Megnyitás | Vissza a főmenühöz

Utazz el a világ legboldogabb országaiba!

Utazz el a világ legboldogabb országaiba

Utazz el a világ legboldogabb országaiba Shutterstock

A szerencse helyett keresd a boldogságot - tovább tart! Utazz el olyan helyekre, ahol az emberek hosszútávon kiegyensúlyozottan, boldogan és biztonságban élnek. Érdekel, mely országok kerültek be idén a TOP 10 közé?

Az ENSZ által minden évben kidolgozásra kerülő boldogságindex alapján a világ minden kontinensének 156 országa kerül értékelésre. A legboldogabb országok közé az európai skandináv országok tartoznak, míg Magyarország a 62. helyet foglalta el ezen a ranglistán. A boldogságindexet több szempot alapján határozzák meg: biztonság, szabad döntéshozhatali jog, GDP, átlagéletkor, társadalmi támogatottság és a korrupció mértéke.

Az arany Finnország

Nemzeti park, erdő és tó Finnországban

Nemzeti park, erdő és tó Finnországban Shutterstock

A felmérés alapján Finnország lakosságának vannak a legjobb életkörülményei. Amikor az itteni tájakon barangolsz, kapcsold be az összes érzékszervedet. Számos nemzeti park és gleccser-tó van itt, de nem csupán ezek miatt érdemes ide látogatni. Helsinki, a főváros is biztosan elrabolja majd a szívedet, hiszen itt mindenki megtalálja a kedvére valót: a természet szerelmesei leugorhatnak a tengerhez, de akár a főváros területén található két nemzeti park valamelyikét is meglátogathatják. A történelemért rajongók a város központját fedezhetik fel - múzeumokat, katedrálisokat vagy a finn parlamentet. Láthatsz ezeken kívül tipikus északi faházikókat, amit egyszerűen muszáj lesz lefotóznod, péládul Rauma vagy Porvoo városában. És persze szaunázni se felejts el!

Nézd meg legjobb finnországi, szervezett ajánlatainkat

Az ezüst Dánia

Színes házak és kikötő Dániában

Színes házak és kikötő Dániában Shutterstock

A dánok hozzánk hasonlóan szeretik a sört, és bár az időjárás nem túl napos, az emberek folyton mosolyognak egymásra. Ne hagyd magad megtéveszteni, ennek a sörhöz semmi köze, egyszerűen csak élvezik az életet! A főváros, Koppenhága telis-tele van szórakozással és történelemmel. A leglátogatottabb hely, a Tivoli Park virágoskertekkel, kulturális programokkal, étteremmel és attrakcióval (Démon hullámvasút) vár. Dánia gyönyörű természettel is büszkélkedhet. Az egyik leglátogatottabb hely a Grenen-fok, ahol az Északi-tenger találkozik a Balti-tengerrel, illetve a Møns Klin mészkőszikla. Ne feledkezz meg arról, hogy Dánia a Legó otthona is, úgyhogy tervezd be az úticélok közé Legoland meglátogatását is.

Olvass tovább: a skandináv konyhát se felejtsd el felfedezni

A bronz Norvégia

Norvég fjordok hajókirándulással

Norvég fjordok hajókirándulással Shutterstock

A világ egyik legszebb és legtisztább természete Skandináviában található. Norvégia tele van lélegzetelállító tájakkal, melyeket hiába is keresnél máshol. Semmiképp se hagyd ki valamelyik fjord megtekintését, melyekről Norvégia világhírű. Számtalan vízeséssel, tóval, kilátóval és rengeteg jávorszarvassal is szembetalálod itt magad. Norvégia nagyszerű helyszín a sarki fény megfigyelésére is. Érdemes megnézni a modern Osló-t, vagy akár néhány tipikus skandináv kisfalut.

Ez is érdekelhet: a lélegzetelállító sarki fény

Nem dobogós, de nagyon boldog helyek

Izland

Vízesés és zöld síkság Izlandon

Vízesés és zöld síkság Izlandon Shutterstock

A sziget olyan látványosságokkal kecsegtet, melyek máshol nem igazán láthatók. Legyenek azok vulkánok, gejzírek, gleccserek, vízesések vagy maga a fekete pusztaság. Az emberek elsősorban kaland céljából repülnek Izlandra. Közkedvelt kirándulási helyszínek az Arany vízesés (Gullfoss), vagy az egyedülálló Jökulsárlón gleccserlagúna. Izland fővárosát, Reykjavikot se felejtsd el megtekinteni, ahol ugyan tipikus történelmi emlékműveket nem találsz, azonban vannak olyan érdekességek, amikkel csak itt taláékozhatsz. Az első a Hallgrímskirkja templom, aminek az alakja egy űrrakétára emlékeztet. A második különleges helyszín a Péniszmúzeum, ahol körülbelül 200 kiállítási tárgy található.

