Megnyitás | Vissza a főmenühöz

Kitesurf: Hódítsd meg a szelet és lovagold meg a hullámokat!

Kitesurf-ös nyaralás

Kitesurf-ös nyaralás Shutterstock

Azon személyek egyike vagy, aki legszívesebben mindenféle vízi sportot kipróbálna? Szereted az adrenalint és az igazi kihívásokat? Akkor feltétlenül ki kell próbálnod a kitesurf-öt, hiszen így szó szerint a széllel kelhetsz versenyre. Színesítsd meg nyaralásodat és a napozás mellett töltsd ezúttal aktív pihenéssel is. A legjobb helyszínek mindössze egy kőhajításnyira vannak a többit pedig akár úszva is megközelítheted…</

A kitesurf-ben az a legjobb, hogy egész évben lehet gyakorolni különféle formákban. Nyáron a vízben, tavasszal a mezőn, télen pedig a hóban. Kiting során egy speciális deszkán állsz, és a sárkány erejét használod ki, tehát csupán el kell kapnod a szelet, és annak erejéhez, irányához mérten irányítani a sárkányt.

Tarifa, Spanyolország

A Kitesurf trendi

A Kitesurf trendi Shutterstock

A kezdők és a haladók paradicsoma, emellett kétségtelenül ez Európa legjobb kitesurf úticélja. Tarifát Spanyolország déli részén találod, ahol nem csak a kitesurf-höz szükséges ideális feltéteknek örülhetsz, mint a kiváló szél és a meleg víz, hanem a nagyszerű mediterrán különlegességeknek és a gazdag éjszakai életnek is. Sokkal több iskola és kitesurf üzlet van itt, mint bárhol máshol Európában. A kitesurfingre legalkalmasabb tengerpartok a Valdevaqueros, Los Lances, La Charca és Balneario.

Fedezd fel Andalúzia legszebb strandjait is!

Essaouira, Marokkó

Kiteboarding a naplementében

Kiteboarding a naplementében Shutterstock

Marokkó a több ezer íz, illat és szín helyszíne, emellett viszont a vízi szórakozások középpontja is. Közép-Marokkóban az Atlanti-óceán partján fekvő Essaouira nyüzsgő halászati kikötő volt, az utóbbi években pedig a világ egyik legjobb kitesurf célpontjává vált. A város nagyszerű infrastruktúrával rendelkezik a szörfözéshez, emellett pedig sikerült megőriznie autentikus varázsát is. Az Essaouira öböl a helyi erős szelektől védi az aprócska Mogador szigetét, így éppen ideális kezdők számára.

5 további ok arra, hogy felkeresd Marokkót

Lago di Garda, Olaszország

Repülés a hullámokon

Repülés a hullámokon Shutterstock

A Garda-tó környéke ideális helyszín a sportolásra. Akár kerékpáros, gyalogos túrázásra vagy vízi sportokra adnád a fejed, mindenre fel vannak készülve. Olaszország ezen sarkához elválaszthatatlanul hozzátartozik a wind- és a kitesurfing is, többnyire annak északi részén, ahol a tó körül magas sziklák emelkednek és intenzíven fúj a szél. A kitesurfing szempontjából legnépszerűbb területek közé közé tartozik Malcesine, Navene és Brenzone.

Nézd meg a legjobb, Last Minute olaszországi ajánlatokat!

Kalpitiya, Srí Lanka

Kitesurf a tengeren

Kitesurf a tengeren Shutterstock

Kalpitiya nem túl népszerű a tengerparti lustálkodást keresők körében, annál inkább keresik fel a kitesurf kedvelői. Srí Lanka északnyugati partján található, mindössze két órányira Colombától. Kalpitiya ideális helyszín a teljesen kezdőknek, akik még csak most ismerkednek a deszkával. A sekély vízi lagúna éppen elég hosszú és széles ahhoz, hogy fogadni tudja a lelkes, kezdő széllovasokat. Amennyiben pedig a delfinekkel való repülésről álmodozol, akkor decembertől áprilisig látogass el ide.

Éld át Srí Lanka varázsát

Maui, Hawaii-szigetek

Adrenalin a hullámok között: Kitesurf

Adrenalin a hullámok között: Kitesurf Shutterstock

Képzeld el, hogy a szél a széles, nyílt óceánon a wakeboarding összes lehetséges sebességével és a siklóernyőzés teljes szabadságával húz végig. Ilyen a sárkányrepülés Mauiban. A trópusi paradicsomban egész évben kiválóak a feltételek a paraglidinghoz. Egy húszéves múlttal rendelkező szörfiskolát is talász itt – Action Sports Maui néven, amely a világ legjobb, válogatott oktatóval büszkélkedhet. Ideális tengerpart a Kite Beach, amely már a nevével is árulkodik arról, hogy ez egy nagyszerű hely a kite-ozáshoz.

Nézd meg a legjobb ajánlatokat: irány Hawaii!

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.