Megnyitás | Vissza a főmenühöz

Fuerteventura - a szörfösök paradicsoma

Romantikus Fuerteventura

Romantikus Fuerteventura

A tél baljósló közeledtével, a reggelek csípős levegőjével és az egyre rövidülő nappalok elérkeztével lassan feléled bennünk a vágy egy napsütötte, gondtalan utazás iránt.

Szerencsére nem kell pusztán a képzeletünkre támaszkodnunk ahhoz, hogy érezhessük a tenger sós illatát, hiszen alig pár órányi repülőút távolságra van egy sziget, ahol a felhőtlen nyaralás utáni sóvárgás valósággá válhat.

Spanyolország legdélebbi autonóm területén, a Kanári-szigeteken tapasztalható kellemes, nyárias időjárás nem pusztán egy álom, hanem a hétköznapi valóság. Itt egész évben 20 °C feletti a hőmérséklet, gyönyörű homokos strandok, érdekes programok és felhőtlen boldogság vár. Habár a szigetcsoportot hét sziget alkotja, melyek izgalmasabbnál izgalmasabb lehetőségeket tartogatnak, mégis Fuerteventura az, melyet a szörfösök földi paradicsomaként tartanak számon. Fuerteventura, Tenerife után a második legnagyobb, és az Afrikai kontinenshez legközelebb fekvő sziget. Elhelyezkedéséből és vulkanikus jellegéből adódóan sivatagos táj jellemzi, rendkívül gyér növényzettel, évi 300 napnyi verőfényes napsütéssel. Az elsőre talán kietlennek ható vidéket mégis elképesztően vonzóvá teszik a kopár dűnék, a végtelen hosszúságban elnyúló fehér és arany homokos tengerpartok, valamint a kéklő víz letaglózó látványa. A szinte állandóan fújó szélnek és a gyönyörű óceánnak köszönhetően a sziget tökéletes lehetőséget kínál a vízi sportok maradéktalan kiélvezéséhez, köztük a szörfözéshez, a windsurf-höz és a kite-szörfhöz is.

A szörfösök paradicsoma

A szörfösök paradicsoma

Annak ellenére, hogy Fuerteventura élővilága első ránézésre meglehetősen szegényesnek tűnik, ugyanez nem mondható el a part menti zátonyokról, hiszen a végtelennek ható mélység rendkívül gazdag élővilágot rejt. Ennek köszönhetően ideális terep a búvárkodás és a snorkelezés szerelmeseinek. Valóban lenyűgöző élmény az Atlanti-óceán ökológiai sokszínűségét közvetlen közelről megcsodálni, látni a színes korallzátonyokat, a virágzó életet.

Ahol búvárkodni is szuper

Ahol búvárkodni is szuper

Ha a part szépségei mellett magát a szigetet is alaposabban fel kívánjátok fedezni, akkor a Jandía Nemzeti Parkba érdemes ellátogatni. Itt rádöbbenhetünk, hogy az első ránézésre kietlennek ható táj valójában megannyi életet rejt. Az őshonos flóra és fauna megőrzésére igen nagy figyelmet szentelnek a szigeten, amelynek köszönhetően olyan fajokat találhatunk meg itt, mint a Caretta teknős, vagy a Jandiai kutyatej.

Habár Fuerteventura idilli nyugalmával elsősorban a pihenni és fürdőzni vágyókat csábítja, azért nagyon unatkozni mégsem lehet. A képeslapra illő tengerpartok kiélvezésén túl, a sziget fővárosában, Puerto del Rosarió-ban számtalan időtöltési lehetőség vár, így a vásárlásnak és a szórakozásnak is szabadon hódolhatunk.

Az örökös meleg és napsütés szigetén minden adott egy tökéletes téli nyaralás eltöltéséhez, Nekünk csupán annyi a dolgunk, hogy útnak induljunk!

Irány a Kanári-szigetek!

Irány a Kanári-szigetek!

2018.11.12. Krisztina Szeitz

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.