Megnyitás | Vissza a főmenühöz

Dubai programajánló

Dubai – a „leg“-ek városa - az év bármely szakában luxus úticélnak számít. Az Egyesült Arab Emírségek legnépesebb metropolisza nemcsak az impozáns és drága épületeivel vonzza a turistákat, hanem a sokszínű szabadtéri tevékenységeinek is köszönhetően sokak bakancslistáján szerepel. Izgalmas sportok, sivatagi túrák és megannyi évente megrendezésre kerülő program és esemény várja az érdeklődőket!

ÁttekintésJanuártól márciusigÁprilistól júniusigJúliustól szeptemberigOktóbertől decemberigGyakori kérdések

Áttekintés

Január, április, augusztus vagy október? A dubai látogatásra nincs egy kimondottan megfelelő időszak, mivel szinte mindig forróság uralkodik, és a nap is állandóan süt. De akkor mégis hogyan döntsünk? A válasz egyszerű! Az éppen esedékes programoktól és rendezvényektől függően! Ha a lételemetek a vásárlás, akkor a januári Shopping Festival akciói biztosan lázba hoznak, de a sportrajongók is megtudhatják, hogy mikor érdemes Dubajba látogatniuk. Ha kíváncsiak vagytok, hogy milyen események közül válogathattok, legyen szó szórakozásról, művelődésről, vagy ünneplésről, akkor mindenképpen tartsatok velünk!

Az Emirátusok nem csak Dubaj - fedezze fel Ras Al Khaimaht és Fujairaht!

Ez is érdekelhet:

Az Emirátusok nem csak Dubaj - fedezze fel Ras Al Khaimaht és Fujairaht!

 

A legnépszerűbb rendezvények Dubajban

  • Dubai Shopping Festival (Január) - Vásárlás
  • Dubai International Boat Show (Március) - Sport
  • Art Dubai Művészeti Vásár (Április)
  • Dubai Summer Surprises (Júliustól szeptemberig) – Nyári Meglepetések
  • Dubai International Film Festival (December) – Nemzetközi Filmfesztivál
  • Az Egyesült Arab Emírségek Nemzeti Ünnepe (December)

Januártól márciusig

Az év kezdetét három szó jellemzi a leginkább: vásárlás, sport és zene!

Január

Csak úgy csilingelnek a pénztárgépek januárban, ugyanis szinte minden dubai üzlet és bevásárlóközpont hatalmas akciókat hirdet a Shopping Festival keretei között. Akár 75%-os leárazással is találkozhattok, úgyhogy hagyjatok egy kis extra helyet a bőröndben! Szuvenírként neves márkák darabjait is hazahozhatjátok. A vásárlási kedv biztos nem fog csüggedni, hiszen koncertek gondoskodnak a szórakozásról, az esti égbolton pedig impozáns tűzijátékok kápráztatják el a szemünket. Még a családokra is gondolnak, gyermekbarát programokkal. Nem csoda, hogy több, mint két millióan utaznak csak a fesztivál kedvéért Dubajba!

Bevásárló körút egy dubai plázában

Bevásárló körút egy dubai plázában

Bevásárló körút egy dubai plázában

Januárban vagy februárban, mindenesetre az év egyik hűvösebb hónapjában megrendezik a Dubai Maratont, ami nagy nézőszámmal büszkélkedhet. A világ minden tájáról mintegy 28000 résztvevő küzd a 42,4 kilométeres szakaszon, különböző kategóriákban. Szerencsére rövidebb távokon is elindulhatnak a futás szerelmesei; például négy és tíz kilométeren. Bárki, aki elég fittnek érzi magát, már 2000 óta benevezhet a dubai maratonfutásra, az év egyik legfontosabb eseményére!

Dubaj a LEG-ek városa – itt található a leghosszabb metró, a legmagasabb felhőkarcoló, a legnagyobb bevásárlóközpont...

