Megnyitás | Vissza a főmenühöz

A múlt kincsei: Európa 10 legszebb városa

Európa 10 legszebb városa

Európa 10 legszebb városa Shutterstock

Európa természetesen nem szenved hiányt természeti szépségekben, de azt azért be kell látnunk, hogy az sem véletlen, hogy az épített tájak, az európai nagyvárosok is újra meg újra a Világ minden tájáról képesek ide csábítani a turistákat. Kiválasztottuk számodra a TOP 10 legszebb európai várost, amelyek emellett építészetükkel, kultúrájukkal, kiváló gasztronómiájukkal és egyedülálló atmoszférájukkal is büszkélkedhetnek.

Prága, Csehország

A gyönyörű száztornyú Prága

A gyönyörű száztornyú Prága Shutterstock

Prága híresen jó konyhája, és az azt kísérő sörök mellett a figyelemreméltó építészet, az ismert történelmi emlékművek és a titokzatos legendák városa. Ha napkeltekor indultok útnak a történelmi városrészbe - még mielőtt a többi turista felébred -, varázslatos légkör és különleges, várakozással teli érzésekben gazdag látvány lesz a jutalmatok

Nézz körbe a prágai, és Prágához közeli szállodák között

Bécs, Ausztria

Bécs, Ausztria

Bécs, Ausztria Shutterstock

Egyáltalán nem meglepő, hogy a kávézókkal és gyönyörű műemlékekkel teli várost, amely ismét elnyerte a legélhetőbb város címét - sokan tartják Európa legszebbjének is. Látogass el a Bécsi Állami Operaházba, kóstold meg a híres Sacher tortát, ne felejtkezz meg a Habsburg ház nyári rezidenciájáról, a Schönnbrunni kastélyról és Bécs közkedvelt turisztikai látnivalóiról sem a Pratertől Hundertwasser épületein át az állatkertig.

Fedezd fel a környező nagyvárosokat: kedvező hétvégi ajánlatok

Bern, Svájc

Bern, Svájc

Bern, Svájc Shutterstock

Bern nem csupán Svájc politikai központja, hanem az ország egyik legszebb helye is. Az Aary folyó köré épített városra szinte minden szögből lenyűgöző kilátás nyílik, beleértve a fedett járdákat és az UNESCO világörökség listáján is szereplő lenyűgöző óvárost is. Állj meg egy pillanatra a Münster-székesegyháznál, Svájc legmagasabb templomtornyánál és a híres Zytglogge óratoronynál.

Fedezd fel legjobb svájci ajánlatainkat!

Budapest, Magyarország

Budapest, Magyarország

Budapest, Magyarország Shutterstock

Budapesten található több is Európa legszebb, szecessziós stílusban épített emlékműve közül. A város el fog bűvölni az ismert termálfürdőivel és szolid, mégis felejthetetlen élményt nyújtó kávézóival, mint például a híres Café Gerbeaud. A városra nyíló legszebb kilátásban éjjel lehet részed. Sétálj végig a Duna felett átívelő csodás függőhídon, a Széchenyi Lánchídon és élvezd az Országház ragyogó szépségét.

A legjobb hazai ajánlatok egy helyen - válaszd ki a kedvedre valót

Firenze, Olaszország

Firenze, Olaszország

Firenze, Olaszország Shutterstock

Olaszország számos gyönyörű várossal büszkélkedhet, azonban Firenze történelmével, művészetével és építészetével egyik sem versenyezhet. Amíg a Ponte Vecchio híd a fotóid tökéletes háttereként szolgál, addig a Galleria dell’Accademia Michelangelló eredeti Dávid szobrával ejt ámulatba. Firenze leghíresebb szimbólumai közé tartozik a Firenzei dóm, a Szent János-keresztelőkápolna, a Palazzo Vecchio és a szomszédos Loggia dei Lanzi.

Párizs, Franciaország

Párizs, Franciaország

Párizs, Franciaország Shutterstock

Párizsban összekapcsolódik a romantika a szerelemmel. A kávézókat macskaköves utcák szegélyezik, miközben stílusosan öltözött emberek korzóznak a Szajna partján. Úgy tűnhet, hogy minden városrésznek megvan a maga ikonikus tájékozódási pontja, legyen az a Sacré Cœur-bazilika vagy az Eiffel torony. Éld át egy pillanatra mindennek a csodás hangulatát a luxemburgi kertben való séta során, és képzeld el, milyen csodálatos lenne Párizsban élni.

Olvass tovább: 10 lenyűgöző európai város egy őszi utazáshoz

Edinburgh, Skócia

Edinburgh, Skócia

Edinburgh, Skócia Shutterstock

Edinburgh-ot a végtelen zöld dombok, lenyűgöző történelme és titokzatos utcái miatt kedvelik, amely minden évszakban csodálatosan néz ki. A gyönyörű gótikus épületek és a macskaköves Royal Mile mellett 12. századi kastélya is felkelti a figyelmet. Ha érdeklődsz a helyi történelem és a művészetek iránt, látogass el a Nemzeti Múzeumba, a Nemzeti Galériába vagy az edinburghi városi múzeumba.

Koppenhága, Dánia

Koppenhága, Dánia

Koppenhága, Dánia Shutterstock

Koppenhágán egy olyan varázslatos nyugalom uralkodik, amely arra késztet, hogy már a következő nyaraláson fogsz gondolkodni, még azelőtt, hogy az éppen aktuális véget érne. Egy kis szórakozásért elég a Tivoli vidámparkig vagy az Örömök kertjéig menned. A történelem szerelmeseinek ajánljuk, hogy vegyék fel a listájukra a Dán Nemzeti Múzeumot, a Rosenborg kastélyt és a híres Assistens-temetőt. És amennyiben érdekelnek, a Nyhavn kikötőjében található színes házak valóban leírhatatlanul gyönyörűek, ezt a saját szemeddel is látnod kell.

Minden, ami Dánia: a legjobb utazások egy helyen

Tallinn, Észtország

Tallin, Észtország

Tallin, Észtország Shutterstock

Tallin telis-tele van látnivalóval, a színes épületeinek, vártornyainak és a Balti-tengeren való nagyszerű elhelyezkedésének köszönhetően itt senkit nem fenyeget az unalom réme. Európa egyik legszebb állapotban fennmaradt történelmi központjával rendelkezik, és számos itt található középkori templom és ház az UNESCO világörökség részét képezi. A barokk Toompea kastélyból a város központjára nyíló kilátás az évszaktól függetlenül magával ragad majd.

Szentpétervár, Oroszország

Szentpétervár, Oroszország

Szentpétervár, Oroszország Shutterstock

Oroszország második legnagyobb városa számtalan UNESCO világörökségi listán szereplő emlékműnek ad otthont. A Palota térről csodálatos kilátás nyílik a vezérkari épületre, a Névára és a lenyűgöző Téli Palotára, amely az orosz barokk építészet egyik legszebb példája. Érdemes meglátogatni a Krisztus feltámadása templomát és a város csodálatos ortodox egyházait is, meg persze az ezekhez vezető utak mentén elidőzni Észak Velencéjének csatornái partján, és csodás parkjaiban.

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.