Megnyitás | Vissza a főmenühöz

A világ 7 csodája 2020-ban: fedezd fel bolygónk legszebb helyeit

Melyek azok a rendkívüli helyszínek a Földön, amelyek biztosan elkápráztatnak minket szépségükkel és megérdemlik, hogy 2020-ban a világ 7 csodái közé tartozzanak?

Mosquito Bay, Puerto Rico

Mosquito Bay, Puerto Rico

Mosquito Bay, Puerto Rico Shutterstock

A Mosquito Bay valószínűleg a világ legjobb helyszíne egy lenyűgöző természeti jelenség, a biolumineszcencia megcsodálására. A Vieques szigetén található védett terület annak a különleges plankton fajnak ad otthont, amely, ha valami megzavarja kékeszöld fényt bocsát ki magából. Noha ez a jelenség spontán módon fordul elő, mindössze hat helyszín van az egész világon, ahol rendszeresen látható. A Mosquito Bay messze a legfényesebb a többi közül.

Ismerd meg a világ 7 új csodáját!

Ez is érdekelhet:

Ismerd meg a világ 7 új csodáját!

Son Doong barlang, Vietnám

Son Doong barlang, Vietnám

Son Doong barlang, Vietnám Shutterstock

Son Doong a világ legnagyobb barlangja. A Phong Nha Ke Bang Nemzeti Park dzsungelében rejtőzik, de akkora területen, hogy a New York-i felhőkarcolók közül egy teljes blokk kényelmesen elférne benne. A barlangnak emellett saját, speciális időjárása is van. A felhők a kolosszális természetes fények körül gyűlnek össze, amin keresztül a nap sugarai szűrődnek be. Éppen az ilyen világos helyeken virágzik az élet. Ez a földalatti dzsungel, a ritka növényfajokkal, érdekes rovarokkal, a cseppkövek és szalagmitok körül nyüzsgő csúszómászókkal elkáprázat majd. Son Doong majmok csoportjának is otthont ad. Minden évben lehetőség van egy ötnapos kirándulásra egy turistacsoport számára, akiknek lehetőségük nyílik arra is, hogy eltöltsenek két éjszakát magában Son Doongban.

Utazz Vietnámba: válassz szervezett utazási ajánlataink közül

Barringer-kráter, Arizona

Barringer-kráter, Arizona

Barringer-kráter, Arizona Shutterstock

A Barringer-krátert a világ a meteor becsapódásának legjobb állapotban megőrzött helyszínének tekintik. Körülbelül 50 000 évvel ezelőtt egy hatalmas kődarab került be a légkörbe, amelynek súlya 300 000 tonna volt. Ezerszer nagyobb erővel csapódott be a Földbe, mint a Hirosimai atombomba. A föld azonnal megolvadt, és egy 1,6 km átmérőjű és 163 méter mély kráter keletkezett. A becsapódás pillanata a mai napig látható, mintha csak az időbe fagyott volna bele. A Barringer-kráter volt az első olyan becsapódási pont, amelyet bizonyítottan egy meteor okozott.

A világ 10 legszebb természetes medencéje

Ez is érdekelhet:

A világ 10 legszebb természetes medencéje

Mariana-árok, Mariana-szigetek

Mariana-árok, Mariana-szigetek

Mariana-árok, Mariana-szigetek Shutterstock

A Mariana-árokban található a legmélyebb pont a világ összes óceánja közül. Az árok legmélyebb pontja, a Challenger körülbelül 11 000 méter mély. Ha képzeletben bedobnánk ide a Mount Everestet, annak csúcsa még csak meg sem zavarná a hullámokat. Odalent még mindig vannak felfedezésre váró dolgok: furcsa világító lények a sötétben, hidrotermikus szellőzőnyílások, amelyek nyomra vezethetnek a földi élet eredetéről.

Fedezd fel a Világ legszebb helyeit körutazásainkkal

Don Sheldon Amfiteátrum, Alaszka

A szinte tökéletes félkör az egyenetlen, havas hegycsúcsokkal, amelyek a Ruth-gleccsert ölelik körül, Amerika egyik leginspirálóbb részéhez tartozik, bár valószínűleg azelőtt sosem hallottál róla. A Denali Nemzeti Parkban található és évekig csak a legtapasztaltabb hegymászók számára volt elérhető. Most azonban a gyönyörű havas táj közepén megnyílt, fényűző Sheldon Chalet házban azok is nyugodtan élvezhetik a gyönyörű kilátást, akik egyébként nem rajonganak a fagyos időjárásért.

Európai tél: TOP 10 úticél, amit látnod kell!

Ez is érdekelhet:

Európai tél: TOP 10 úticél, amit látnod kell!

Nemzetközi Űrállomás

Nemzetközi Űrállomás

Nemzetközi Űrállomás Shutterstock

A NASA bejelentette, hogy 2020-tól engedélyezi a Nemzetközi Űrállomás (ISS) rendszeres turisztikai látogatását. Csábító ajánlat, nemde? Az ISS (International Space Station) nem csupán a legnagyobb és legösszetettebb gép, amely valaha is járt az űrben, hanem az első igazi kolóniánk, amely járt a csillagok között. Sőt, nem is egy ország állította össze, hanem több együttműködő nemzet egy nagy családja. Ez a valódi űrbéli látogatás azonban nem lesz éppen a legolcsóbb. Az érdeklődők várhatóan több, mint egymillió dollárt fizetnek az utazásért.

Nézd meg a legjobb hajóutakat is!

Caracol, Belize

Caracol, Belize

Caracol, Belize Shutterstock

Az ősi maják bebizonyították, hogy fejlett szerszámok nélkül is képesek voltak kiterjedt, kőből épült városokat felépíteni a Föld egyik legsűrűbb dzsungelének a közepén. Chichen Itza és Tulum a leghíresebb Mexikóban, azonban szinte elvesznek a turisták lavinája és a mindenféle ajándéktárgyak alatt. Ezzel ellentétben Caracol a nyugati belizei esőerdőben megőrizte autentikusságát. Napi szinten kevesebb, mint egy tucat ember látogatja meg. Javasoljuk, hogy látogasd meg a Caana palotát, a piramist, amelynek csúcsáról ugyanolyan kilátás nyílik, mint 1500 évvel ezelőtt: sem turistát, sem pedig szuvenírt nem fogsz itt látni, csak a dzsungelt és a kőpiramisokat, ameddig a szem ellát.

Mire készüljünk, amikor egzotikus nyaralást tervezünk?

Ez is érdekelhet:

Mire készüljünk, amikor egzotikus nyaralást tervezünk?

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.