Megnyitás | Vissza a főmenühöz

Nyaralás futócipőben: Úticélok a futás szerelmeseinek

A legjobb helyszínek a futás szerelmeseinek

A legjobb helyszínek a futás szerelmeseinek Shutterstock

Néhány ember számára a napsütötte tengerparton való hempergésről szóló nyaralás szó szerint maga a rémálom. Ne aggódj, kedvenc sportodról nem kell lemondanod a nyaralás során sem. A népszerű úticélok, különböző terepen és nehézségi szintekkel rendelkező, több kilométer hosszúságú futópályákat is kínálnak.

Elég csak bedobnod a futócipőd és máris szabadnak érezheted magad, mint a madár. Képzeld csak el milyen lehet: kiszaladni az emberektől mentes tengerpartra, elrejtőzni az olajfaligetek vagy fenyőerdők árnyékában, esetleg megmászni néhány csúcsot a lenyűgöző kilátásért... Kész léleksimogató! Segítünk Neked, hogy hol tudsz a legjobbat futni egyedül, vagy akár a helyi sprinterekkel közösen.

Kanári-szigetek: A futók paradicsoma

Így futnak a Kanári-szigeteken

Így futnak a Kanári-szigeteken Shutterstock

Festői kilátások, egész évben kellemes hőmérséklet és a futást kedvelő lakosság – három fő szempont, hogy miért a Kanári-szigetek lett a rekreációs és professzionális futók legkedveltebb úticélja. Olyan szokatlan terepekkel találkozhatsz itt, mint a vulkanikus hegygerincek, sztyeppék vagy strandok, azonban megszokottabbakkal is, mint az erdők és a kikövezett utak. Tenerifén felszaladhatsz Spanyolország legmagasabb csúcsára, de megpróbálhatod megmászni Maspalomas homokdűnéit is Gran Canaria szigetén.

Kanári-szigetek: Válaszd ki utazásodat

Görögország: Az olimpiai játékok bölcsője

Te is futsz? Ne hagyd ki a görög futásokat

Te is futsz? Ne hagyd ki a görög futásokat Shutterstock

Görögország egy világhírű régészeti lelőhely, frissítő tiszta tengerével, isteni gasztronómiájával, emellett azonban számos sportoló úticéljaként is szolgál. Minden évben, szeptemberben kerül megrendezésre a 246 km hosszú Spartathlon, Athén és Spárta között. Görögország az amatőr futók paradicsoma. A sportolás szempontjából októbertől áprilisig van itt a legjobb idő, az év hátralévő részében többnyire igencsak meleg van. A Spartathlonon kívül, több szigeten is rendeznek kisebb versenyeket: Skyros Half-Marathon (Skyros, szeptember), Santorini Experience Race (Santorini, október) vagy a loannina Lake Run (Epirus, szeptember). Görögország többnyire hegyvidékes területének köszönhetően, a néhány kilométer hosszú tengerpartjaival és a belvízi tavaival ideális terület lehet a különböző terepek kipróbálására.

Isteni nyaralás: a görög istenek nyomában

Skócia: Személyre szabott futóélmények

Skócia, a futók paradicsoma

Skócia, a futók paradicsoma Shutterstock

Meglehet, hogy egyből a Loch Ness-i szörny vagy a kockás szoknyás férfiak jutnak az eszedbe. A Skót Felföld közepén található az egész Egyesült Királyság legjobb futópályája, amit a helyiek is örömmel használnak. Már évek óta rendeznek úgynevezett személyre szabott futó nyaralásokat, gyerekekkel vagy kutyákkal, akár hétvégeken is. Az itteni természet és a régi kastélyok látványának varázsát (egyébként Skócia területén több száz található) és a helyiek kedvességét leginkább futócipővel a lábadon fedezheted fel...

Fedezd fel Európa csodás kastélyait

Magyarország: Hegyre fel, dombról le

Úticélok futóknak, Magyarországon

Úticélok futóknak, Magyarországon Shutterstock

A minőségi futópályákért nem feltétlenül kell külföldre menni. Nálunk is rengeteg hely van, ahol a futószíved megdobbanhat. Magyarországon is számos futásra alkalmas csodás helyszínnel találkozhatsz. Másszatok fel a Mátrában a hegygerincre és élvezzétek a panorámát vagy bújjatok el a sűrű erdőben. A sík terepet kedvelőknek pedig a végtelen hosszúságúnak tűnő Alföldünk kínál számtalan lehetőséget. Amennyiben pedig igazi kihívásra vágysz, benevezhetsz az Ultrabalatonra is akár, ami egy 212 kilométeres ultramaratoni futóverseny a Balaton körül.

A bringásokra is remek lehetőségek várnak

Végül pedig egy érdekesség: Tudtad, hogy vannak olyan hotelek, amelyek azzal büszkélkedhetnek, hogy a futás nagykövetei?

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.