Ez is érdekelhet:

Dubaj a LEG-ek városa – itt található a leghosszabb metró, a legmagasabb felhőkarcoló, a legnagyobb bevásárlóközpont...

 

Február

Az év következő fénypontja az Emirates Dubai Jazz Festival, amire általában februárban kerül sor, és a jegyeket villámgyorsan elkapkodják. Ez nem is meglepő, hiszen világhírű jazz- és blues-zenészek lépnek fel a sivatagi városban. Az élénk dallamok fergeteges hangulatot varázsolnak, de melankolikus pillanatokból sem lesz hiány!


Az Emirates Airline Irodalmi Fesztivál pedig díjnyertes szerzők felolvasásaival nyújt felejthetetlen élményt a hallgatóknak február folyamán. Emellett kreatív műhelyekben bontakoztathatjátok ki a bennetek rejlő írót!

Januárban vagy februárban golfütők lendülnek a magasba, ráadásul profi versenyzők kezében. A Hero Dubai Desert Classic rendezvény 1989 óta képezi a DP World Tour részét. A pénznyereményt nemrégiben csaknem nyolcmillió dollárra emelték!

Az Emirates Golf Club Dubaiban

Az Emirates Golf Club Dubaiban

Az Emirates Golf Club Dubaiban

Március

Ha már a pénznél tartunk: ez még nem minden! A Dubai Világbajnokság győztese tízmillió amerikai dollárral térhet haza! Így ez a világ legmagasabb nyereményű lóversenye, amit egyébként 1996 óta mindig március végén rendeznek meg. Pontos helyszíne a Nad Al Sheba versenypálya.

Élőzene, csónakázás, kajakozás és kilátás a luxus jachtokra, amiket jó eséllyel még nem láthattatok testközelből. Ezeket mind a Dubai Nemzetközi Hajó Show-nak köszönhetjük! Az egész világról érkeznek hajók a metropolisz kikötőjébe márciusban, és öt napon keresztül megcsodálhatjátok őket. Ezenkívül előadásokat is tartanak a vízivilágról, de a legjobb hír, hogy ti is kihajózhattok a Perzsa-öbölbe!

Áprilistól júniusig

Április a művészetek hónapja. Ilyenkor vásárokat tartanak Dubaiban, melynek meglátogatása nagyszerű program lehet a friss levegőn.

Az elbűvölő Omán: fedezd fel velünk az elegáns keletet

Ez is érdekelhet:

Az elbűvölő Omán: fedezd fel velünk az elegáns keletet

Április

Áprilisban jön el az ideje a Film- és Képregényrajongók találkozójának. Pontosabban, a Middle East Film & Comic Con, vagy röviden „MEFCC” sok érdeklődőt vonz. Ez a legnagyobb ilyen jellegű esemény az egész Közel-Keleten!

A vendégek mind neves színészek és alkotók, akikkel fényképészkedhettek és autogramot is kérhettek. A belépő kifizetésével a panelbeszélgetésen is részt vehettek, ahol sztárvendégek válaszolnak a rajongók kérdéseire. A jelmezben érkezőknek esélyük van megnyerni a cosplay versenyt is!


A művészetnél maradunk, ugyanis az Art Dubai is a tavaszi programok palettáját színesíti, március vagy április folyamán. A 2007 óta megrendezésre kerülő eseményről az a hír járja, hogy a világ egyik legsokoldalúbb művészeti vására. Számos galéria mutat be modern és kortárs műveket, valamint a Global Art Forum teret ad a vitatkozásnak és eszmecserének.


