Megnyitás | Vissza a főmenühöz

Utazásszervező és utazásközvetítő iroda: a szakértő útmutatás előnyei

utazásközvetítő iroda a gondtalan utazásokért

utazásközvetítő iroda a gondtalan utazásokért

Az utazások összetett, és a túlkínálatban elvesző részleteinek hatalmas világában két kulcsfontosságú résztvevő játszik meghatározó szerepet: az utazásszervező és az utazásközvetítő irodák. Más feladatok, más felelősségek és más területekre fókuszáló szakértelem határozzák meg a két iroda-típus működését, melyek mentén egyedi, más-más helyzetekben értékes előnyöket várhatunk a bevonásuktól, laikusként azonban könnyű néha elveszni ebben a szektorban. Bejegyzésünk ebben kíván segíteni: ebben a cikkben körbejárjuk az utazásszervező és az utazásközvetítő irodák közötti különbségeket és azokat az értékeket, amit ezek a különbségek képviselhetnek tervezett utazásunk során.

Az alapok: az utazásszervező és az utazásközvetítő irodák

Az utazásszervezők olyan utazási szakértők, akik jellemzően egy-egy desztináció szakértőjeként, az ottani helyismeretüket és a turizmus helyi szereplőivel ápolt kapcsolataikat felhasználva teljes utazási csomagokat állítanak össze, melyek tartalmazzák a szállást és az utazást (legtöbbször a szállodia transzefrt is beleértve). Ők gondoskodnak a kiválasztott szállodákkal és légitársaságokkal való kapcsolattartásról, az esetleges (pl. menetrendet, vagy elérhető szobatípusokat érintő) módosítások kezeléséről, a helyszíni, telepített idegenvezetőről és jellemzően ők kínálják a helyben elérhető fakultatív programokat is.

Menetrendek, charter járatok, utazási napok…mik ezek, mit tudnak és miért vannak?

Ez is érdekelhet:

Menetrendek, charter járatok, utazási napok…mik ezek, mit tudnak és miért vannak?

Az utazásközvetítők, mint amilyen az Invia.hu is, összegyűjtik az általuk megbízhatónak és biztonságosnak tartott, valamint leendő utasaik számára megfelelő minőséget képviselő, egyes desztinációkban legtapasztaltabb utazásszervezők ajánlatait, majd ebből, a több száz megbízható szervező teljes kínálatát tartalmazó választékból segítenek leendő utasaiknak az igényeiknek megfelelő ajánlatok előszűrésével a személyre szabott utazás kiválasztásában, lefoglalásában, és az ehhez kapcsolódó adminisztrációban. Közvetítőként tulajdonképpen az utazók és a különböző utazási szolgáltatók közötti, az utas érdekeit képviselő kapocs szerepét töltik be, ezen felül pedig segítenek az utazási csomaghoz kérhető kiegészítő szolgáltatások, mint például a reptéri parkolás, a biztosítás, az autóbérlés egyszerű és kényelmes intézésében. Egy utazásközvetítő legnagyobb előnye, azon túl, hogy megspórolja az utazni vágyóknak, hogy számos iroda más-más formában elérhető ajánlatait kelljen egyenként összehasonlítaniuk, hogy az egységes és átlátható formában elérhető, teljes és a szervező eredetivel megegyező áron kínált ajánlatai mellett személyes, az utasok preferenciáihoz és igényeihez igazított segítséget nyújt a választásban.

Utazási iroda a nyugodt nyaralásért

Ez is érdekelhet:

Utazási iroda a nyugodt nyaralásért

 

Amit egy utazásközvetítő iroda adhat a gondtalan és emlékezetes utazáshoz

Egy megfelelő utazásközvetítő - mint péládul az Invia.hu - igénybevétele sok, értékes pluszt adhat várva várt utazásunkhoz. Lássuk, mik ezek!

  1. Utazási szakértők: az utazásközvetítő irodák utazási szakértői, egy-egy adott desztinációra specializálódott utazásszervezővel szemben számos úticélról rendelkeznek személyes tapasztalattal. Ezek birtokában értékes tanácsokkal tudnak segíteni az adott utas valódi igényeinek leginkább megfelelő ajánlatok felkutatásában és kiválasztásában.
    Elhivatottságuk és utazás iránti lelkesedésük miatt mindig ismerik a legújabb trendeket, elérhető kedvezményeket, akciókat és olyan, bennfentes tippeket, ami lehetővé teszi számukra, hogy egyedi és személyre szabott élményeket ajánljanak ügyfeleik számára.
  2. Kínálat: az utazásközvetítő irodáknál több száz, hazai és nemzetközi szervező teljes kínálatát érhetjük el, az eredetivel megegyező áron, online és országszerte 30 irodában személyesen is. Így ahelyett, hogy több iroda más-más formában értelmezhető ajánlatain próbáljuk meg egyenként átrágni magunkat, majd azokat valamilyen szempontrendszer mellett összehasonlítani, egy egységes, könnyen átlátható kínálatban hasonlíthatjuk össze az előzetes szempontjaink szerint szűrt, vagyis az igényeinknek és lehetőségeinknek megfelelő kínálatot.
  3. Szállásértékelések: amennyiben az igényeink alapján szűrt kínálat és az utazási szakértők segítsége sem bizonyulna elégnek, hogy magabiztosnak érezzük magunkat a választás során, a korábbi utasok segítségére is számíthatunk. A nagy kínálat miatt az utazásközvetítő irodák oldalán találjuk a legtöbb, szóba jöhető szállodáról a korábbi utasok valódi visszajelzésein alapuló, naprakész információt.

Hotelcsillagok

Ez is érdekelhet:

Hotelcsillagok

 

A lehetőségek szélesebb választéka, többletköltségek nélkül

A vágyott utazásunk megtervezésekor a szóba jöhető lehetőségek bősége akár ijesztő is lehet - egy utazásközvetítő iroda a rossz választástól való félelmünktől is megszabadíthat. Utazási szakértőnk tapasztalata és személyre szabott segítsége tulajdonképpen egy szűrőként segít leszűkíteni a számtalan ajánlatot a számunkra érdekes és megfelelő, legjobb opciókra, olyan választási lehetőségeket kínálva így számunkra, ami igazodik a tényleges igényeinkhez és vágyainkhoz.

Egyetlen, egyszerű és kényelmes foglalással gondoskodhatunk így a teljes utazási cosmagunkról, a repülőjegyektől és a szállástól az ellátáson, transzferen és fakultatív programokon át a reptéri parkolásig és utasbiztosításig.

Utasbiztosítás - A felhőtlen nyaralás elengedhetetlen kelléke

Ez is érdekelhet:

Utasbiztosítás - A felhőtlen nyaralás elengedhetetlen kelléke

Mindez leegyszerűsíti a tervezési folyamatot, amivel nem csak időt, de pénzt is spórolhatunk, hiszen sokkal nagyobb kínálatból válogathatunk, a számunkra fontos szempontok szerint.

Egy utazásközvetítő iroda szakértelme, bennfentes tudása és a rajtuk keresztül elérhető, teljes utazási csomagok széles választéka, illetve az ezekből a legjobb, személyre szabott ajánlat egyszerű, kényelmes kiválasztásában nyújtott segítségük felbecsülhetetlen partnerekké teszi őket a gondtalan és emlékezetes utazások előkészítésében. Következő nyaralásod tervezésekor érdemes lehet egy utazásközvetítő iroda (pl. az Invia.hu) bevonását is mérlegelned!

2023.09.21. Viktoria Nagy

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.