Megnyitás | Vissza a főmenühöz

A jövő nyaralása: 4 látnivaló Dubajban, amit nem hagyhatsz ki

Dubaj a jövő városa

Dubaj a jövő városa Shutterstock

Dubajban mindenki megtalálja a kedvére való programot, látnivalót, életérzést - a gyönyörű tengert, napsütést, szórakozást, luxust és a nagyszerű konyhát. Amennyiben nem szeretnéd az egész utazásodat a tenger mellett tölteni, akkor örülni fogsz a rengeteg élményparknak, bevásárlóközpontnak és a világhírű építészek modern épületeinek, melyek szó szerint lenyűgöznek majd. Dubaj a jövő és az álmok városa. Mondd, hol máshol adnak ki aranyat az ATM-ek a bankjegyek helyett?

Dubai Global Village

Dubai Global Village

Dubai Global Village Shutterstock

Látogass el 75 országba egyetlen nap alatt! A Dubai Global Village az első ilyen jellegű komplexum a Közel-Keleten, ahol a látogatók bejárhatják az egész világot miközben állati kiállításokat, egzotikus tárgyakat láthatnak, felkereshetik a cirkuszt is a motorekerékpáros halálgolyóval, vagy néhány, az elmére ható vizuális illúziót is megtapasztalhatnak. A 25 pavilonban szintén megkóstolhatod az összes ország kulináris specialitását, ami itt komplexen, kontextusában kerül bemutatásra. A 25. Dubai Global Village október 25.én nyitja meg a kapuit.

Utazz el a jövő városába!

Dubai Frame

Dubai Frame

Dubai Frame Shutterstock

A Dubai Frame fő célja az volt, hogy egyidejűleg lehessen a múltba és a jövőbe tekinteni, tehát Dubaj régi és modern részére. Mielőtt elérnéd a 150 méteres magasságot, egy érdekes kiállításon keresztül vezet az utad, amely elmeséli, hogyan is lett a valamikori kis halászfalu világhírű metropolisz. A vállalkozó kedvűbbek egy 50 méter hosszú üvegfolyosón keresztül is mehetnek. A kilátó híd padlója folyadékkristályokból készült és amint rálépsz, átlátszóvá válik. Amikor visszafelé jössz a második toronytól, ne hagyd ki a Future Zone-t sem. Itt a jövőbe kaphatsz betekintést, vagyis hogy hogyan fog kinézni Dubaj 50 év múlva. És persze a repülő taxi sem hiányozhat! A kilátótorony reggel 9 órától este 9 óráig tart nyitva.

A fényűző Dubai kincsei

Ez is érdekelhet:

A fényűző Dubai kincsei

Dubai Garden Glow

Dubai Garden Glow

Dubai Garden Glow Shutterstock

A Dubai Garden Glow a közelben található Dubai Frame kilátótól nem messze vár. Az egyedülálló koncepció négy művészeti kincset kínál, amely minden évszakban más-más témára összpontosít. A jelenlegi az ötödik, és a Visszatérés a természetbe nevet viseli, amely a nagyok és a kicsik figyelmét is felkelti.

1. Glow Park:Az egymillió energiatakarékos izzó és a végtelen hosszú újrahasznosított, világító textil szó szerint elvarázsol majd. Ennek a része az ökológiai ART park is, amely több ezer újrahasznosítható üvegből, kerámia edényekből és CD-ből áll.

2. Dinousaur Park: A legnagyobb dinoszaurusz park, ahol több, mint 120 távirányítású (számítógéppel vezérelt bábú) dinoszaurusszal találkozhatsz

3. Ice park:A sarkköri éghajlat a sivatagban csodálatos jégszobrokat mutat be.

4. Magic Park: Az optikai illúziók lenyűgöző világa

Királyi szórakozások Dubajban: családi programok nem csak gyerekeknek

Ez is érdekelhet:

Királyi szórakozások Dubajban: családi programok nem csak gyerekeknek

Dubai Eye

Dubai Eye - 2020

Dubai Eye - 2020 Shutterstock

A világ legnagyobb bevásárlóközpontja, legmagasabb szökőkútja és még egy csomó LEG után 2020. második felében nyílik meg a Dubai Eye - természetesen ez is a Világ legmagasabbja lesz (teljes magassága 210 m). A Bluewaters szigeten találjuk majd. A Dubai Eye-nak körülbelül 48 kabinja lesz, egy út pedig közel 45 percig fog tartani. Mindegyik kabinban 40 utas fér el és panorámás kilátást nyújt a Palm Jumeirah szigetre és a lenyűgöző Dubaji látképre.

Dubaj a LEG-ek városa – itt található a leghosszabb metró, a legmagasabb felhőkarcoló, a legnagyobb bevásárlóközpont...

Ez is érdekelhet:

Dubaj a LEG-ek városa – itt található a leghosszabb metró, a legmagasabb felhőkarcoló, a legnagyobb bevásárlóközpont...

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.