Francia Polinézia - Tahiti Francia Polinézia

 • Leírás

  Tahiti hegyvidéki sziget, melynek a 2241 m magas Orohena – hegy dominál. A csúcs szomszédságában olyan ismert hegyek magaslanak, mint az Aorai (2066 m), Diadem (1321) és a Marau (1493 m), amely Dumont d´Urville-től kapta a nevét.

  A főváros Papeete a part északkeleti részén található a kikötővel együtt, melyet zátonyok védelmeznek. Papeete városát, mely politikai és gazdasági szíve is az országnak, tengerparti nyúlvány és hegysáv határolja, szigetek veszik körül, melyeken ma luxus rezidenciák állnak.

  A hatalmas kör formájú szigetet, Tahiti Nui-t gyönyörű mély völgyek szabdalják és összeköttetése van a hegyvidéki kicsi Tahiti Iti-vel. A Tahiti - hegység érdekes és varázslatos sétákat kínál a látogatóknak az árnyék és a fény völgyeiben, a páfrány fák katedrálisában. Lenyűgöző vízeséseket, titokzatos barlangokat és a legendákból ismert régészeti lelőhelyeket találunk itt. A Papenoo – folyó magas völgye, mely a Maroto szurdokba és a Vahiria – tó krátarébe torkollik (ahol az angolnáknak füle nő), együtt a Feuna ai rezervátummal és a

  Pari-félsziget tengerparti zátonyaival együtt felkeltik az érdeklődést. A vad és hamisítatlan természet imádói utaznak ide.

  A szikás tengerpart Tahiti nyugati oldalán lenyűgöző kilátással és hosszú, fekete homokkal borított partokkal szolgál, ahol megfelelő feltételek vannak a szörfözésre.

  A fővárost Papeete-t valaha a csendes – óceáni térség Las Vegasának becézték, a helyzet azonban közel sem ilyen rossz. A helyi viszonyokhoz képest egy igazi metropolisz, de valójában csak egy drága százezres városról van szó, kikötővel, bevásárlóközpontokkal és számos egyébb turista érdekességgel. Amikor Cook 1769 – ben elsőként kötött ki itt (10 km-re Matavai Bay), a sziget lakatlan volt és a követkeő században királyi adminisztrációs központtá vált. A 20. század elején azonban még csak 5000 lakosa volt, a második világháborúra ez a szám 10 000-re növekedett és a hatvanas évek elejére megkétszereződött. Ma itt egy nyüzsgő várost találunk, melyben az élet az éjjeli órákban kezdődik el igazán. Több tíz bárt és éttermet találunk itt, melyekben a szórakozás a reggeli órákig is elhúzódhat.

Szállásértékelések - Francia Polinézia - Tahiti

Összes szállásértékelés Francia Polinézia - Tahiti