Megnyitás | Vissza a főmenühöz

A 10 legszebb mexikói partszakasz

Mexikó egy rendkívül sokoldalú ország, ahol szinte minden megtalálható: finom ételek, nagyszerű kultúra és természetesen a világ legjobb strandjai. A népszerű nyaralóhelyektől az eldugott szigetek gyöngyszemeiig, íme Mexikó legjobb strandjai.

Punta MitaPlaya BalandraCabo San LucasIsla MujeresIsla HolboxPlaya del AmorZihuatanejoCostalegrePlaya Los CerritosPlaya Zicatela

Mexikó csaknem 9350 kilométernyi tengerparttal büszkélkedhet - ezek egyik kiemelkedő tulajdonsága a változatosságuk, melyek közt mindenki megtalálhatja a kedvére valót. Kedvcsinálónak ismerd meg a következő 10, legszebbnek tartott mexikói strandot.

Punta Mita, Nayarit

Punta Mita egy gyönyörű félsziget Mexikó csendes-óceáni partvidékén, Puerto Vallartától északra. Ezt a környéket egész évben meleg és napos időjárás jellemzi, az óceán kristálytiszta vize pedig tökéletes az úszáshoz és a szörfözéshez. Punta Mita legnagyobb vonzereje azonban a helyi luxusszállodák és üdülőhelyek minőségében rejlik - töltsd következő nyaralásodat a legcsodálatosabb helyi hotelek valamelyikében, és tapasztald meg, mit jelent az igazi kikapcsolódás.

A Karib-térség legszebb strandjai

Ez is érdekelhet:

A Karib-térség legszebb strandjai

 

Playa Balandra, La Paz

A La Paztól mintegy 40 percre fekvő Playa Balandra vitathatatlanul Baja California legfestőibb strandja. Ez az egyedülállóan idilli hely a félsziget keleti partján fekszik, a Karib-tengerbe torkolló Cortez-tenger egy nyugodt öbölére néző kilátással. Garantáljuk, hogy a környéken nem találsz jobb helyet a búvárkodásra és az úszásra, a sivatag és az óceán találkozására nyíló kilátás pedig szavakkal leírhatatlan.

Cabo San Lucas, Baja California Sur

Cabo San Lucas népszerű turisztikai célpont. Ennek oka, hogy ezen az üdülőhelyen található Mexikó néhány legjobb strandja, köztük a Playas La Palmas és Playa Acapulquito, amely a szörfösök igazi paradicsoma. Gyönyörű üdülőhelyeket is találni a környéken, ahol a strandok kivételesen jól felszereltek, így bátran készülhetsz az egész napos szórakozásra!

Isla Mujeres, Quintana Roo

Isla Mujeres, bár gyakran csak egy lehetséges kitérőnek tekintik Cancunból, önmagában is egy teljes értékű úticél. A Playa Norte fő strandját korallzátonyok szegélyezik, kellemes hőmérsékletű, sekély vízzel rendelkezik, és sokkal békésebb, mint az öböl másik oldalán lévő strandok. A búvárkodás szerelmeseinek listáján is ott a helye - ez a sziget ad otthont az egész világ legnagyobb bálnacápa-populációjának (de természetesen ők nem a turisták által kedvelt strandokon és partszakaszon érzik jól magukat).

Isla Holbox, Quintana Roo

A Cancuntól északra fekvő Isla Holbox egy gyönyörű tengerpart, ahol nem kell sok turistára számítanod, arra viszont, hogy le fog nyűgözni a tengerpart, a meseszép, kék víz és a gazdag természet, érdemes felkészülnöd. A környéken található helyi árusoktól itt a sziget híres, vízparti függőágyait is beszerezheted!

Playa del Amor, Nayarit

A Playa del Amor (vagy ismertebb nevén a "Rejtett strand") egy kivételesen szép, de meglehetősen nehezen megközelíthető látványosság. A Marietas-szigetek részét képező (Puerto Vallartától nyugatra, kb. 1 óra hajóútra található) strandot egy barlang veszi körül, amelynek boltozatán egy jellegzetes lyuk van - állítólag a mexikói kormány által a 20. század elején végzett katonai kísérletek nyomát őrzi. Múltjától függetlenül a lyuk ma olyan, egyedülálló tetőablakként szolgál, amelyen keresztül napközben mindent aranyszínűre festő fény áraszt el. A hely így ideális napozásra és a legszebb fotók elkészítésére, viszont a rendkívül erős áramlatok miatt az úszás itt kockázatos vállalkozás.

Zihuatanejo, Guerrero

A Csendes-óceán partján fekvő Zihuatanejo (gyakran "Zihua"-nak rövidítik) egy hamisítatlan, szörfös városka, tele természeti szépségekkel. A Sierra Madre del Sur hegység hátterében jellegzetes sziklák és mangrovefákkal borított szurdokok, valamint faragott öblök találhatók. Zihua négy strandja a városközpontból érhető el, amelyek közül a legjobb és legtávolabbi a Playa Las Gatas. Az itt található fehér homok és a kék lagúna egyszerűen tökéletes egy kis lustálkodáshoz, napozáshoz, búvárkodáshoz és a vadon élő állatok megfigyeléséhez.

Costalegre, Jalisco

A Costalegre partvidék Mexikó csendes-óceáni partvidékén, Jalisco városától Colima városáig húzódik, ahol a vadregényes tájak mellett luxusszállodák sorakoznak. Ha úgy érzed, neked való lenne egy gigantikus természetvédelmi területtel körülvett privát szállodai strand a végtelen óceán mellett, itt csodálatos kikapcsolódásban lesz részed!

Mexikói kalandozás: a helyi ételek

Ez is érdekelhet:

Mexikói kalandozás: a helyi ételek

 

Playa Los Cerritos, Baja California Sur

Az öt kilométer hosszú Playa Los Cerritos az egyik legbiztonságosabb fürdőhely Todos Santos közelében, a Csendes-óceán mentén, egy órányira északra Cabótól. Nagyon népszerű hely a szörfösök körében (miközben már kezdőknek is ideális a tanuláshoz), a csodaszép kagylók gyűjtéséhez és családi kirándulásokhoz. Ez egyben az egyik legfejlettebb infrastruktúrával rendelkező strand is a környéken, ahol számos bár, étterem, mosdók és napozóágyak várják a strandolni vágyókat.

Playa Zicatela, Oaxaca

Playa Zicatela az egyik leghíresebb szörfös hely Mexikóban, Oaxaca csendes-óceáni partvidékén. Az itteni hullámokat a híres hawaii Pipeline-hoz hasonlítják, és a strand gyakran ad otthont nagy szörfversenyeknek. Ha te magad esetleg nem is kedveled különösebben az aktív kikapcsolódást és a vízi sportokat, a környező Puerto Escondido városának trendi szállodái, köztéri művészeti kiállításai és helyi specialitásokat kínáló bájos éttermei között biztosan te is megtalálod a neked való nyaralási élményeket.

Kuba – a Karibik-térség gyöngyszeme

Ez is érdekelhet:

Kuba – a Karibik-térség gyöngyszeme

Tölts el egy napot egy csodálatos mexikói tengerparton, és tapasztald meg, mit jelent az igazi kikapcsolódás. Nem számít, melyik típusú tengerpart és tengerparti időtöltés a kedvenced, Mexikóban biztosan megtalálod a neked valót!

2023.12.13. Arnika Persona

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.