Megnyitás | Vissza a főmenühöz

A szivárvány színei: fedezd fel a világ legszínesebb helyeit

A legszínesebb úticél

A legszínesebb úticél Shutterstock

A komor téli napok minden bizonnyal új megvilágításba helyezik a bolygó legszínesebb helyeit. Hagyd, hogy elvarázsoljon a csodálatos északi fény, vagy hogy a lelked megnyugodjon, mikor a vietnámi rizsföldekre nézel, esetleg csodáld meg Andalúzia kék városát, Júzcart, vagy szagolj bele Provence levendulamezőibe. A Föld tele van színekkel, épp csak ki kell nyitnod a szemedet...

A híres sarki fény

A sarki fény

A sarki fény Shutterstock

A sárga, zöld és lila árnyalatú fények tánca tökéletes természeti showt alkot az égbolton. A legjobb helyszíneket az északi fény megfigyelésére Alaszkában, Grönlandon, Finnországban, Norvégiában és Kanadában találjátok. A távoli északon egész évben megfigyelheted, a legmegfelelőbb időszak pedig decembertől áprilisig tart, amikor az ég sötétebb, a táncoló fények pedig világosabbak.

A legjobb sarki fény megfigyelő helyek

Ez is érdekelhet:

A legjobb sarki fény megfigyelő helyek

Vietnámi rizsföld

Vietnámi rizsföldek

Vietnámi rizsföldek Shutterstock

Hanoitól körülbelül 282 km-re, észak-nyugatra, Mù Cang Chải területén található a népszerű rizsföld. Az Instagramon nagy népszerűségnek örvend teraszos, kifejezetten fotogén területe miatt. Ahogyan érik a rizs, úgy változik a színe is a friss zöldből (tavasz végén és nyáron) fokozatosan sárgássá (októberben). A rizsföldeket különösen reggel érdemes megnézni, amikor még nem lepték el őket a turisták, vagy pedig később, a naplemente aranyló fényében.

Ismerd meg Vietnám varázslatos világát!

Dzsaipur, a rózsaszín város

Dzsaipur, a rózsaszín város

Dzsaipur, a rózsaszín város Shutterstock

Az indiai Dzsaipur városát Rózsaszín városnak is hívják, épületeinek terrakkotás árnyalata miatt. Albert herceg és Viktória királyné látogatásának tiszteletére a 19. században narancs- és rózsaszínűre festették őket. Az óvárosban több épület is megőrizte ezt a külsőt. Nézd csak meg például a Mahal Hawa palotát, a Jawahar Circle Garden-be vezető Patrik Gate kapuját vagy az Amber Fort emlékműhöz vezető Ganesh Pol kapuját.

India meglátogatása? Kulturális sokk – is.

Ez is érdekelhet:

India meglátogatása? Kulturális sokk – is.

A Maldív-szigetek azúrkék partjai

Azúrkék tenger a Maldív-szigeteken

Azúrkék tenger a Maldív-szigeteken Shutterstock

Az Indiai-óceán egzotikus szigetállama az egyik legnépszerűbb trópusi úticél. A híres búvárhelyszíneknek és álomszerű üdülőhelyeknek köszönhetően a Maldív-szigetek tökéletes kikapcsolódást és kalandot kínál a csodálatos, álomszép azúrkék vízben. Akár a rájákkal úszol, vagy a vízalatti világot fedezed fel sznorkelezés közben, a lagúnát szeled át egy kajakkal vagy csak úgy pihensz a tengerparton, úgy fogod magad érezni, mint a paradicsomban.

Fedezd fel a Maldív-szigeteket

Júzcar, a törpök városa

Júzcar, a törpök városa

Júzcar, a törpök városa Shutterstock

A festői andalúz kisváros, amely Sevillától délre, körülbelül két órányira található, nem volt mindig kék. Valójában a Törpök című film miatt festették kékre 2011-ben, azóta viszont valódi aprajafalva lett. A produkciós iroda szerint bár vállalták, hogy a forgatás végeztável az épületeket újra fehér színűre festik, a helyiek ragaszkodtak a kék szín megtartásához. Érdekes viszont, hogy 2017 óta - több tízezer turista látogatását követően - Júzcar már nem hívhatja magát a törpök otthonának egy, a rajzfilmfigurák alkotóival folytatott vita miatt.

Andalúzia kincsei

Ez is érdekelhet:

Andalúzia kincsei

A levendulás Provence

A levendulás Provence

A levendulás Provence Shutterstock

A látszólag végtelen levendulamezők, Franciaország egyik legszebb (és legjobb illattú) helyszínévé változtatják Provence-t. A lepárlók - ahol az esszenciális virágolajakat palackozzák vagy szappanokhoz, krémekhez, és arcvizekhez használják fel - szétszórtan találhatóak meg egy nagyobb területen. Az egyik legcsodálatosabb helyek egyike, ahol a levendulák szépségét (színét és illatát) élvezheted, az a Sénanque apátság, Gordes falutól nem messze. A kolostor lágy, hamvas szürke színe és az őt körülvevő lila tenger már-már mesébe illő kontrasztot alkot,

Fedezd fel Franciaországot szervezett utazásainkkal!

A holland (tulipán helyett a) szőlőjácint

Szőlőjácint tenger Keukenhofban

Szőlőjácint tenger Keukenhofban Shutterstock

Amikor Hollandiára gondolunk, akkor valószínűleg először a színes tulipánmezők jutnak eszünkbe. Ugyanolyan gyönyörűek viszont az itteni szőlőjácintok is, melynek kékes virágai leginkább a szőlőre hasonlítanak. Ismerkedj meg velük a híres Keukenhofban, Lisse városának mentén. A park a világ egyik legnagyobb virágoskertje, és többnyire március végétől május végéig tart nyitva, így ez idő alatt a turisták ostroma alatt áll. Próbálj este érkezni, amikor már a tömeg kisség eloszlik. Egyébként pedig, ha a tulipánok látványában szeretnél gyönyörködni, Keukenhofban 800 különböző fajtát is találsz.

Hollandia varázslatos tulipánmezői

Ez is érdekelhet:

Hollandia varázslatos tulipánmezői

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.