Megnyitás | Vissza a főmenühöz

Az egyik legjobb nyári program: nyaralás a barátokkal

Utazás barátokkal

Utazás barátokkal Shutterstock

A barátokkal töltött nyaralás talán az egyik legmókásabb kaland, amit el tudok képzelni. Persze akkor a legjobb, ha valóban közeli, vagy nagyon hasonló érdeklődéssel rendelkező társakkal kelsz útra. Legnagyobb előnye, hogy ismert és szeretett társaságban fedezheted fel az utazás rejtelmeit és szépségeit. Mindig számíthatsz segítségre, ha valamivel kapcsolatban problémád lenne és meg tudod osztani az élményeket, amely a kötelékek elmélyítésében is segít. De érdemes a közös nyaralást alaposan megtervezni, hogy csak olyan programok kerüljenek az útitervbe, amelyek mindenkinek érdekesek lehetnek. A tervezés első lépésében való segítségként ismerjétek meg a mi kedvenc desztinációinkat és ötleteinket a baráti nyaralásokra. Aztán kalandra fel!

Egyiptom

Egyiptom, tevegelés

Egyiptom, tevegelés Shutterstock

A klasszikus úticél, igazi jolly joker, amivel nem lehet mellényúlni. Egyiptomban az egyik legjobb, hogy programlehetőségek széles tárházából válogathattok, így még az eltérő igényekkel rendelkező baráti társaságok is megtalálhatja az egyéni vágyaknak kedvező lehetőségeket. Kalandra hívó opciók végtelen tárháza kínálkozik ebben az országban, így unatkozni biztosan nem fogtok. Napsütés, meleg tengervíz, homokos strandok, all inclusive ellátást kínáló, magasan felszerelt szállodák, finom ételek, idegenvezetés és rengeteg új kulturális élmény.

Fedezd fel az idei szezon legjobb ajánlatait Egyiptomba!

Sznorkelezés a Vörös-tengerben

Sznorkelezés a Vörös-tengerben Shutterstock

Kipróbálhatjátok a búvárkodást, sznorkelezést, a szörfözés különféle formáit, vagy egyszerűen csak élvezhetitek a tengerparti lazulás áldásos hatásait. Ha szárazföldi élményeket kerestek, akkor a quad és dzsip túrák mellett a tevegelésbe is belekóstolhattok.

Bulizásért, a helyi kultúra megismeréséért olyan városok éjszakai világába érdemes alámerülni, mint Hurghada.

Egyiptom és a Török Riviéra közös vonásai

Ez is érdekelhet:

Egyiptom és a Török Riviéra közös vonásai

Persze Egyiptomban járva az emblematikus látványosságokat sem szabad kihagyni. Így a Királyok völgyének, Karnak templomegyüttesének, Kairóban a piramisoknak, az Abydos templomkomplexumnak, valamint az Abu Szimbel-i templomegyüttesnek abszolút ott kell szerepelnie a programlistátokon.

Zakynthos

Navagio-öböl, Zakynthos

Navagio-öböl, Zakynthos Shutterstock

Irány Zakynthos - nézd meg a szezon legjobb ajánlatait!A Jón-tengeren fekvő görög sziget páratlan szépségű strandjairól vált híressé. Közülük is kiemelkedik a hűtőmágneseken és utazós cikkekben előszeretettel megjelenő Navagio-öböl. Az öböl megkapó szépsége mellett az itt található hajóroncsról is ismert. A csodás szelfi-háttér csak hajóról közelíthető meg, így felkeresését tökéletesen fel lehet használni egy élménydús strandoláshoz és hajókiránduláshoz egyaránt.

https://www.shutterstock.com/hu/image-photo/attractive-blonde-woman-bikini-sits-on-1477416509 - Hajókázás, Zakynthos

Ha elkaptátok a strandolás feelingjét és máshol is folytatni szeretnétek, akkor irány a hosszú homokos partjáról és smaragdzöld vizéről ismert Banana Beach, vagy a sziklák közé rejtőzött Xigia Beach. A Zakynthos-on való strandolást egy édes, helyi „lakossal”, az álcserepesteknőssel való találkozás teheti még emlékezetesebbé.

Zakynthos legszebb strandjai

Ez is érdekelhet:

Zakynthos legszebb strandjai

A sziget további programlehetőségei között szerepel a helyi növényvilág felfedezése, amelyhez egy közös kirándulásnál jobb alkalmat keresve sem találhatnátok. Ezen kívül az Anafonitriaban álló Szent Dionysos kolostort, az Agia Mavra templomot és a sziget fővárosát kár lenne kihagyni. Bulizós estékhez Laganas település lehet jó választás, de extrémebb szórakozás tekintetében a helyi quad túrákon való részvételről sem szabad megfeledkezni.

Mallorca

Mallorca, Catedral de Palma

Mallorca, Catedral de Palma Shutterstock

A Baleár-szigetek legnagyobb tagjaként Mallorca igen kedvelt spanyol úticél. A szórakozóhelyeiről, szépséges városairól, buja természeti értékeiről és kellemes pihenésre hívó strandjairól ismert nyaralóhely ugyancsak remek választás. Lehetőségek színes tárháza, finom ételek, spanyol életérzés és szórakozás jellemzi.

Mallorca és titkai, avagy amit még nem tudsz a legnagyobb Baleár szigetről

Ez is érdekelhet:

Mallorca és titkai, avagy amit még nem tudsz a legnagyobb Baleár szigetről

Klasszikus városlátogatásra ott a sziget fővárosa, Palma de Mallorca és az olyan látnivalói, mint a Palau de l’Almudaina királyi palota, a Catedral de Palma és a Bellver-kastély. Festői települést keresőknek Alcúdia óvárosa, Deia művészfaluja és Valldemossa települése garantáltan tetszeni fog. Ha luxus szolgáltatásokra és szórakozásra vágynátok, akkor Puerto Portals tengerparti üdülőhelyét ajánlom.

Mallorca, Port de Sóller

Mallorca, Port de Sóller Shutterstock

Kirándulási lehetőségekről sem kell lemondani, ha Mallorca mellett döntötök, ugyanis számos túrázási opciót kínál. Az egyik ilyen út végállomásán található Formentor-fok panorámája megéri a fáradtságot, de Castell d’Alaróhoz is érdemes felkapaszkodni.

Mallorca és a top ajánlatok itt várnak!

Meseszép tengerparti pihenésért pedig Mallorca legszebb strandját, az Es Trenc beach

2022.03.22. Krisztina Szeitz

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.