Május

Elérkeztünk egy talán még szélesebb közönséget megmozgató eseményhez, a Dubai Ételfesztiválhoz! Pontos időponttal nem tudunk szolgálni, de annyi biztos, hogy április-május környékén kell odautaznotok. Több, mint 90000 ember teszi ezt évente, hogy felfedezze a hagyományos arab, és nemzetközi ételek végeláthatatlan kínálatát. Nagyjából száz standnál várják, hogy elkápráztassanak titeket az édes, sós, fűszeres és csípős finomságokkal. A látogatókat mágnesként vonzzák a főzőbemutatók, ahol élesben láthatjátok alkotni a világ sztárszakácsait. Nehezen elképzelhető, de ha mégsem vagytok elégedettek a fesztivál választékával, akkor a város éttermeiben egészen jutányos áron lakmározhattok!

Arab ételkülönlegességek

Arab ételkülönlegességek

Arab ételkülönlegességek


Áprilisban vagy májusban különösen érdekes és hasznos lehet egy dubai kiruccanás a mennyasszonyoknak és vőlegényeknek. A Bridal Show ruhakiállításon bemutatják a legtrendibb mennyasszonyi ruhákat, öltönyöket és a hozzájuk illő kiegészítőket. Inspiráló lehet azoknak, akik a közeljövőben szeretnének egybekelni, vagy akár külföldi esküvőn is gondolkodnak.


Június

Júniusban egy kis szünet következik a dubai fesztiválok sorában. De ez nem azt jelenti, hogy unatkozni fogtok, hiszen koncertek, színházi és balettelőadások egész évben várják a látogatókat a Dubai Opera kulturális központjában.


A napos évszakot például ejtőernyőzésre is kihasználhatjátok, ha elég merészek vagytok, hogy szédítő magasságból kiugorjatok egy repülőgépből. Hatalmas adrenalinlöketet ad, és teljesen más szögből láthatjátok Dubait!

Júliustól szeptemberig

A Dubai Summer Surprises szórakoztató és változatos tevékenységeket kínál júlistól egészen szeptemberig!


Július

Hiába, hogy az Arab-félszigeten tombol a nyár, a melegre nem érzékeny turisták akkor is szívesen látogatják az országot. A júliusban kezdődő Dubai Summer Surprises neve is azt sugallja, hogy sok meglepetésben lesz részetek. Ezek közé tartoznak a gyakran szállodákban és bevásárlóközpontokban tartott változatos koncertek és előadások, de az értékes nyereményekkel csábító tombola is izgalmas. A kicsik számára is találtok szórakoztató programokat.


Augusztus

A nyár utolsó hónapja is eseménydús, mindjárt kiderül, hogy miért!

A

A "sivatagi hajóval" az Emirátuson keresztül

A "sivatagi hajóval" az Emirátuson keresztül 


A sivatagi tevegelés egy autentikus dubai program. Éld át a beduinok életérzést, akik bármilyen időben barangolnak, és saját taktikáik vannak a hőség elkerüléséhez! A kaland után egy beduin sátorban zárhatjátok a napot.

Szeptember

Vissza a klimatizált városba, pontosabban a Dubai Nemzetközi Kiállító Központba, ahol szeptember és október között tartják a Motexha Textile Show-t. Az esküvői kiállításhoz hasonlóan a ruhadarabok állnak a középpontban, de ezúttal egy meghatározott alkalomtól függetlenül. Többszáz kiállító várja közel 30 pavilonban a látogatókat!

Októbertől decemberig

Ezekben a hónapokban a szabad levegőn élvezhetitek a programokat, és a nemzeti ünnepet is átélhetitek!

Október

Októberben kevésbé éget a nap, ezért előbukkannak a sandboardosok a sivatagban. Ezt a sportot pontosan úgy kell elképzelni, mint a szörfözést, csak víz nélkül.

A quadozás késő ősszel és kora télen remek programlehetőség. Egyrészt kevésbé izzasztó, másrészt a kaland ára ebben az időszakban sok szolgáltatónál csökken.

