Megnyitás | Vissza a főmenühöz

Eilat és a Delfin-szirt – merülés a delfinekkel

Merülés delfinnel

Merülés delfinnel

Delfinek és merülés: két klasszikus nyaralós kulcsszó, amelyek hallatán hozzám hasonlóan valószínűleg a legtöbb ember felkapja a fejét. Nem véletlenül, hiszen a tengerek legkedveltebb állatával való találkozás maradandó élményekkel kecsegtet.

A Vörös-tengerben való búvárkodásról nem olyan rég már írtam, de ezúttal nem Egyiptomot, hanem Izraelt, pontosabban Eilatot és a Delfin-szirtet igyekszem egy picit közelebb hozni.

Eilat

Izrael, Eilat

Izrael, Eilat

A Vörös-tenger partján fekvő Eilat Izrael kedvelt üdülőparadicsoma. Mivel több száz kilométerre fekszik az ország többi, jelentős városától, így biztonságos nyaralóhelynek számít. A dél-izraeli kikötőváros az Akabai-öbölben található, így egész évben meleg és sok napsütés jellemzi. Területe mesterségesen került kialakításra, kifejezetten a nyaralók számára, ennek megfelelően történelmi óvárossal nem rendelkezik. Igaz, itt nem is a városnézésen, sokkal inkább a Vörös-tenger hűsítő kék hullámaiban való fürdőzésen van a hangsúly.

A Közel-Kelet ízei: Egyiptom, Jordánia és Izrael

Ez is érdekelhet:

A Közel-Kelet ízei: Egyiptom, Jordánia és Izrael

Ennek megfelelőn viszonylag kevés látnivalóval bír, de a Botanikus kert és a Tengeralatti Obszervatórium kihagyhatatlan és remek programlehetőségnek számít. Persze a sivatagi hegyekbe induló dzsiptúra, a tevegelési lehetőség és a Coral Beach üvegfenekű hajóval való megcsodálása is nagyszerű élményeket tartogathat. Ha pedig valaki a delfinekért és a merülésért van oda, irány a Delfin-szirt.

Delfin-szirt

Eilat, delfinek

Eilat, delfinek

A Delfin-szirt vagy Dolphin Reef a belvárostól néhány kilométerre található. Saját partszakasszal bír, ahol lehet napozni, pihenni és egyéb klasszikus strandszolgáltatást igénybe venni. Itt a parthoz közel is él néhány delfin, akiket akár a stégről vagy a homokról is szemügyre vehetünk. A bevállalósabb utazók a sekély vízben búvárkodhatnak a delfinekkel, azonban nem garantált, hogy az állatok odaúsznak hozzánk. Habár félig-meddig idomított tengeri emlősökről van szó, ez a program merőben eltér a klasszikus delfinekkel való úszástól. Ebben rejlik vonzereje is. Jó tudni, hogy az állatok itt nem egy apró medencében élik életüket kizárólag a mi szórakoztatásunkra, hanem akár a nyílt vízre is kimehetnek vadászni. Éppen ezért sokkal életszagúbb, hiszen az állatok tiszteletén, és valós védelmén alapul az itteni szervezett és felügyelt merülés. Mivel gyermekeket is beengednek, ezért családosok számára remek alkalom lehet egy egynapos vagy fél napos állatos kalandhoz.

Búvárkodás a Vörös-tengerben

Búvárkodás a Vörös-tengerben

Ha már az ember Eilat városában tölti a nyaralását és imádja a vizet, akkor a delfinekkel való búvárkodás mellett érdemes a tenger mélyebb vizeit is felfedezni. A Vörös-tenger gazdag élővilága, a színes korallzátonyok csodája kihagyhatatlan. Aki hozzám hasonlóan a sznorkelinget részesíti előnyben, annak sem kell csüggednie, ugyanis Eilatban erre is van lehetőség. Érdemes élni vele!

2021.07.26. Krisztina Szeitz

Címke:

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.