Megnyitás | Vissza a főmenühöz

Azok a híres Rimini strandok

Azok a híres Rimini strandok

Azok a híres Rimini strandok Shutterstock

Olaszország számtalan képeslapra illő tengerparttal, lenyűgöző vidékkel és mesebeli faluval bír, melyek mindegyike képes megigézni az embert és arra késztetni, hogy még többet és többet fedezzen fel szépségéből. Ugyanakkor olyan városokat is rejt, melyek nem eldugott gyöngyszemként, hanem hivalkodó turistaparadicsomként váltak ismertté és elsőrangú nyaralóhellyé.

Ez utóbbihoz tartozik az Adriai-tenger partján, pontosabban az Emilia-Romagna régió déli részén terpeszkedő Rimini is. 

A napjainkban csak „Európa Maiamija” néven emlegetett üdülővárost Kr. e. 3. században a rómaiak alapították. Az egykor hadászati és kereskedelmi központként számon tartott település az évezredek alatt jelentősen átalakult, így mára már nem stratégiai, hanem turisztikai célokat szolgál.

Ennek elsőszámú oka, hogy a város 15 km hosszú, és kellőképpen széles homokos partszakasszal rendelkezik, melyet imádnak az emberek.

Rimini beach

Rimini beach Shutterstock

Az aranylóan csillogó strandok, a lassan mélyülő, biztonságos tengerpart és a minden igényt kielégítő szállodák végeláthatatlan sora teszi Riminit népszerű úticéllá. Mivel a gyerekes családok kedvelt nyaralóhelye is, ezért nem meglepő, hogy a környéken jó néhány aquaparkba és vidámparkba botolhatunk. A különféle izgalmakat rejtő, tematikus létesítmények elsősorban a kicsik számára szolgálnak felejthetetlen pillanatokkal. Habár ez is egy remek módja a nyári lazításnak, azért a legnagyobb vonzerőt mégiscsak a kék zászlóval kitüntetett Rimini strandok jelentik. Ez utóbbiból pedig fizetős és szabadstrand is akad bőven, így mindenki megtalálhatja a saját ízlésének megfelelő nyaralási formát.

Riminit a kicsik is imádják!

Riminit a kicsik is imádják! Shutterstock

Mivel egybefüggő, sok kilométeren át tartó, nagyszerűen kiépített partszakaszról beszélünk, ezért jóval több a fizetős rész, mint az ingyenes. Ezt azonban ne úgy képzeljük el, hogy aki nem nyúl a zsebébe, az a lábát se teheti be az adott területre, mert nem így van. A pénzt nem magáért a part használatáért, sokkal inkább az ott igénybe vehető szolgáltatásokért kérik el. Ennek megfelelően a belépőjegy árak 20 euró/nap körül mozognak, amibe 2 napágy, 1 napernyő, valamint illemhely, röplabda- és teniszpálya, továbbá tusoló használat tartozik bele.

Habár a végtelenek tűnő tengerpart első ránézésre mindenütt egyformának hat, mégis Rivazzura negyed szállodái és strandjai örvendenek a legnagyobb népszerűségnek. Ennek talán legfőbb oka abban keresendő, hogy nem csak a pihenésnek, hanem másfajta szórakozásnak is teret enged.

A napközbeni, kényelmes parti lazuláson túl Rimini éjszakai élete ugyancsak messze földön híres. Az olasz és nemzetközi ételeket egyaránt kínáló éttermek, a finom koktélokkal csábító bárok és a hajnalig tartó szórakozást garantáló klubok közt könnyű elveszni. A város pezsgő éjszakai élete észrevétlenül magával ragad és a feszengésmentes szórakozás élményét garantálja.

Akinek Riminiből ennyi nem lenne elég és még többre vágyik, az se csüggedjen, inkább keresse fel a Marina di Rimini kikötőjében sorakozó jachtokat, valamint csodálja meg a város ókori nevezetességeit. Ezek közül a Tiberius hidat és az Arco di Augusto-római diadalívet vétek lenne kihagyni.

Tiberius híd

Tiberius híd Shutterstock

Riminiben minden adott egy felhőtlen tengerparti nyaralás eltöltéséhez, ugyanakkor, ha van időnk, mindenképpen keressük fel a közelben fekvő Ravenna városát és San Marino-t is. Ez utóbbi, vagyis a San Marino Köztársaság a világ egyik legkisebb országa, ahol olyan nevezetességeket csodálhatunk meg, mint a Santa Chiara-kolostor, a San Marino-bazilika, valamint a Titán-hegy csúcsain álló erődítmények.

2019.06.27. Krisztina Szeitz

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.