Quaddal a dűnék felett

Quaddal a dűnék felett

Quaddal a dűnék felett

 

November

A dubai design szcéna színes és jellegzetes. Novemberben összesen 200 programot szerveznek a témában. A Dubai Design Hét változatos művészeti kiállításokkal, izgalmas workshopokkal és előadásokkal kecsegtet, amelyek nemcsak festményekhez és szobrokhoz, hanem az ország zeneművészetéhez is kapcsolódnak. Minden évben más tematikában rendezik meg az eseményt. Sikerült felkeltenünk a kíváncsiságod?

A nyári hőségben hosszú időre szünetelnek a sportesemények, de novemberben újra visszatérnek! Ugyanis megrendezik a Dubai Sevens nemzetközileg elismert Rögbi Világbajnokságot. Ez a Közel-Kelet legtöbb ideje megrendezésre kerülő sportversenye, ahol legfeljebb 16 csapat méri össze az erejét. Jó szurkolást!

December

A Dubai Nemzetközi Filmfesztivál időpontja változó, de leggyakrabban december havát jelölik ki erre az izgalmas rendezvényre. Akárhogy is, érdemes utánajárni a következő dátumnak, ha rajongással töltenek el a híres hollywoodi színészek! Egy kis szerencsével még az utcán is észrevehetitek őket. Négy helyszínen várnak titeket konferenciák, beszélgetések, valamint filmvetítések, amelyeken néhány Oscar-díjas előadást is megtekinthettek.

Nem kevésbé fényűző az Egyesült Arab Emirátusok nemzeti ünnepe, ami december másodikára esik. Az ünnepség persze nem lehetne teljese egy káprázatos tűzijáték és különböző fényjátékok nélkül.

Tűzijáték a nemzeti ünnep alkalmából

Tűzijáték a nemzeti ünnep alkalmából

Tűzijáték a nemzeti ünnep alkalmából

A naptári év is majdnem ugyanolyan látványosan ér véget. Magától értetődik, hogy a szilvesztert hatalmas léptékben ünneplik, és ilyenkor semmi sem túlzás! A Dubai Sejk szilveszteri tűzijátékának régi hagyománya van, de az estét jachton, klubban vagy a szálloda tetőteraszán is eltölthetitek.

Gyakori kérdések

Már körvonalazódik a dubai utazás, de van néhány fontos kérdésetek? Az alábbiakban igyekszünk választ adni ezekre!

Hogyan tudhatom meg a pontos dátumot?

Egyes eseményeknek állandó dátuma van, például egy bizonyos hónap, mások nincsenek kőbe vésve. Ezért vessetek egy pillantást az esemény weboldalára, mielőtt lefoglalnátok az utazást!

Szükségem van jegyekre az eseményekhez?

Sok rendezvényt jegy nélkül lehet látogatni, többek között a Shopping Fesztivált és a Nyári Meglepetések programsorozatát. Néhány eseménynél azonban van belépő, amit helyben megvásárolhattok. A sportrendezvényekhez már jóval a nyaralás előtt gondoskodni kell a jegyvételről. Ez a zenei fesztiválokra is vonatkozik, mivel már hónapokkal előbb elfogynak a helyek.

Hogyan foglalhatom le a megfelelő szállodát?

Dubaiban aztán nincs hiány a szálláshelyekből! Ha szállodán belüli rendezvények érdekelnek, ami nem ritka, tanácsos ott helyben foglalni szobát. Így nem kell bajlódni az utazással a nagy hőségben!

Hogyan takaríthatok meg pénzt az eseményeken?

Dubai határozottan nem egy olcsó úticél, és a szervezett programok további költekezéssel járnak. Minél hamarabb kitaláljátok, hogy milyen eseményeken szeretnétek részt venni, annál kedvezőbb áron juthattok a jegyekhez! Az egész évben űzhető tevékenységek, például a tevegelés és a quadozás ára a főszezonon kívül sokkal barátságosabb!

Reméljük, hasznos tanácsokkal gazdagodtatok!

2023.09.26. Sára Porvay

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.