Francia Polinézia - Raiatea Francia Polinézia

 • Leírás

  Polinéz hagyományok szerint Havaiki néven kezdték nevezni, ”megszentelt sziget”. Az első lakost a szigeten Hironak nevezték, az első királyt pedig Oro-nak.

  Sok legenda a mitológiából kölcsönöz rejtélyes és mágikus a légkört különböző érdekes helyeknek.

  Temehani hegy 722 méter magas, egy polinéziai típusú ”Illatos paradicsom”, ahol az idegen és titokzatos növényt, az úgynevezett “Tiare apetahi”- t fedezték fel. Látogassanak el erre a helyre, amely mindeddig a mai modern világtól érintetlen maradt. A hegyek szétválasztják a szigetet északi és déli részre. Nagyon látványos a mély és keskeny Faaroa - öböl, az itt található rengeteg vízesés és lagúna egyszerűen lenyűgöző.
  Az északi részen levő Tahaa szigete lagúna volt egykoron. Ez a sziget enyhén dombos, tagolt partja és a „vaníliás sziget” nevű becenévvel illették, mivel régen nagyon sok vanília ültetvény volt itt. Gyönyörű fehér homokos partja és lagúnája ámulatba ejt mindenkit aki ellátogat erre a helyre, vagy csak a környéken hajózik.

  Uturoa egy csomópont és kikötő, ahol hatalmas piacot találunk, hajók érkeznek telis-tele áruval, főleg szerdán és pénteken, mikor is a vásár van. Ez a két sziget ismert a nagyon jó minőségű vaníliájáról, bőséges és sokféle gyümölcs és zöldség készletéről, és gazdag tengeri finomságairól.

Szállásértékelések - Francia Polinézia - Raiatea

Összes szállásértékelés Francia Polinézia - Raiatea