Megnyitás | Vissza a főmenühöz

Európai tél: TOP 10 úticél, amit látnod kell!

Éld meg a Karácsonyt Európában

Éld meg a Karácsonyt Európában Shutterstock

A tél számos formában érkezik Európába. Amíg az északi sarkvidéken rengeteg havat hoz és spórol a napsütéssel, addig a mediterrán térségben éppen ellenkezőleg, a napsütés jellemző. A kisebb frontok és a kedvező árak miatt, inspiráló idő ez a nagyvárosok és a festői kis falvak meglátogatására. Kóstolj bele a varázslatos karácsonyi hangulatba egy otthonos kávézóban a Világ valamelyik csodálatos pontján!

Rovaniemi, Finnország

Rovaniemi, Finnország

Rovaniemi, Finnország Shutterstock

Rovaniemi a Mikulás hivatalos földi székhelye, ami minden bizonnyal megér egy látogatást! Itt fedezheted fel a Mikulás titkát: egy titkos barlangban tevékenykedő bajuszos férfi egy óriási óraszerkezettel leassítja a Föld forgását, így biztosítva, hogy a a Mikulás a Föld összes gyermekét meg tudja látogatni Szenteste. A mindenhol jelenlévő hónak és rénszarvasoknak köszönhetően varázslatos légkör uralkodik itt. Az itt található Arktikum Múzeum pedig betekintést nyújt ezen a szélességi körön élők életébe is.

Fedezd fel Finnország varázsát: válassz utazási ajánlataink közül

Karácsonyi vásárok, Németország, Ausztria

Magdenburg, Németország

Magdenburg, Németország Shutterstock

Decemberben az európai országok hangulatos városaiban romantikus, történelmi piacok nőnek. A legszebbeket Németországban és Ausztriában találjátok. Aranyos kis bódékat képzelj el, ahol mindent megvehetsz, amire csak vágynál: a mézeskalácstól kezdve egészen a szánkóig. A turisták többségét a leghíresebb kölni, bécsi és müncheni vásárok vonzzák, de barátságos adventi hangulat vár a kisebb városokban is.

Ismerd meg a karácsonyi Bécs csodáit: válassz a legjobb utazások közül

Ez is érdekelhet: a klasszikus bécsi látnivalók

Abisko Nemzeti Park, Svédország

Abisko, Svédország

Abisko, Svédország Shutterstock

A Lappföldön található Abisko ideális hely az igazi tél szerelmeseinek. Decemberben és januárban ugyan a nap hetekig nem bújik elő, éppen ezért ez az egyik legideálisabb hely a sarki fény megfigyelésére. Itt, a nemzeti parkban élvezheted a sífutást, de akár a kutyaszánhúzást is kipróbálhatod.

Ismerd meg a legjobb sarki fény megfigyelő helyeket

Athén, Görögország

Athén, Görögország

Athén, Görögország Shutterstock

Tudod melyik a legideálisabb idő Görögország ősi örökségeinek felfedezésére? A tél! Az esetleges nyári kellemetlenségeknek- turisták tömege, magas árak, intenzív hőség, levegőszennyezés - ilyenkorra Athénban nyoma se marad. Ne felejts el fotót készíteni a Parthenonnál, az Akropolisz előtti emlékműnél.

Repülj délre: Athén a testedet és a lelkedet is felmelegíti

Koppenhága, Dánia

Koppenhága, Dánia

Koppenhága, Dánia Shutterstock

Ami a varázslatos európai telet illeti, lehetséges egyáltalán, hogy valamelyik helyszín felülmúlja Hans Christian otthonát? Látogass el a koppenhágai hangulatos bárokba, kávézókba és nézd, ahogyan kint kavarog a hó. A város szívében fekszik a 19. századból származó Tivoli vidámpark, ami az adventi időszakban csodálatosan romantikus és bájosan giccses. Hagyd, hogy elvarázsoljanak a fények és melegedj fel egy bögre illatos forralt borral, amit a helyiek csak glögg-nek hívnak.

Olvass tovább - fedezd fel a skandináv konyhát

Budapest, Magyarország

Budapest, Magyarország

Budapest, Magyarország Shutterstock

A fagyos időben a városligeti műjégpályán, kéz a kézben siklanak a korcsolyázó párok - ilyen kép is fogad a gyönyörű Városligetben. November végén és december elején a Vajdahunyad várának árnyékában lévő tó nyugati széle Európa egyik legnagyobb szabadtéri korcsolyapályájává válik, ami örömmel tölti el a családok kisebb és nagyobb tagjait, a baráti társaságokat is. Viszont ha ezt túl hidegnek éreznéd, néhány híres budapesti gyógyfürdőt is meglátogathatsz.

Korcsolyázás és melegvizes fürdők: irány Budapest

Jasná, Szlovákia

Jasná, Szlovákia

Jasná, Szlovákia Shutterstock

Szlovákia minőségi sípályákat, szállodákat és remek konyhát kínál, megfizethető áron. Ilyen szempontból Jasná síközpontját tartják az egyik legjobbnak, és hosszú pályáival egész Szlovákiában a legnagyobbnak is. Ezeket az Alacsony Tátra csodás hegyein növekedő, hatalmas fenyők határolják.

A téli töltődésért elég a szomszédba menni - fedezd fel Szlovákiát

Andalúzia, Spanyolország

Andalúzia, Spanyolország

Andalúzia, Spanyolország Shutterstock

Télen Andalúziában kellemesen mérsékelt hőmérsékletet várhatsz. Örömmel tölt majd el, hogy a főbb turisztikai látványosságoknál, mint a granadai Alhambra palotaerődje vagy a Sevillai Katedrális, alig van turista. A hó és a téli sportok után kutatva pedig érdemes felkeresni a Granada közelében található Sierra Nevada-hegységhez.

Kövesd a nyarat: válassz andalúziai utazási ajánlataink közül

Erdély, Románia

Erdély, Románia

Erdély, Románia Shutterstock

Acélszürke színű égbolt, csupasz fák és a hó ropogása - még ennek a látványnak is megvan a maga varázsa. Ezt a rejtélyes téli Romániában kaphatod meg. A gyönyörű középkori városok, mint Brassó és Segesvár könnyen elérhetőek vonattal is. Nagy kár lenne őket kihagyni. Érthetően népszerű turisztikai úticél Drakula gróf állítólagos lakhelye is, a Törcsvári kastély.

Vámpírok nyomában: utazási ajánlataink Romániába fillérekért

Velence, Olaszország

Velence, Olaszország

Velence, Olaszország Shutterstock

Talán nem is létezik olyan ember, akinek ne keltené fel az érdeklődését a csodálatos velencei karnevál. A kidolgozott jelmezek és a kissé rémisztő maszkok felelevenítik az itteni csatornák színes történetét. A jelmezes táncok elállítják a lélegzeted, de készülj fel a turisták tömegére és időben foglald le a szállásodat.

Vesd bele magad a karneváli őrületbe: válassz februári, velencei utazási ajánlataink közül

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.