Megnyitás | Vissza a főmenühöz

Kincsek a parton: Európa 10 legcsodálatosabb tengerpartja

Praia da Marinha, Algarve, Portugália

Praia da Marinha, Algarve, Portugália Shutterstock

Vakítóan fehér, aranyló, rózsaszín és titokzatosan fekete - az európai vízpartok csodálatosan sokszínűek. Kristálytiszta víztömegükkel, a gazdag vízalatti élettel, drámai szikláikkal és buja növényzetükkel egyszerűen lenyűgözőek. Az alábbi listában összegyűjtöttük a legszebbeket.

Cala Goloritze, Szardínia

Cala Goloritze Beach, Szardínia

Cala Goloritze Beach, Szardínia Shutterstock

A Cala Goloritze az egyik legnyugodtabb tengerpart Szicíliában, amely 55 évvel ezelőtt egy földcsuszamlás által jött létre és az UNESCO világörökség része lett. Megközelíthetősége nem igazán egyszerű, mivel egy szikla lábánál fekszik, így a legegyszerűbben hajóval vagy egy két órás kirándulással juthatunk el ide. Mindenképp megéri az erőfeszítést a gyönyörű kék színű vízben való sznorkelezés vagy a csillogó fehér homokon való sütkérezés miatt.

Atrani, Olaszország

Atrani Beach, az olasz Kampániában

Atrani Beach, az olasz Kampániában Shutterstock

Atrani az egyik legszebb olasz városok egyikéhez, Kampániához tartozik. Nápolytól nem messze, dél-nyugat Olaszország területén fekszik, a helyi tengerpart pedig az azúrkék vízben való fürdőzéssel kecsegtet. Este, amikor a halászok elindulnak beszerzőútjukra, gyönyörködhetsz a hajók fényeiben és élvezheted az általuk nyújtott romantikus hangulatot.

Zlatni Rat, Brac-sziget, Horvátország

Zlatni Rat, Brac-sziget, Horvátország

Zlatni Rat, Brac-sziget, Horvátország Shutterstock

Horvátország számos festőien gyönyörű strandnak ad otthont, ezek közül az egyik a Zlatni Rat. A kite-szörfözés és más vízi sport szempontjából népszerű tengerpart Brac szigetének védett területén helyezkedik el. Fenyőfákkal körbevett terület, amely a forró napokon kellemes árnyékot ad.

Navaggio-öböl, Zakynthos, Görögország

Navaggio-öböl, Zakynthos, Görögország

Navaggio-öböl, Zakynthos, Görögország Shutterstock

A partot körülvevő drámaian fehér sziklák miatt csak a Porto Vromi-ból induló hajókkal közelíthető meg. Ez azonban ne tántorítson el. A hajók fél óránként indulnak és a jegy ára is nagyon kedvező. A tengerparton világoskék színű víz vár rád, amely úszáshoz és sznorkelezéshez is pont ideális. A szikláknak köszönhetően a terület szélvédett , ezért vízi sportolásra itt nincs túl sok lehetőség. Azonban minden másra, amit csak egy tengerpart nyújthat, Navaggio teljes mértékben ideális.

Praia da Marinha, Algarve, Portugália

Praia da Marinha, Algarve, Portugália

Praia da Marinha, Algarve, Portugália Shutterstock

Algarve közkedvelt területén a mészkősziklák között helyezkedik el Praia e Marinha, amelyet a világ egyik legjobb strandjaként emlegetnek. Az itt található kristálytiszta tenger, aranyhomok és egyenetlen sziklaképződmények gyönyörű hátteret biztosítanak majd a nyaralásodhoz, és az arról készült fényképekhez. A partra való eljutás meredek utakon át vezet, ezért a flip-flop papucsot súvaszd el mélyen a hátizsákba és húzz fel egy biztonságosabb lábbelit.

Saint Malo, Bretagne, Franciaország

Saint Malo, Bretagne, Franciaország

Saint Malo, Bretagne, Franciaország Shutterstock

Saint Malo, Bretagne egyik legismertebb városa és az öreg kalózok otthona, amit a történelem és gótikus építészet kedvelői biztosan értékelni fognak. Egyből három kivételes strand található itt: az egyik a Minhic nevet viselni, a másik három kilométer hosszú, a harmadik pedig egy hídnál található, ahonnan csodálatos kilátás nyúlik az öbölre.

Ölüdeniz, Törökország

Kék-lagúna, Törökország

Kék-lagúna, Törökország Shutterstock

A Kék-lagúna néven ismert tengerpart gyönyörű széles és Törökország egyik legfestőibb helyszíne. A környező erdővel együtt egy természetvédelmi terület része. Kiváló átláthatóságának köszönhetően az öböl tökéletes helyszín sznorkelezéshez és búvárkodáshoz. Közvetlenül a tengerparton felfrissítheted magad valamelyik kávézóban, vagy pedig a közelben lévő piacon vehetsz frissen sült halat és más, akár egy piknikhez is ideális, friss, helyi hozzávalókat.

Castlecove, Caherdaniel, Írország

Castlecove, Caherdaniel, Írország

Castlecove, Caherdaniel, Írország Shutterstock

Castlecove minden bizonnyal a „Rings of Kerry” turisztikai terület legszebb strandjai közé tartozik, amely Dél-Írországban, az Iveragh-félszigeten fekszik. A festőien homokos part, fürdőzésre alkalmas vízével rendkívül népszerű a családok körében.

Sandwood Bay, Skócia

Sandwood Bay, Skócia

Sandwood Bay, Skócia Shutterstock

A Sandwood Bay strand a rózsaszín homokos, hullámzó dűnéivel Nagy-Britannia legjobbjai közé tartozik. Ahhoz, hogy ideérj, Blairmore városából néhány dombot leküzdve egy kisebb kirándulásra kell készülnöd. Miután a partra értél, csodálatos kilátás nyúlik a tengerre, a helyi világítótoronyra és az öblöt körülölelő durva/óriási sziklákra.

Vík, Izland

A feketehomokos Reynisfjara Beach, Izland

A feketehomokos Reynisfjara Beach, Izland Shutterstock

Reynisfjara, a világ valószínűleg leghíresebb fekete strandja Vík városánál található– a közkedvelt Trónok harca sorozat forgatási helyszíne is volt. A strandot különleges, viharvert sziklák veszik körül. Heves hullámai miatt nem a legalkalmasabb az úszásra, de mindenkit magával ragad, aki egy gyönyörű táj látványából, esetleg az arról készült fotókból szeretne feltöltődni.

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.