Ez is érdekelhet: ismerd meg Izland szépségeit

Hollandia

Szélmalmok és tulipánok Hollandiában

Szélmalmok és tulipánok Hollandiában Shutterstock

Amszterdam, Alkmaar, Hága és Rotterdam – a leghíresebb holland városok, melyek biztosítják a kulturális és gasztronómiai élményt. Hollandia egy kontrasztokkal teli ország, szinte mindent láthatsz és megtapasztalhatsz itt. Amszterdamban van például a világ legtöbb múzeuma, Hágában székel a Nemzetközi Bíróság, Keukenhof telis tele van tulipánokkal és virágokkal, Alkmaaron sajtpiacokat tartanak, Volendam pedig halászházaival bűvöl el. Hollandiában fontos szerepet játszik a kerékpározás, amit szinte mindenki űz, úgyhogy te se habozz, pattanj bringára, és fedezd fel így a látnivalókat. Az egésznapos látványosságok megtekintését pedig valamelyik kocsmában, egy jó sörrel a kezedben is befejezheted.

Nézd meg válogatott holland ajánlatainkat

Svájc

Természet és vasútvonal Svájcban

Természet és vasútvonal Svájcban Shutterstock

A luxusmárkájú ruhák és órák mellett Svájc rendkívül magas színvonalú turisztikai infrastruktúrával is rendelkezik. Akár a hegyekbe, vagy valamelyik tóhoz, a fővárosba, esetleg a világhírű genfi autókiállításra mennél, biztosan nem fogsz csalódni. Nem mindennapi látvány a helyi panorámás vonatok. Ha szeretnéd látni a romantikus svájci természetet, indulj vonattal a kalandra. A legkeresettebbek a Mount Blanc Express, a Cheese Train, a Chocolate Train, a Bernina Express és a Glacier Express.

Olvass tovább: a varázslatos Svájc

Svédország

Stockholm a svéd királyi város

Stockholm a svéd királyi város Shutterstock

Sűrű erdők, kristálytiszta tavak vagy a rénszarvasállomány- a legtöbb helyen egy árva lélekkel sem találkozol majd, ez pedig sok turistának okoz örömet. Az egész országot kerékpáros- és turistaútvonalak keresztezik. Svédország rendkívül gazdag történelemmel rendelkezik. Számos kastélyt, régi kolostort, őskori temetkezési helyet és számos sknazent találsz itt a különböző időszakokból. Érdemes meglátogatni Stockholm-ot, de a történelem szempontjából legfontosabb egyetemi várost, Örebro-t, vagy a középkori Vadstena városát a királyi palotával is kár lenne kihagyni.

Indulj északnak: Utazások Svédországba

Új-Zéland

Lélegzetelállító hegyek Új-Zélandon

Lélegzetelállító hegyek Új-Zélandon Shutterstock

Új-Zéland a Gyűrűk Ura trilógiájáról lett híres, amikor az megmutatta ennek az országnak a szépségét. Matamata városától nem messze vár rád a hobbitfalvi kalandtúra. Láthatod például Zsákos Bilbó házát, de akár egy sört is megihatsz a Zöld Sárkányban. Új-Zéland azonban ennél sokkal többet kínál - pingvinek kolóniája a Kelly Tarlton’s Sealife akváriumban, a főváros Wellington kilátói, vagy Rotoura városa, ahol számtalan gejzír és termálfürdő található. A szigeten számos természeti jelenség vár arra, hogy felfedezd, mint például a Fox Glacier, a festői fjordok vagy a vulkanikus eredetű tó, a Taupo.

Ismerj meg más, híres filmes helyszíneket is

Kanada

Érintetlen természet és jávorszarvas Kanadába

Érintetlen természet és jávorszarvas Kanadába Shutterstock

Kanada a lehetőségek országa - a változatos természet, a kulturális események, a nagyvárosok és a vidéki falvak tökéletes egyvelege. Sokan a Niagara-vízeséshez kötik az országot, de hallottál már valaha a varázslatos kanadai vadonról? Látogass el a Banff vagy a Pacific Rim nemzeti parkok valamelyikébe, esetleg a Lunenburgi halászfaluba. Nem mindennapi élmények közé tartozik a bálnák vagy a jegesmedvék megfigyelése, az egyik leglátogatottabb kulturális program pedig a Cowboys Music Festival Calgaryban.

Fedezd fel: legkedvezőbb szervezett utazások Kanadába

Ausztria

Hegyek és tavak Ausztriában

Hegyek és tavak Ausztriában Shutterstock

A 10 legboldogabb ország listáját Ausztriával fejezzük be, ami csupán egy kőhajításnyira van tőlünk. Ez az ország is gyönyörű természettel büszkélkedhet - tavak, alpesi hegyek, hegyi legelők és vízesések. Ausztriában hódolhatsz a túrázásnak, kerékpározásnak, úszásnak, síelésnek, raftingolásnak, ferratának. Megtekinthetsz történelmi emlékműveket is, és számos kulturális program közül is válogathatsz a kulturális eseményektől az agroturisztikai látványosságokon át a zenei fesztiválokig. A legkedveltebb helyszínek: Bécs, a Medve-szurdok, a Krimml-vízesés, a Hallstattban található sóbánya és a Wachau völgy.

Ausztria egész évben remek úticél, nézd meg legjobb ajánlatainkat

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.