a Péniszmúzem is található.

Utazz az elfek földjére

Két nemzet szigete: Ciprus

A pókhálóba burkolt ősi mítoszok szigetét két részre osztjuk – a déli görögre, ahova személyigazolvánnyal is elutazhatsz, és az északi, török részre, ahol azonban már útlevél is szükséges. Ciprus a középkori várromok, a valamikori nagy kiterjedésű gazdag városok régészeti lelőhelye, de a gyönyörű és hosszú tengerpartok otthona is egyben. Ideális ország a két különböző kultúra, a sokszínű történelem, az isteni gasztronómia felfedezésére, de akár valamelyik szállodakomplexum tengerpartján való pihenésre is. A legenda szerint a szépség és a szerelem istennője, Afrodité (Petra tou Romiou Beach, a sziget déli részén) a tenger habjából, itt született.

Fedezd fel ezt a csodás szigetet: irány Ciprus

A lebegő kert: Madeira

Madeira

Madeira Shutterstock

Madeirát Portugália legbájosabb szigetének tartják. Az Atlanti-óceán gyöngyszeme és az örök tavasz (egyik) szigete - Madeira az egész világon ismert és hidd el, hogy nem véletlenül. A fekete homokos strandok, a morajló Atlanti-óceán, a sokszínű, élénk növényzet, a magas sziklafalak, a zúgó patakok és a mindenhol jelenlévő öntözőcsatornák igazi nirvánává teszik a szigetet. A turisták közkedvelt úticélja a babérerdőkön át vezető öntözőrendszerek, az úgynevezett levádok is. Ne habozz, bújj bele a túracipődbe és kalandra fel!

A páratlan Madeira: Édenkert az óceán közepén

Ez is érdekelhet:

A páratlan Madeira: Édenkert az óceán közepén

Több ezer szín, illat és íz: Marokkó

Marokkó

Marokkó Shutterstock

Ha már voltál Egyiptomban vagy Tunéziában, akkor már van egy nagyjábóli képed arról, hogyan is fog kinézni egy marokkói nyaralás. Azonban ez ne tévesszen meg, Marokkó kicsit sem hasonlít ezekre az országokra! Minden sarkon található egy jól látható villa. A helyi piacok megtekintése vagy némelyik királyi város (Rabat, Meknes, Fez vagy Marrákes) utcáin való séta egy teljesen más világba kalauzol el. Általánosságban elmondható, hogy a marokkói városok a legérdekesebbek közé tartoznak a kontinesen. Ezenkívül az ország ideális úticél szörfösöknek, az itteni hegységek pedig kirándulásokra ösztönöznek.

Hagyd, hogy Marokkó elvarázsoljon

Szafarira fel: Szenegál

Szenegál

Szenegál Shutterstock

Akár az afrikai kultúrát szeretnéd megismerni, vagy csak egy kis időt egyedül tölteni a természetben a gondolataiddal, Szenegál tökéletes helyszín erre. A titokzatos Saint-Louis városa, Szenegál északi részén a gyarmatosítási építészettel és a nemzeti parkok közelségével csábít, többek között pedig az UNESCO világörökség részét is képezi. Szenegálban ráadásul nem tolonganak a turisták, így megőrzi annak egyedi varázsát. Részt vehetsz egy szafari kiránduláson is, sétálhatsz egy darabon a híres Dakar Rally vonalán és úszhatsz egyet a rózsaszín tóban vagy pedig eltölthetsz néhány napot a gyönyörű strandok egyikén.

Szeress bele Szenegálba

A sós síkságok varázsa: Zöld-foki szigetek

Zöld-foki szigetek

Zöld-foki szigetek Shutterstock

A Zöld-foki szigetek lélegzetelállító sós síkságokat, elhagyatott strandokat, nyugodt tengerparti falvakat és ideális feltételeket biztosít a vízi sportokhoz és a búvárkodáshoz. A Zöld-foki szigetcsoportot körülbelül tizenöt sziget alkotja, melyek mindegyike más és más. Ezek közül a legnépszerűbb a Boa Vista a Sal, ahol nagy szállodakomplexumokat is találsz. A búvárkodás szerelmeseire pedig a tengerszint alatt ráják, angolnák, rózsaszín languszták, teknősök és kisebb cápák várnak.

8 egzotikus úti cél, ahol nyáron sem kell tartanod az esőtől

Ez is érdekelhet:

8 egzotikus úti cél, ahol nyáron sem kell tartanod az esőtől

A nemzeti parkok paradicsoma: Montenegró

Montenegró

Montenegró Shutterstock

Montenegró kulturális törénelme több mint 1500 éves: nyomait saját szemeddel, a római villák mozaikos padlójában, a látványos ortodox kolostorokban, a katolikus templomok díszítéseiben, a mecset elegáns minaretjeiben és a hatalmas erődítményekben is felfedezheted. Azok számára, akik az európai kultúra iránt érdeklődnek, ez egy igazán lenyűgöző hely. Montenegró azonban nem csupán történelmi kirándulóhely, élvezheted itt az érintetlen természetet is, amely öt nemzeti parkon át húzódik, és természetesen számos gyönyörű tengerpartot és öbölt is kínál.

Tölts el egy mesebeli nyaralást Montenegróban

Az Indiai óceán gyöngyszeme: Zanzibár

Zanzibár, Tanzánia

Zanzibár, Tanzánia Shutterstock

Zanzibár tengerpartjai a világ legszebbjei közé tartoznak. Nyugodtan pihenhetsz a finom homokban vagy akár sznorkelezhetsz is a színes halak között. A trópusi időjárásnak és az egyedülálló kultúrának köszönhetően Zanzibár izgalmas élményeket nyújt. Zanzibári látogatásod során nem maradhat el a főváros meglátogatása sem, amelynek óvárosa, a Stone Town a UNESCO világörökség részét képezi. A szigeten egyedülálló lehetőséged lesz arra, hogy megismerd, hogyan termesztik itt a fűszereket - vanília, fahéj és a többi, melyek már első szaglásra elvarázsolnak!

Kényeztesd magad Zanzibáron!

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.