Megnyitás | Vissza a főmenühöz

Vízparti nyaralás: Fedezd fel Európa 8 titokzatos tavát

Európa legszebb tavai

Európa legszebb tavai Shutterstock

Az aranyparton, az azúrkék tenger melletti kikapcsolódást valószínűleg senki sem utasítaná el közülünk. Kár lenne azonban kihagyni Közép-Európát, amely gyönyörű, hasonlóan tiszta vizű tavakkal van tele, mint a karibi tájak. A nyolc legszebbet - a leghíresebb Comói-tóval ellentétben - ráadásul még a turisták sem nagyon ismerik.

Annecy-tó (Lac D´Annecy), Franciaország

Annecy-tó (Lac D´Annecy), Franciaország

Annecy-tó (Lac D´Annecy), Franciaország Shutterstock

Az Annecy-tó körülbelül 48 km-re fekszik Genftől, és az egyik legszebb állapotban fennmaradtak közé tartozik Európában. Ideális túrázáshoz, úszáshoz, vagy csak a kávézóból való bámészkodáshoz is. Az ugyanígy elnevezett város ad otthont számos étteremnek, ahol hagyományos raclette csemegéket szolgálnak fel – lágy sajtot, burgonyát, húst és zöldségeket egy tányéron.

Nézz körül franciaországi utazási ajánlataink között

Walchensee, Németország

Walchensee, Németország

Walchensee, Németország Shutterstock

A lenyűgöző,

Münchentől

délre található tavat a karibihoz hasonlatos, türkizkék víz teszi varázslatossá. A legtöbb, bajor Alpokat felkereső látogató listáján szerepel a Kochelsee, a tömeg azonban fokozatosan csökken az érintetlen, hegyvidéki Walchensee felé. A Hotel Restaurant Karwendelblick étterem a helyi, renke elnevezésű halat vajas krumplival kínálja. Ezt a tóra nyíló, csodálatos panorámával rendelkező terasz asztalánál kóstolva is kiélvezheted.

Mondsee, Ausztria

Mondsee, Ausztria

Mondsee, Ausztria Shutterstock

32 kilométerre Salzburgtól keletre, Salzkammergut régiójában helyezkedik el a Hold-tól, amit az úgynevezett Sárkányfal ural. A tó déli részén az idelátogatók számára egy lenyűgöző vízesés nyújt varázslatos látványt - különösen télen. Mondsee kulturális és történelmi szimbóluma a Szent Mihály bazilika, az egyik legnagyobb gótikus stílusban épült templom Ausztriában. Itt vették fel a híres, Muzsika hangja című zenés filmdráma esküvői jelenetét is.

Nézz körül osztrák utazási ajánlataink között

Mjøsa, Norvégia

Mjøsa, Norvégia

Mjøsa, Norvégia Shutterstock

Norvégiában elsősorban a híres fjordok vonzzák a turistákat. Minden bizonnyal beleszeretsz majd az Oszlótól 97 kilométerre, északra található Mjøsa édesvízi tóba. A hosszú és keskeny tó a nyári hónapokban közkedvelt helyszín a pisztráng horgászására is. A kerékpárosok semmiképpen se hagyják ki a Mjøstråkk útvonalat, amelyik többnyire a part mentén, kavicsos és aszfaltozott úton az egész tavat megkerüli.

Csillagok egy karnyújtásnyira: 5 európai helyszín, ahol az éjszakai égbolt szépségében gyönyörködhetsz

Ez is érdekelhet:

Csillagok egy karnyújtásnyira: 5 európai helyszín, ahol az éjszakai égbolt szépségében gyönyörködhetsz

Vänern, Svédország

Vänern, Svédország

Vänern, Svédország Shutterstock

Svédország és az egész Európai Unió legnagyobb tava a Vänern-tó, három régiót is érint az ország nyugati részén, és körülbelül 22 000 szigetnek ad otthont. Ezen szigetek valamelyikén való kempingezés helyett azt javasoljuk, hogy szállj meg az Upperud 9:9-ben, egy régi malomból átépített stílusos hotelben. Åsensbrku-ban egy csendes öböl előtt áll, közvetlenül a fő tó mellett. Az itt töltött napokat zarándokutakon való sétával is eltöltheted.

Saimaa, Finnország

Saimaa, Finnország

Saimaa, Finnország Shutterstock

Finnország legnagyobb tava a Saimaa-tó, igazi paradicsom a paddleboard, a kajakozás és vitorlázás szerelmeseinek. A part mentét szegélyezett erdők békés, nyugodt élményeket ígérnek. A tiszta víz, a friss levegő és a lakatlan szigetek, ezt mind tudja Saimaa, ahol a gyönyörű tájat és annak nyugalmát is élvezheted. A Hotel & Spa Resort Järvisydän gyógyfürdőben mindenképp ajánlott kipróbálni a füstszaunát, ami után általában egy tipikus finn rituálé, a nem messze található, hideg tóban való megmártózás követ.

Bohinj, Szlovénia

Bohinj, Szlovénia

Bohinj, Szlovénia Shutterstock

Horvátországban és a szomszédos Szlovéniában a legnagyobb figyelmet általában a Plitvicei-tavak és a szlovén Bledi-tó kapják, a turisták gyakran keresik fel ezeket a nyaralásuk alatt. A nyári hónapokban épp emiatt rendkívül zsúfoltak. Éppen ezért menj inkább Szlovénia északnyugati sarkába, hogy zavartalanul élvezhesd a Bohinji-tó jeges szépségét. Elvégre a legnagyobban fekvő szlovén tóról van szó, amit egyenetlen hegyvonulatok és csendes öblök vesznek körül, és ahol a smaragdzöld színű víz az enyhén fehér köveket simogatja.

Lovagok és hercegnők világában: Európa 10 legszebb vára

Ez is érdekelhet:

Lovagok és hercegnők világában: Európa 10 legszebb vára

Iseo (Lago d'Iseo), Olaszország

Iseo (Lago d'Iseo), Olaszország

Iseo (Lago d'Iseo), Olaszország Shutterstock

A jól ismert Garda-tótól két órányi utazásra, keletre található Iseo, amely sokkal csendesebb vízparti nyaralást biztosít az idelátogatók számára. Sokkal kevésbé zsúfolt, mint a Garda-tó, ugyanakkor a tavat körülvevő táj ugyanolyan lenyűgöző. Mindenfelé hegyek magasodnak, amelyek túrázásra és kerékpározásra csábítanak. Az egyik legjobb kirándulást a Monte Isola-tó közepén található sziget kínálja.

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.