Megnyitás | Vissza a főmenühöz

Éld át a mesét a Koh Samuin

Koh Samui

Koh Samui

Koh Samuinak mindene megvan, amire csak vágynál egy paradicsomi nyaralás során...A buja trópusi növényzet, a kókuszpálmák, a gumifa-ültetvények, a korallzátonyokkal teli kristálytiszta tenger, a hosszú, fehér homokos strandok, különféle szórakozási lehetőségek, egzotikus konyha és hihetetlenül barátságos helyiek...

A sziget különböző arcai

Tűz show Koh Samui tengerpartján

Tűz show Koh Samui tengerpartján

Pihenni szeretnél, vagy élvezni a nyugalmat, esetleg egy olyan romantikus nyaralásra vágysz, mint a filmekben? Belevetnéd magad az éjszakai élet nyüzsgésébe, vagy kirándulásokra esetleg családi szórakozásra készülsz? Koh Samui mindenki igényét képes kielégíteni.

Szeress bele Thaiföldbe: válassz utazási ajánlataink közül

Koh Samui régebben és napjainkban

Halászhajók Koh Samuin

Halászhajók Koh Samuin

A helyi lakosság manapság főleg a turizmusból él, azonban nem mindig volt ez így. A szigetet sokáig elhanyagolták a turisták, tulajdonképpen el volt szigetelve a külvilágtól. A 70-es években kezdték el felfedezni az első turisták, ezt követően Koh Samui hirtelen népszerű, és nagyon keresett egzotikus üdülőhely lett.

Ez is érdekelhet: egy nap egy úszó piacon

Koh Samui érdekes tengerpartjai és helyszínei

Wat Kunaram templom és a mumifikált szerzetes

Wat Kunaram, Koh Samui

Wat Kunaram, Koh Samui

A Surat Thani régióban, a Lamaiból a fővárosba, Koh Samui Natonba vezető úton található a Wat Kunaram templom, annak leghíresebb látványosságával, egy mumifikált szerzetessel. A szemüveggel a fején, törökülésben ülő szerzetes múmiája egy üvegvitrinben helyezkedik el. Szokásaink és kultúránk szempontjából meglehetősen szokatlan látványt nyújt. Maga a templom két épületből áll, az egyikben egy nagy Buddha aranyszobor, a másikban pedig a már említett mumifikált szerzetes található.

Thaiföld mindig jó ötlet: nézd meg legkedvezőbb ajánlatainkat

Buddha Kertje

Buddha Kertje, Koh Samui

Buddha Kertje, Koh Samui

A Buddha, illetve a Varázslatos kert a Khun Nim csúcsán található. A kis kert tele van emberek, állatok, sárkányok és Buddhák szobraival, amelyeket egy 77 éves farmer faragott kőből. A szobrokat a thai mitológia ihlette, amely Indiából ered. A varázslatos kerten egy kis folyó folyik át, helyenként kisebb vízeséseket képezve. A terület viszonylag messzebb helyezkedik el a főbb turisztikai látványosságoktól, ezért még nem özönlenek ide tömegek. Ez a tökéletes, csendes és árnyékos sarka a szigetnek maga a paradicsom a fotósok számára. A helyszínen egy kis, ajándéktárgyakat árusító üzlet is található.

Olvass tovább: hasznos tanácsok kezdő egzotikus utazóknak

Namuang I és Namuang II vízesések

Namuang vízesés, Koh Samui

Namuang vízesés, Koh Samui

Mindenképpen érdemes meglátogatni a legszebb és legismertebb lépcsőzetes vízesést a Koh Samuin. Ezek közül az első lefelé fut és egy gyönyörű természetes medencét alkot. Körülbelül egy harmincperces hegymászás után tárul teljes szépségében a szemed elé a második, kisebb, de ugyanazt a nevet viselő vízesés. Az egyedül utazók és a kisgyermekes családok is örömmel látogatnak el ide a kellemes fürdőzés és a csodálatos környék miatt.

Chaweng Beach

Chaweng Beach, Koh Samui

Chaweng Beach, Koh Samui

A leghíresebb, 7 km hosszú fehérhomokos tengerpart számos látványosságot kínál. A sziget északkeleti részén található, a turisztikai főszezonban Koh Samui egyik legforgalmasabb helyszíne. A partot korallzátonyok veszik körül, a kristálytiszta, türkizkék tenger pedig vízi szórakozásokra csábít.

Phuket csodái is érdekelnek? Itt mindent megtalálsz a témában!

Lamai Beach

Lamai Beach, Koh Samui

Lamai Beach, Koh Samui

A sziget délkeleti partján találod Koh Samui második leghíresebb és legszebb tengerpartját. A tengerpart legészakibb része, Chaweng partjával ellentétben jóval nyugodtabb, ezért nem csoda, hogy sok szerelmes pár éppen ezt választja egy kis kettesben eltöltött, romantikus időtöltésre. Ha pedig ezen felül szeretnéd megtapasztalni az éjszakai élet nyüzsgését is, akkor körülbelül 1 km-re innen található egy kis központ éttermekkel, üzletekkel, bárokkal és éjszakai klubokkal.

A szigetet romantikus kis sarkainak köszönhetően a szerelem szigetének is nevezik. Ha a valódi, mesebeli romantikát szeretnéd megtapasztalni, akkor Koh Samui a valóra vált álom lesz számodra.

Praktikus információ:

Siva isten szobra Koh Samuin

Siva isten szobra Koh Samuin

Thaiföld harmadik legnagyobb szigetét, Koh Samui-t a Thai-öböl természetvédelmi területén találod. A szigetet repülővel, busszal illetve hajóval tudod megközelíteni. A szárazföldről a szigetre való eljutást kompok teszik lehetővé, a nagyobbakon az autók szállítása is lehetséges. Magán a szigeten taxival, illetve busszal lehetséges a közlekedés, de kedveltek a kilátással rendelkező pickupok is. Az összes lehetséges közlekedés olcsó, annak ellenére, hogy Thaiföldön a taxi szolgáltatás Koh Samuiban a legdrágább.

2019.09.18. Iveta Zouharová

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.