Megnyitás | Vissza a főmenühöz

Egyiptom és a Török Riviéra közös vonásai

Pihenés a medencénél

Pihenés a medencénél Shutterstock

Mi a közös Egyiptomban és a Török Riviérában? Hát a magas színvonalú szállodakomplexumok, a csodás strandok és az utószezonban is mesés nyári hangulat! Mind a két országban jó áron kaphatjuk meg a luxusnyaralás élményét, amihez nincs szükség vastag pénztárcára. Ezen felül remek fakultatív programok és felejthetetlen élmények várnak.

A szállodák

Resort Egyiptomban

Resort Egyiptomban Shutterstock

Mind Egyiptomban, mind pedig Törökországban figyeltek a nyugati kényelem kialakítására, ráadásul a tengerpart közvetlen közelében. Ennek megfelelően mind a két ország felkapott nyaralóövezeteiben jellemzően 4 és 5 csillagos szállodákat találni, amelyek nem nélkülözik a luxust. Emellett a részletekre is komoly hangsúlyt helyeznek: Sok szoba, nagy terek, nyugatias fogásokat is kínáló éttermek, animációs programok, wellness részleg és fakultatív programlehetőségek széles tárháza várja a pihenésre vágyókat. A hotelek többségét igyekeztek a tengerpart közelében megépíteni, így a legtöbb esetben saját stranddal is rendelkeznek, a fűthető medencék mellett.

Egyiptom télen

Ez is érdekelhet:

Egyiptom télen

Mivel ezek a szállodakomplexumok elég nagyok, van, hogy golfkocsikkal viszik a vendégeket a hotel egyik pontjától a másikig. Ez azt jelenti, hogy az idősebb korosztály számára is megfelelő kényelmet biztosítanak. A jól felszerelt szállodaszobák és a magyar idegenvezetés csak tovább fokozzák a pozitívumok listáját.

Pihenés a tengerparton

Pihenés a tengerparton Shutterstock

Fedezd fel a legjobb egyiptomi ajánlatokat!

Egyiptomban és a Török Riviérán is jó minőségű szálloda kiválasztása mellett szinte el sem kell hagynunk azt, ha egy lábat lógatós nyaralást tervezünk. A hotelek magas felszereltsége és a kényelmi szolgáltatások miatt akár egy teljes hetet is el lehet ott tölteni a tengerparton napozva, vagy a lassan mélyülő vízben fürödve.

Tengerpart és időjárás

Török tengerpart

Török tengerpart Shutterstock

Egyiptom a búvárkodás és sznorkelezés szerelmeseinek egyértelmű célpontja. A Vörös-tenger lenyűgözően színes élővilága abszolút vonzerővel rendelkezik. A homokos partszakaszok pedig a napfürdőzés szerelmesei számára lehetnek csábítóak. A levegő hőmérséklete, akárcsak a vízé egészen karácsonyig kellemesen meleg, nyárias hangulatot árasztó.

Törökország lélegzetállító rejtett kincsei

Ez is érdekelhet:

Törökország lélegzetállító rejtett kincsei

A Török Riviéra a Földközi-tenger szépségével várja a nyaralni vágyókat. Példának okáért Belekben és Sidében csodás homokos partok, Alanyában pedig a Cleopatra Beach fogadja az őszi nyaralásra vágyókat. Akik a kavicsos partszakaszokat részesítik előnyben, azoknak Cirali Beach és Konyaalti Beach felkeresése ajánlott. Habár a törökországi vízalatti élővilág nem olyan színpompás, mint Egyiptomban, a Kék zászló minősítéssel kitüntetett strandok és a vízi sportok páratlan kombinációja abszolút vonzerővel bírnak. A Vörös-tengerhez hasonlóan a Földközi-tenger vize is szinte év végéig 21 °C felett van. A levegő hőmérséklete ugyancsak 20 °C feletti.

Nézd meg a Török Riviéra legjobb ajánlatait!

Fakultatív programok

Egyiptom, Gíza

Egyiptom, Gíza Shutterstock

Ha az ember szeretne egy picit felfedezni az adott országból, akkor érdemes valamelyik fakultatív programra befizetnie. Általában mind a két nyaraló övezetben biztosított a magyar idegenvezetés. Erről azonban érdemes az utazásunk szervezésében segédkező irodát megkérdezni. Ugyanakkor a szállodák is szoktak saját szervezésű kirándulásokat indítani. Egyiptomban a klasszikus nevezetességek felkeresése mindenképp ajánlott: a Gízai-fennsík piramisai és a Nagy Szfinx, az ókori Théba néven ismert Luxor városa, Karnakban a világ legnagyobb templomegyüttese, valamint a Királyok Völgye kihagyhatatlan.

A Közel-Kelet ízei: Egyiptom, Jordánia és Izrael

Ez is érdekelhet:

A Közel-Kelet ízei: Egyiptom, Jordánia és Izrael

Ezzel szemben Törökországban már nem ennyire egyértelmű a történelmi látnivalók listája. Az ország méretéből és múltjából adódóan, számos különböző korból származó, rendkívüli műemlékeket találni. Ugyanakkor a Török Riviéra leglátványosabb nevezetességei között Anatalyában az Yivli Minaret, Side városában az Apollón templomrom és az anfiteátrum, továbbá Myra sziklafalba vájt sírjai adnak izgalomra okot.

Utószezonban a nevezetességek felkeresése abszolút ideális döntés lehet, hiszen a nyári forróságban szinte lehetetlen élvezni a városnézést.

Antalya, Minaret

Antalya, Minaret Shutterstock

Egyiptomban és a Török Riviérában számos közös vonás felfedezhető. Így mind a két desztináció tökéletes választás, ha az év hátralevő részében magas színvonalú nyaralásra vágyna az ember. Emellett viszonylag közel vannak. Pár óra utazás után már élvezhető is a jól megérdemelt pihenés, messze a hétköznapok zajától.

2023.08.26. Krisztina Szeitz

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.