Megnyitás | Vissza a főmenühöz

Az oroszlánkirály nyomában: melyik helyszínek inspirálták a kedvenc mesénket?

Oroszlán, az állatok királya

Oroszlán, az állatok királya Shutterstock

Ahogyan azt sejteni lehetett, az újraálmodott és -animált Oroszlánkirály meséje a Disney-től óriási sikert aratott. Ha te is a rajongói közé tartozol, biztosan kíváncsi vagy rá, mely afrikai helyszínek inspirálták az egyes jeleneteket. Vess egy pillantást az ismert helyszínekre, amelyekről talán nem is gondoltad volna, hogy a valóságban is léteznek.

Az oroszlánszikla - a király rezidenciája

Chyulu Hills, Kenya

Chyulu Hills, Kenya Shutterstock

Kenya: Ndoto hegység

Ha egyetlen ikonikus jelenetet kellene kiválasztani, akkor az minden bizonnyal az lenne, amikor Rafiki, a sámán a szikla tetején állva a magasba emeli az újszülött Szimbát. Az élethűen ábrázolt afrikai, vadon élő állatok látványának terveiért James Chinlund volt a felelős. Az ehhez szükséges inspirációt a drámai Ndoto hegységben (a Losai Nemzeti Parktól nyugatra észak Kenyában), valamint délen, a Chulu hegység sziklaképződményeiben találta meg.

Fedezd fel a 10 leggyönyörűbb afrikai tengerpartot

Királyság a rezervátumban

Park Serengeti

Park Serengeti Shutterstock

Kenya: Masai Mara

A különböző állatfajokkal körülvett oroszlán-birodalom az afrikai élet sokszínűségét testesíti meg a filmben. Az egyenetlen talaj, a folyók, az akácfákkal borított hatalmas szavannák a valóságban is épp olyan látványt nyújtanak, mint amit maga Chinlund is keresett. Ezt a Masai Mara Nemzeti Rezervátum mélyén, délnyugat Kenyában találta meg, Tanzánia határaitól nem messze. A rezervátum híres a gnúk és a zebrák Masai Mara és a Serengeti park közötti éves vándorlásáról.

Ismerd meg a Serengeti Nemzeti Parkot!

Hakuna Matata

Mount Kenya

Mount Kenya Shutterstock

Kenya: Mount Kenya

A szinte áthatolhatatlan erdővel körülvett hegység csúcsai, egy olyan elképzelt erdőként szolgáltak, ahol Szimba a barátaival, Timonnal és Pumbával üldögél, amikor először meglátja Mufasát. Ideális inspirációként szolgált a filmesek számára az erdős völgyről a Kenya hegycsúcsára nyíló kilátás, valamint az Aberdare Nemzeti Park pusztasága.

Olvass tovább: Fokváros is érdekelhet!

Sivatagi területek

Sossusvlei homokdűnéi

Sossusvlei homokdűnéi Shutterstock

Namíbia: Sossusvlei

A Namíbiai sivatag homokdűnéi és a kenyai Turkana-tó körülötti terület - a világ legnagyobb állandó sivatagi tava – Szimba sivatagi utazásának mintájaként szolgált. A főhős, a kihívást jelentő sivatagon való átkelés után, a kiszáradt tavak mellett összeesik. Ezek a helyszínek is valódiak, Tanzánia területén a Kilimandzsáró hegy környékén találhatóak.

Fedezd fel Tanzániát - nézd meg legjobb ajánlatainkat!

Romantikus vízesés

Aberdare Nemzeti Park

Aberdare Nemzeti Park Shutterstock

Kenya: Aberdare

A végre kevesebb sivatagot és több vizet tartalmazó természetet, ahol Nala és Szimba útjai ismét keresztezik egymást, az Aberdare Nemzeti park Karuru vízesése ihlette. Ez Kenya legmagasabb lépcsőzetes vízesése.

Életmentő forrás

Buffalo Springs

Buffalo Springs Shutterstock

Kenya: Shaba

Semmiképpen sem hagyhatjuk ki az itatóhelyet, ahol az összes filmbéli állat összegyűlik. A valóságban a kenyai Buffalo Springs és a Shaba Nemzeti Parkot lakó állatok egy ehhez hasonló vízlelőhelyhez járnak inni. Egyébként a hidratálás több okból kifolyólag is fontos - kiszáradt torokkal nehezen tudnák kiénekelni a magas hangokat az I Just Can’t Wait to Be King című dal végén.

Részt vennél egy igazi, afrikai szafarin? Itt megteheted!

Elefánt-temető

Vulkanikus tavak az etióp Dallolban

Vulkanikus tavak az etióp Dallolban Shutterstock

Etiópia: Dallol

A félelmetes helyszínt, amit fiatalkorukban Szimba és Nala titokban látogatott meg, az Abbé sós tó környéki vulkanikus területekről mintázták - a tó az etiópiai Dallolban, Etiópia és Dzsibu határán található. Mindkét régióban lenyűgöző sziklaképződmények találhatók, melyek között a pára úgy gomolyog, mintha csak egy kémény füstölne.

Ordító kanyon

Namib-Naukluft Nemzeti Park

Namib-Naukluft Nemzeti Park Shutterstock

Namíbia: Sesriem

A keskeny kanyont a Namib-Naukluft Nemzeti Park főbejáratától körülbelül 4,5 km-re találjátok. Namíbia népszerű turisztikai látványossága körülbelül 1 km hosszú, és 30 m mély. A száraz és feltűnő sivatagi puszták azt a jelenetet elvenítik fel a filmben, amikor a fiatal Szimba az oroszlán ordítást tanulja.

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.