Megnyitás | Vissza a főmenühöz

Téli programok kettesben

Shutterstock

A téli időszak tökéletes alkalmat teremt a férjünkkel, szerelmünkkel való romantikázáshoz. Ehhez pedig nemcsak az otthon melegében való begubózás, hanem számos izgalmas hazai és külföldi úti cél szolgálhat remek választásul. Ha szeretnél inspirációt szerezni a felejthetetlen, kettesben eltöltött téli programokhoz, olvass tovább és megtudhatod a receptet.

Kalandra fel a Kanári-szigeteken!

Kanári-szigetek, Fuerteventura

Kanári-szigetek, Fuerteventura Shutterstock

Spanyolország legdélebbi autonóm tartományán, a Kanári-szigeteken finom ételekből, vendégszeretetből és spanyol életérzésből biztosan nincs hiány. A hét nagyobb és több kisebb szigetből álló szigetcsoport három legismertebb tagja Tenerife, Gran Canaria és Fuerteventura tökéletes választás az aktív nyaralást keresők számára. Itt a közös túrázás és az egyedülálló programlehetőségek színes tárháza kétségkívül minden párt közelebb tud hozni egymáshoz. Ha tényleg mozgalmasan szeretnétek tölteni az időt, akkor Tenerife és Gran Canaria a megfelelő választás. Tenerife elsősorban a világ egyik legnagyobb vulkánjáról, a Teide-ről és a körülötte húzódó Teide Nemzeti Parkról vált ismertté. A szinte fekete, holdbéli táj kietlensége egyszerre üres és nagyon is eleven. Különleges ellentétet képez a sziget keleti felén húzódó gazdag babérerdők zöld bujaságával és a lélegzetelállító szépségű Masca-völggyel. Persze a természeti szépségek csodálásán túl számos, egyéb izgalmas program is kiélvezhető. Ilyen például az Európában egyedi állatpark, a Loro Park, ahol még kardszárnyú delfineket (orca) is láthatunk, továbbá Európa legnagyobb aquaparkja, a Siam Park is.

Kanári - szigetek

Ez is érdekelhet:

Kanári - szigetek

Gran Canaria szigetén szintén lélegzetelállító élővilágra lelhetünk. A túrázást kedvelők a Pico de las Nieves hegyet hódíthatják meg, az állatok rajongói a Poema Del Mar Akváriumban és a Palmitos Parkban szórakozhatnak. Las Palmas óvárosában a helyi kultúrába nyerhetünk betekintést, továbbá lehetőség van lazulni a világ második leghosszabb strandján is. Ezzel szemben Fuerteventura inkább a tengerparti pihenésre vágyók célpontja. E hosszú, keskeny sziget rendkívül napos, szinte egész évben süt a nap, így külön szerencse, hogy megannyi lélegzetelállító sárga, fekete és vörösesbarna stranddal rendelkezik. Enyhén szeles mivoltának köszönhetően a szörfösök által igen látogatott. A sziget továbbá híres kecskesajtjáról, így a romantikus tengerparti pihenésen túl a helyi gasztronómia világába is izgalmas utazást tehetünk. Mivel a Kanári-szigeteken támogatják a szabad szerelmet, ezért számos “melegbarát” és nudista strandot is találni itt. Így még inkább érthető, hogy a Kanári-szigetek miért olyan nagyszerű választás a kettesben töltött romantikus nyaraláshoz.

Tenerifétől Fuerteventuráig - válogass a legjobb ajánlatokból

Klasszikus pihenés egy csipet arab kultúrával fűszerezve

Tunézia, Sousse naplemente

Tunézia, Sousse naplemente Shutterstock

Habár a téli időszakban Tunéziában nincs az a tipikusan, gyakran már-már nyári meleg, mint mondjuk a Kanári-szigeteken, mégis nagyszerű választás lehet. Az inkább tavaszias időjárásra hajazó 16-18°C-os hőmérséklet egyértelműen az aktív programoknak ad teret. Így a régi piacok forgatagában, a történelmi óvárosokban, az ínycsiklandó gasztronómiában és a természet szépségeiben való elmerülés itt az elsődleges vonzerő. Megannyi települése közül az ország fővárosába Tuniszba mindenképpen érdemes legalább egy rövid látogatást tenni. A több ezer éves múltra visszatekintő Tunisz napjainkban történelmi Medinájával repít el a tradicionális arab kultúra világába. Akárcsak Tunisz, Sousse is híres Medinájáról és klasszikus építészeti alkotásairól, melynek köszönhetően az UNESCO világörökség listáján is helyet kapott.

Ugyanakkor a nem mindennapi építészet egy egészen más formáját szintén megismerhetjük, ha Tunéziába látogatunk. A Star Wars filmek kedvelői számára Matmata barlangházai abszolút bakancslistás látnivalók.

Tunézia nemzeti parkjai

Ez is érdekelhet:

Tunézia nemzeti parkjai

A természet és túrázás iránt rajongó párok a turisták által még kevésbé felkapott nemzeti parkokba tehetnek kirándulást. A téli időszakban a vándormadaraktól nyüzsgő Iskul Nemzeti Park, az elsőre kietlennek ható Szahara egyetlen nemzeti parkjaként számon tartott Sidi Toui Sahara Nemzeti Park és a Temple de Eaux római templom romjait rejtő Zaghouan Nemzeti Park garantáltan különleges programlehetőségeket tartogat.

Nézd meg legjobb tunéziai ajánlatainkat

A hazai programokból sosem elég

Tihany, Balaton

Tihany, Balaton Shutterstock

Romantikus spa élmény

Romantikus spa élmény Shutterstock

Természetesen nem kell repülőre szállni és elutazni egy másik kontinensre ahhoz, hogy romantikus élményekben lehessen részetek. Kicsiny hazánk csodás vidékein ugyancsak nagyszerű kalandok várnak. Tudom-tudom itthon ilyenkor repkednek kint a mínuszok, de higgyétek el, a tél is számos csodát tartogat, különösen igaz ez a Balaton-felvidék területére, a lélegzetelállító Bükk-vidékére, a békés Dunakanyarra, a gyönyörű Mátrára, vagy a Fertő tó környékére. A dértől fehérre festett táj csodálása a hazai gasztronómia kínálta lehetőségek kiaknázásával és természetesen a világszinten is elismert termálfürdők, wellnes központok kiélvezésével válik igazán teljessé.

Magyarország lenyűgöző tájai

Ez is érdekelhet:

Magyarország lenyűgöző tájai

Egy kettesben töltött hazai hosszú hétvége kényeztető spa kezelésekkel, szaunával, romantikus vacsorával és rengeteg egymásra fordított minőségi idővel válhat felejthetetlen élménnyé. Legyen az akár Budapest nagyvárosi fényeiben, egy vidéki kisváros meghittségében, vagy az erdő közepén megbújó csillagfénnyel átitatott békében, mindenképpen örök élmény marad.

Fedezd fel a hazai szállodák legjobb ajánlatait!

2020.01.21. Krisztina Szeitz

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.