Megnyitás | Vissza a főmenühöz

A legnépszerűbb téli úticélok: Te hol síelsz az idén?

Nyaralás a hegyekben

Nyaralás a hegyekben Shutterstock

Megtaláltuk Neked azokat az üdülőhelyeket, ahol egyszerre élvezheted a gondozott, havas pályákat és a szikrázó napsütést. Az ismert ausztriai és olasz síparadicsomok mellett van pár tippünk szokatlan, de nagyon érdekes helyszínekre is. Fedezd fel velünk a hegyeket!

Lichtenstein és hercegségei

Malbun, Lichtenstein

Malbun, Lichtenstein Shutterstock

Ugyan Lichtenstein Európa egyik legkisebb országa, kiváló síelési feltételeket kínál. A helyi síközpontok elsőosztályú felszereltséggel rendelkeznek, és bár kisebbek, mint a svájci vagy az osztrák centrumok, emiatt talán hangulatosabbak is. A legkeresettebbek közé Malbun tartozik, amit az egyik legszebb alpesi üdülőközpontnak tartanak. Összesen 23 km hosszú sípályákat, snowboard parkot, éjszakai síelést és két szánkópályát kínál. Ha pedig szerencséd lesz, akár az egész hercegi családdal is találkozhatsz...

Bevezetés a téli sportok világába

Ez is érdekelhet:

Bevezetés a téli sportok világába

Olaszország jó társaságban

Livigno, Olaszország

Livigno, Olaszország Shutterstock

Az utóbbi években az olasz síparadicsomok egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek világszerte a síelők körében. Nem is csoda, hiszen hosszú, jól karbantartott sípályákat, rengeteg napsütést, versenypályákat, jó ételeket és kellemes társaságot találsz itt. A különböző nehézségi szintű sípályákon kívül a festői sífutópályákat is kipróbálhatod. Decemberben és ápilisban Livigno a legnagyobb attrakció. Ebben az időszakban ugyanis az üdülőhely remek síbérletet is kínál. Ezenkívül pedig Livigno még vámmentes övezet is. Érdekes lehet még a Sella Ronda, az összesen 490 km hosszú lejtőivel (Arabba Marmolada, Val di Fassa, Alta Badia a Val Gardena).

Sella Ronda – a híres olasz síközpont

Ez is érdekelhet:

Sella Ronda – a híres olasz síközpont

Grúzia a Kaukázusban

Síelés Grúziában

Síelés Grúziában Shutterstock

Gondolkodtál már azon valaha, hogy repülővel indulj síelni? Ha igen, van számodra egy titkos tippünk: hódítsd meg Grúzia hegyeit! Ez az úticél ideális a téli kalandokhoz, ráadásul anyagi szempontból is kedvező. A Nagy-Kaukázus térsége biztosan elvarázsol majd. Végtelen panoráma és félig üres sípályák várnak. A Kaukázus hegycsúcsai a legmagasabbak Európában, néhány még a Mount Blanc-nál is magasabb. Ezenkívül pedig Grúzia azon kevés országok egyike, ahol lehetséges a heliskiing.

Nézd meg a legjobb síutakat

Ausztria termálfürdőkkel

Gastein, Ausztria

Gastein, Ausztria Shutterstock

Ausztriát az alpesi síelés bölcsőjeként tartják számon. Magyarországtól pedig csupán egy kőhajításnyira van. 440 síparadicsom és 7200 kilométernyi sípálya vár itt rád. Az egyik legnépszerűbb síközpont a Ski Amade, amely öt nagy síterületet foglal magában - Gastein, Grossarl, Hochkönig, Salzburger Sportwelt és Schladming Dachstein. A területeket felvonó és síbusz köti össze, összességében pedig 760 kilométernyi sípályát kínál. Bad Hofgasteinn fürdővárosában a behavazott hegycsúcsok alatt Alpentherme termálfürdőiben relaxálhatsz.

Ausztriai síparadicsomok, ahol a gyerekek ingyen síelhetnek

Ez is érdekelhet:

Ausztriai síparadicsomok, ahol a gyerekek ingyen síelhetnek

Aspen nem csak a filmekben

Aspen, Colorado

Aspen, Colorado Shutterstock

Aspen a világ egyik legnépszerűbb és legvonzóbb hegyi üdülőhelye. Az Aspen Mountain közvetlenül egy városból nő ki, a tömeg nélküli sípálya 990 m magasságban. Az Aspen Snowmass összesen 510 kilométernyi sípályát kínál, aminek csaknem a fele fekete pálya. A hangulatot pedig a tipikus amerikai kávézók és bárok hozzák létre, ahol úgy fogod magad érezni, mint a filmekben.

Fedezd fel a legjobb téli ajánlatokat!

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.