Megnyitás | Vissza a főmenühöz

A 7 legszebb kenyai strand

Kenya az egyik legszebb strandokkal rendelkező ország a Világon! A pálmafákkal szegélyezett homokos partszakaszok mindenkit elvarázsolnak: azt is, aki aktív kikapcsolódásra, és azt is, aki zavartalan pihenésre vágyik. Ismerd meg Kenya 7 legjobb strandját, és válaszd ki Te is a kedvencedet!

1. Diani Beach

Kenya legnépszerűbb és valószínűleg legszebb strandja a Diani, amely az Indiai-óceán partján, Mombasától 30 km-re délre található. Ez egy egy mindig békés hely, ahova elmenekülhetsz a Világ zaja elől, hogy helyette kiélvezd a nap melegét és a tenger kínálta lehetőségeket. Diani a korallzátonyairól és a burjánzó, pálmákban gazdag növényzetéről is ismert, ami emellett, hogy csodaszép látvány, kellemes árnyékot is biztosít.

Irány Kenya

2. Watamu Beach / Teknős-öböl

A szinte érintetlen Watamu falu egy hegyoldalban fekszik, a Kék lagúna és a Watamu-öböl között. A Teknős-öböl, ez a körülbelül 7 km hosszú stranddal rendelkező öböl, Malindi kikötővárosától 15 km-re délre található. Híres lenyűgöző zátonyairól, kristálytiszta vizéről és puha fehér homokjáról.

3. Lamu szigetének strandjai

Kapd fel a hátizsákodat, és indulj el a Kenya északi partjainál található Lamu csodálatos szigetére - ez a hely tele van gyönyörű fehér homokos strandokkal, esélyed sincs nem jó partot találni! A legkeresettebbek Shela és Manda Bay: ezeket olyan tengerparti, luxus üdülőhelyek veszik körül, ahol egyszerre élvezheted a szórakozás és a pihenés minden műfaját.

A vörös kontinens gyöngyszemei: A 10 leggyönyörűbb afrikai tengerpart

Ez is érdekelhet:

A vörös kontinens gyöngyszemei: A 10 leggyönyörűbb afrikai tengerpart

4. Malindi

Malindiban állt meg Vasco da Gama portugál felfedező 1498-ban, amikor Kalikata felé tartott. Kenya egyik legnépszerűbb tengerparti célpontja azonban nem csak erről ismert: csodálatos éghajlata, gyönyörű tájai és remek, közvetlen vízparti szállodái is hozzájárulnak népszerűségéhez. Számos szabadidős tevékenységet kínál, mint például vitorlázás, szörfözés, horgászat vagy búvárkodás, miközben a helyi éttermek és bárok fantasztikus konyhával örvendeztetik meg az ide látogatókat.

Gondtalan utazás: komplex utasbiztosítások az utazási csomaghoz

5. Bamburi

A Mombasa északi partján fekvő Bamburi strandja csodálatosan nyugodt hangulattal, finom fehér homokkal és meseszép tengerrel büszkélkedhet, viszont mindezt nagyobb hullámok nélkül mutatja be, ezért ideális kisgyermekes családok számára is. A jól megérdemelt pihenéshez Bamburi mindent biztosít, amire csak szükségünk lehet.

Serengeti Nemzeti Park – az afrikai parkok koronázatlan királya

Ez is érdekelhet:

Serengeti Nemzeti Park – az afrikai parkok koronázatlan királya

6. Shanzu

A Shanzu Beach 30 km-re fekszik Mombasától, kókuszpálma-ligetek és tengerparti üdülőhelyek között, kiváló bárok és éttermek gazdag kínálatát biztosítva. Erre jön még az innen nyíló, lenyűgöző kilátás a tengerre, a csodás, tiszta partok és a végtelennek tűnő nyílt víz... minden, ami egy trópusi nyaraláshoz kell!

Utazás Mombasába

7. Tiwi

Tiwi egy apró település és tengerparti üdülőhely Diani Beach-től északra, Mombasától körülbelül 17 km-re délre. Erre a tengerpartra Mombasából komp viszi a kirándulókat, ami már önmagában is meghatározó élményt nyújt. Ez a varázslatos, a természet csodáival körbevett hely garantálja a látogatóknak azt a tengerparti nyaralást, amelyről korábban csak álmodoztak!

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.