Megnyitás | Vissza a főmenühöz

Utazás a legjobb társasággal: magaddal – a legjobb úticélok, ha egyedül indulsz útnak

Utazni egyedül is élvezet

Utazni egyedül is élvezet Shutterstock

Ki mondta, hogy utazni csak társaságban érdemes?! Igaz, sokan egyedül még egy kávézó teraszára sem szeretnek kiülni, nem ám új országok felfedezésére indulni. Ugyanakkor vannak, akik örömmel nyakukba veszik a világot és a társ nélkül való utazás szépségeiben tökéletes könnyedséggel lubickolnak. Ha Te is az utóbbi tábort erősíted, akkor az alábbi bakancslistás desztinációk Neked szólnak, legyen ez az első, vagy a sokadik önmagaddal töltött nyaralásod – ha pedig eddig nem szívesen indultál volna útnak egyedül, talán épp most érkezett el az ideje, hogy ne várj tovább másra!

Fuertaventura

Fuerteventura, Kanári-szigetek

Fuerteventura, Kanári-szigetek Shutterstock

A Kanári-szigetek ismert és kedvelt tagja kitűnő választás a saját társaságodban töltendő nyaraláshoz. Kellemes időjárás, számos izgalmas programlehetőség, barátságos helyiek és az óceánparti hangulat minden finomsága jellemzi. A sziget különleges homokdűnéiről, hosszan elnyúló fehérhomokos partszakaszairól, remek strandolási lehetőségeiről és a szörflehetőségekről lehet sokaknak ismerős. Ha a vízi sportok, különösen a windsurfing és kite kedvelője vagy, akkor nem kérdés: Fuertaventurán a helyed.

Fuerteventura a szörfösök paradicsoma

Fuerteventura a szörfösök paradicsoma Shutterstock

Annak ellenére, hogy Fuerteventura élővilága első ránézésre meglehetősen szegényesnek látszik, ugyanez nem mondható el part menti zátonyairól, hiszen a végtelennek ható mélység rendkívül gazdag élővilágot rejt. Ami egyet jelent a sznorkelezési és búvárkodási lehetőségek végtelen tárházával.

Fuerteventura - a szörfösök paradicsoma

Ez is érdekelhet:

Fuerteventura - a szörfösök paradicsoma

Szárazföldi programlehetőségek közül a túrázást mindenképpen ki kell emelnem. Ehhez a Jandía Nemzeti Park nyújt remek terepet. A sziget belsejének fő érdekessége a 648 méter hosszú Cueva del Llano lávabarlang, amelyet mindenképpen érdemes felkeresni.

Irány Fuerteventura - itt találod a legjobb ajnálatokat!

A természeti értékek kiélvezésén túl városi kalandokra is van lehetőség, ugyanis a sziget fővárosában, Puerto del Rosarió-ban megannyi időtöltési lehetőség fogad.

Menorca

Menorca

Menorca Shutterstock

Ne lepődj meg, ha Menorca neve elsőre nem lenne ismerős. Pedig a Baleár-szigetek második legnagyobb tagja számos egyedülálló izgalmat tartogat. Az Ibiza és Mallorca szomszédságában elhelyezkedő Menorca kellemes időjárással, csodás strandokkal, buja növényzettel és idilli településekkel bír. Rengeteg homokos partszakaszának köszönhetően strandolási lehetőségek végtelen tárházát rejti, mindamellett, hogy egyéb programlehetőségben is bővelkedik. Ha valahol, itt biztosan érdemes lehet magaddal töltened néhány minden jóban gazdag napot!

Mallorca és titkai, avagy amit még nem tudsz a legnagyobb Baleár szigetről

Ez is érdekelhet:

Mallorca és titkai, avagy amit még nem tudsz a legnagyobb Baleár szigetről

Menorcát számos régi úthálózat szövi be, amelyek közül ma jó néhány túraútvonalként funkcionál. Ennek köszönhetően gyalogosan, vagy akár kerékpárral is könnyen bejárható minden szeglete.

A sziget élővilágának megismerésén túl érdemes megcsodálni a világ második legnagyobb természetes kikötőjét Mahon (Maó) városában. Klasszikus látványosságai közé tartozik az Església del Carme és a Santa Maria de Maó templom.

Ciutadella

Ciutadella Shutterstock

A sziget másik jelentős települése, Ciutadella sokkal több érdekességet kínál. A régi városrész épületei lenyűgöző látványt nyújtanak, ugyanakkor a főterén álló székesegyház, a Catedral de Menorca talán az egyik legismertebb pontja. Az olasz hatással átitatott várostól távolabb a régi korok civilizációjának emlékeit szintén érdemes szemügyre venni. Számos kőépítmény ad tanúbizonyságot a sziget történelmi múltjának gazdagságáról.

Kattints ide a válogatott spanyolországi üdülésekért!

A szárazföldi kalandok mellett hajótúrákon való részvételre is lehetőség van. A vízről szemlélve másfajta perspektívából látható Menorca. Ráadásul ezeken a szervezett túrákon az átmeneti társasághiány is remekül orvosolható, amelyet a helyiek kedvenc italával, egy pohár ginnel való koccintással érdemes megünnepelni.

Faro

Faro, Portugália

Faro, Portugália Shutterstock

Portugália legdélebbi települése az Atlanti-óceán partjának közelében helyezkedik el. Tökéletes célpont, ha nem a klasszikus turistaközpontra vágysz, hanem a régió valós arcát szeretnéd megismerni. Pezsgő helyi életérzésért az óvárost (cidade velha) kell felkeresni, ahol klasszikus macskaköves utcácskák, bárok, kiállítások, koncertek és kulturális programok fogadják az embert. Ha pedig ezek közben elég időd volt magadra, a gondolataidra, és arra, hogy a saját tempód, a saját igényeid mentén töltsd a napokat, a helyi Sagres sör megízlelése mellett a helyiekkel is szóba elegyedhetsz.

11 kötelezően felkeresendő, de még nem nagyon ismert portugál helyszín

Ez is érdekelhet:

11 kötelezően felkeresendő, de még nem nagyon ismert portugál helyszín

Látnivalók tekintetében a Se katedrális, a Convento de Nossa Senhora Assuncao kolostor, Igreja de Misericordia templom, a Capela dos Ossos kápolna adhat izgalomra okot. Faro és régiója (Algarve) híres halászatáról, ennek fényében ajánlatos minél több halételt kipróbálni. Ha szereted a piacokat, akkor a Faro városától néhány kilométer távolságra fekvő Olhao települést és híres halpiacát mindenképpen látnod kell. Extra érdekesség, hogy a piac épületét Gustav Eiffel tervezte.

Olhao tradicionális halpiaca

Olhao tradicionális halpiaca Shutterstock

A nyüzsgő városi életérzés megtapasztalása mellett a vidéki hangulatot sem szabad kihagyni. A Rio Formosa Nemzeti Parkon belüli Ilha Deserta, vagyis a lakatlan homoksziget meglátogatása nyújt ehhez páratlan programlehetőséget.

Nyaralás az Atlanti-óceán partján - remek ajánlatok várnak!

Egy szó, mint száz: Algarve régió központja ideális választás az egyedül töltött, teljes

2022.03.22. Krisztina Szeitz

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.