Megnyitás | Vissza a főmenühöz

Megfizethető téli nyaralás: 6 egzotikus, mindig napsütötte hely

Nyaralás az Egyesült Arab Emirátusokban

Nyaralás az Egyesült Arab Emirátusokban Shutterstock

Azon utasok egyike vagy, aki örömmel fedezi fel az egzotikus országokat is? Most olyan, ár-érték arányban is ideális, érdekes egzotikus úticélokat mutatunk Neked, melyek a napsütésen és a strandjaikon túl az árukkal is elkényeztetnek!

Szenegál: A szörfösök és a Dakar Rally paradicsoma

Az afrikai Szenegál

Az afrikai Szenegál Shutterstock

Szenegál nem éppen az az ország, ahová turisták ezrei özönlenek, épp emiatt viszont kifejezetten kellemes is lehet a nyaralás. Általában a legtöbb afrikai nyaralás egyik csúcspontja a szabadon élő, őshonos állatok megtekintése, vagyis szafari kirándulás és az őslakosokkal való találkozó. Ezen kívül Szenegál mesésen gyönyörű strandokat és ideális feltételeket nyújt a szörfösöknek is. Javasoljuk, hogy látogasd meg a rózsaszín Retba tavat, ahol úszásra is van lehetőség. Valamint vétek lenne kihagyni Dakar fővárosát, amely Afrika egyik legszebb és legdrágább nagyvárosa.

A vörös kontinens gyöngyszemei: A 10 leggyönyörűbb afrikai tengerpart

Ez is érdekelhet:

A vörös kontinens gyöngyszemei: A 10 leggyönyörűbb afrikai tengerpart

Srí Lanka: fahéj-illatú kalandozások

Srí Lanka

Srí Lanka Shutterstock

Elképesztő kilátásban lehet részed itt egy vonatozás közben is akár: a fahéjültetvények, homokos tengerpartok, a nemcsak szörfösöknek kedvező, hullámzó tenger, az elefántcsordák, a híres ceyloni tea, a vízesések... A mosolygó lakosság, a buddhista emlékművek és az alacsony árak miatt pedig Srí Lanka nem csak lenyűgöző, hanem egy ellenállhatatlan úticél is. A sziget minden egyes részére valami más jellemző: a déli rész nyüzsgőbb, a nyugati rész az élénk Colombo városának ad otthont, a keleti rész inkább hagyományos, tele gyönyörű templomokkal, a szárazföldi rész pedig zöld növényzettel és állatokkal teli nemzeti parkkal büszkélkedhet. Meglátogathatod a teknősrezervátumot (pl. Kikkaduwa Turtle Sanctuary) vagy a Pinnawala és a Millenium elefánt árvaházakat is.

Élvezd ki a Srí Lankai kalandokat

Gambia: Afrika legkisebb állama

A paradicsom, Gambia

A paradicsom, Gambia Shutterstock

Gambia ugyan a legkisebb állam az afrikai kontinensen, a hely látnivalóinak száma azonban messze meghaladja méretét. Gambia partján aranypartok, festői lagúnák, álmos kis halászfalvak és élővilágban gazdag tengerparti rezervátumok váltják egymást. Semmiképp se hagyd ki a gyönyörű Kiang West és a Gambia River nemzeti parkokat, amely óriási teknősállománnyal, krokodilokkal, csimpánzokkal és madarak populációjával büszkélkedhet. Kétségtelen, hogy mindezek mellett azonban az ország legnagyobb kincse a helyiek híres vendégszeretete.

Serengeti Nemzeti Park – az afrikai parkok koronázatlan királya

Ez is érdekelhet:

Serengeti Nemzeti Park – az afrikai parkok koronázatlan királya

Egyesült Arab Emírségek: luxus mindenkinek

Az Egyesült Arab Emirátusok: a luxus bölcsője

Az Egyesült Arab Emirátusok: a luxus bölcsője Shutterstock

Az Emirátusok az egyik legkeresettebb egzotikus desztinációk közé tartozik. A legtöbb ember számára az Egyesült Arab Emirátusok csak egyet jelent: Dubaj. Megalomán épületek, érdekes vidámparkok, óriási bevásárlóközpontok és mesterségesen létrehozott, különféle formájú szigetek. Figyelemre méltó azonban a többi emirátus is, melyeknek mindnek megvan a maga varázsa. Ras Al Khaimah a tengerparti nyaralásokon kívül hegyi túrákat is kínál, Sarjah a művészet központja, Fujairah pedig az Ománi-öbölben található, gyönyörű természetével kápráztat el.

Tengerparti nyaralás egész évben

Marokkó: a több ezer íz és szín országa

A sokszínű Marokkó

A sokszínű Marokkó Shutterstock

Marokkó Afrika és a hihetetlen sokszínűség országa. Itt található a hatalmas Atlasz-hegység, ókori városok, kiterjedt sivatagok és gyönyörű strandok. A marokkói városok az egyik legérdekesebbek az afrikai kontinensen - Marrákes, Fez, Meknesz vagy Rabat. A szörf szerelmesei Essaouira és Taghazout térségeiben megtalálják a helyüket, hiszen az itt jellemző magas hullámoknak köszönhetően a világ legjobbjai közé tartozik. A tengerparti nyaraláshoz ideális lehet Saida üdülőközpontja, amely híres a gyönyörű és tiszta strandjairól. A felfedezéseid során ne felejts el ellátogatni a helyi piacokra és belekóstolni a különleges marokkói konyhába sem.

5 ok arra, hogy ellátogass Marokkóba

Ez is érdekelhet:

5 ok arra, hogy ellátogass Marokkóba

Qatar: A Perzsa-öböl kincse

Katar, a Perzsa-öböl kincse

Katar, a Perzsa-öböl kincse Shutterstock

Qatar városában sokat tanulhatsz a solymászat hagyományáról, megnézheted a sivatagi tevefutamokat vagy megcsodálhatod a hagyományos vitorláshajókat. A Perzsa-öböl legszebb strandjaival és luxusszállodáival kápráztat el ez az ország. A főváros, Doha (Dauhá) meglátogatása során - amelyet egyébként a Második Dubajként is emlegetnek - ne hagyjátok ki az Iszlám Művészeti Múzeum meglátogatását, illetve a felhőkarcolók mellett számos történelmi emlékmű, arab bazárok és a hagyományos qatari konyháról ismert éttermek is várnak itt Rád.

Hagyd, hogy Qatar elkápráztasson

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.