Megnyitás | Vissza a főmenühöz

Kóstolj bele Dubajba: Ismeretlen finomságok a tökéletes élmények megkoronázásaként

Dubaji konyha

Dubaji konyha Shutterstock

Dubajban az egész világba belekóstolhatsz: itt adnak randevút egymásnak a konyhaművészet mesterei, és azok az ínyencek, akik a tökéletes gasztronómiai élményt keresik. Egy hagyományos ételre, vagy valamilyen különleges kombinációra vágysz? Itt megtalálod!

Birkahúsos achar handi

Birkahúsos achar handi

Birkahúsos achar handi Shutterstock

Unod már azokat a kontinentális ételeket, amelyekben nincs elég kraft, amik egyformán semmilyenek? Az ízlelőbimbóid valami fűszeresre és pikánsra vágynak? Akkor a birkahúsos achar handi lesz a megfelelő választás számodra. A fűszerek és a zöld chili jellegzetes kombinációja biztosan nem hagynak majd hidegen. Egy olyan eredeti pakisztáni ételről van szó, amelyet Dubajban tökéletesítettek.

Luqaimat - édes labdafánk

Luqaimat - édes labdafánk

Luqaimat - édes labdafánk Shutterstock

A népszerű édes labdafánk hagyományos verzióját egy maroknyi szezámmaggal, és datolyasziruppal leöntve tálalják. Az ízlelőbimbóidat viszont akár egy modernebb változattal, csokoládékrémmel és apróra zúzott pisztáciával is megörvendeztetheted. Ha pedig megszereted ezt az édességet, nem lenne szabad kihagynod a fehércsokis, és a helyi lekvárral kínált luqaimat sem. A mi kedvenceink a sós karamellás és a pekándiós fánkok.

A Világ és a legjobb alapanyagok körül

Ez is érdekelhet:

A Világ és a legjobb alapanyagok körül

Benedikt tojás új köntösben

Benedikt tojás új köntösben

Benedikt tojás új köntösben Shutterstock

Ki ne ismerné ezt a csodálatos reggelit! Pirított toast kenyér egy szelet sonkával vagy szalonnával, buggyantott tojással, hollandi mártással leöntve...Összeszaladt a nyál a szádban, nem igaz? Dubajban egy felturbózott verziót is megkóstolhatsz, grillezett és párolt bárányhússal a pirítóson - ez a bahn mi. Édes feltétként pedig hagyd, hogy elvarázsoljanak a citrusfélék és az alma chutney.

Açai bogyós tál

Açai bogyós tál

Açai bogyós tál Shutterstock

Nem csak a tengerparti kávézókban szolgálnak fel egyre népszerűbb açai tálakat. A mi kedvencünk a trópusi verzió, tele bogyós gyümölcsök keverékével. Míg a gabonafélék, szárított gyümölcsök, diófélék, magvak és a kókuszreszelék biztosítják a roppanósságot, addig az eperszeletek és az áfonya a frissesség élményét garantálják. A mangó sorbet pedig már csak hab a tortán...Tökéletes kombináció!

Edd körbe a Földet!

Ez is érdekelhet:

Edd körbe a Földet!

Ízletes húsos nyárs - anticuchos

Ízletes húsos nyárs - anticuchos

Ízletes húsos nyárs - anticuchos Shutterstock

A street foodnak, mely néhány étteremben ínyencségként található meg, elsősorban a húsevők örülnek majd. Az anticuchos elnevezés marhahúsos, garnélarákos és csirkehúsos nyársakat takar. Megörvendezteti a szemet, megcsiklandozza az ízlelőbimbókat, tökéletes ízei pedig örökre belevésődnek az emlékeidbe… Keress egy akciós repjegyet Dubajba, és kóstold meg az anticuchost az év során bármikor!

A fényűző Dubai kincsei

Ez is érdekelhet:

A fényűző Dubai kincsei

Zöldséges shakshuka

Zöldséges shakshuka

Zöldséges shakshuka Shutterstock

A tradicionális recept szerint egy serpenyőben paradicsomból, hagymából és paprikából zöldséges keveréket készítünk. A sűrű mártásba négy tojást törünk bele. Ennek természetesen számos változata létezik. A Shakshuka eredetileg Észak-Afrikából származik, azonban Izraelben örvend a legnagyobb népszerűségnek. Mindenképpen kóstold meg Dubajban, ahol pikáns zöld mártással, spenóttal, kurkumával és chili szeletekkel kínálják.

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.