Megnyitás | Vissza a főmenühöz

Egyiptom télen

Shutterstock

Egyiptom télen az egyik legideálisabb választás, ha nyárias helyre vágyunk, de nem szeretnénk túl távoli országba utazni. A Vörös-tenger kínálta természeti szépségek, kirándulási és szórakozási lehetőségek, valamint a gazdag kulturális értékek ellenállhatatlan csáberővel bírnak. Ez a kellemesen meleg klímával megáldott, emlékezetes élményeket tartogató úti cél az egyik, ha nem a legtökéletesebb választás, arra az esetre, ha egy kicsit elszöknénk az itthoni hideg elől.

Kirándulásra fel!

Kairó - Gízai piramisok és a Nagy szfinx

Kairó - Gízai piramisok és a Nagy szfinx Shutterstock

Egyiptom egyszerűen verhetetlen az egyedi fakultatív programlehetőségek kínálatát tekintve. Mivel a téli hónapok alatt nincs az a rekkenő hőség, “csupán” 22-24 °C -os meleg, így ez az időszak ideális alkalmat teremt az ókori egyiptomi birodalom máig fennmaradt kincseinek megismeréséhez - melyekből rengeteg akad.

Az ősi Egyiptom kincseinek titkai: Fáraók nyomában

Ez is érdekelhet:

Az ősi Egyiptom kincseinek titkai: Fáraók nyomában

Mind közül legismertebb és leghíresebb az ókori világ hét csodájának tagja, a Kairóban magasodó Gízai nagy piramis. A Nagy szfinx által “őrzött” piramismező, valamint a memphiszi nekropolisz egy letűnt civilizáció nagyságát hirdeti. Azonban, ha az egykor szinte felfoghatatlan módon virágzó birodalom tárgyi emlékeit szeretnénk alaposabban szemügyre venni, akkor az ugyancsak Kairóban található Egyiptomi Múzeum tüzetes bejárását tudom javasolni. Mivel az épület jelenleg felújítás alatt áll, így helyette az Egyiptomi Civilizáció Nemzeti Múzeumát érdemes felkeresni.

Fedezd fel Kairót szervezett utazásainkkal!

Egyiptomi nyaralásunk alatt az ország fővárosán kívül jó néhány történelmi helyet ugyancsak célszerű bejárni. A legjelentősebbek közé a déli területen, pontosabban Luxor városában, illetve annak közelében fekvő Luxori templom, Karnaki templom, Királyok völgye, a Királynék völgye és a Dejr el-Bahari halotti templomkomplexumok számítanak. Akinek ennyi réges-régi látványosság még nem lenne elég, annak az innen még délebbre fekvő Abu Szimbel-i templomok felkeresését tudom javasolni. A Nasszer-tó nyugati partján található, UNESCO világörökség részét képező templomok II. Ramszesz parancsára épültek.

Luxor

Ez is érdekelhet:

Luxor

Aktív és passzív pihenési lehetőségek végtelen tárháza

Egyiptom, Vörös-tenger, búvárkodás

Egyiptom, Vörös-tenger, búvárkodás Shutterstock

A napjainkban ismert Egyiptom főként letűnt dicső múltjának és máig fennmaradt tárgyi emlékeinek köszönheti hírnevét, ugyanakkor nem szabad megfeledkezni másik csodás kincséről, a Vörös-tengerről sem. Ami azt illeti, van, akit e tenger különleges élővilága és pihenésre, valamint aktív szórakozásra csábító lehetőségei jobban vonzanak, mint régészeti értékei. Ez teljesen rendben van így, hiszen valljuk be őszintén, a gazdag víz alatti világ, a búvárkodás és számos egyéb vízi sport hívó szavának nehéz ellenállni. Ehhez még hozzájön a tengerparton való pihenés opciója is, mely az all inclusive ellátást biztosító, saját partszakasszal bíró szállodák kényelmi szolgáltatásaival kiegészítve a tökéletes nyaralás élményével kecsegtet.

Fedezd fel a Vörös-tengert

Ez is érdekelhet:

Fedezd fel a Vörös-tengert

Szerencsére ezt a rengeteg mindent még van hová fokozni, ugyanis tevegelésre, tengerparti lovaglásra, quad túrán való kalandozásra szintén van lehetőség. Az üdülőövezetek városaiban található helyi shisha bárok, szórakozóhelyek és alkudozásra inspiráló piacok ugyancsak életre szóló programlehetőségként szolgálnak.

Egyiptomi nyaralás - válogass a legjobb ajánlatokból

2020.01.21. Krisztina Szeitz

Címke:

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.