Szlovákia - Közép - Szlovákia Szlovákia

Legújabb értékelések Szlovákia - Közép - Szlovákia

Összesen: Régóta tervezzük, hogy ellátogatunk Selmecbányára - Banská Stiavnica. A volt osztálytársamtól, aki Szlovákiából származik, sokat...

Bevezetés
Régóta tervezzük, hogy ellátogatunk Selmecbányára - Banská Stiavnica. A volt osztálytársamtól, aki Szlovákiából származik, sokat hallottam a városka szépségeiről, úgy tartják olyan, mint a csehországi Krumlov. Habár az út hosszú és fáradságos volt, nekivágtunk. Banská Stiavnica Pozsonytól kb. 200 km-re fekszik. A legközelebbi autósztráda 40 km-re van. Kár, hogy kissé elfeledett hely. Banská Stiavnica az UNESCO szerint a világörökség része. Teljes leírás

Elhelyezés
Mindenből szerettünk volna valamit - turizmus, történelem, természet, pihenés...és főleg szerettük volna magunkkal vinni a kiskutyánkat. Ez feltétel volt és végül a 4 csillagos Grand Matejben kaptunk szállást. Ez egy kis városi szálloda, a történelmi városközpont szívében. Kívülről nem különösebb, belül látszik, hogy a 20. század 40-es éveiből származik. A szobákon új volt a bútor, talán kicsit egyszerű a berendezés, de minden tiszta. Előnyt jelentett, hogy a szobán velünk lehetett a kiskutyánk is. Igaz, ez nem volt ingyen, 20 eurónkba került, de kapott egy fekhelyet, játékot és valami torkosságot is. A szállás komfortos volt. Szezonon kívül voltunk ott, a szálloda olcsóbb volt. Az ára a színvonalnak megfelelő. Nem olcsó, de nem is olyan drága, mint pl. Pozsonyban.

Ellátás
A szállás árában volt a reggeli is. Ebédet, vacsorát pedig rendelhettünk. Kipróbáltuk a szállodai éttermet, elég jó volt a választék. Voltak nemzetközi ételek és jellegzetes szlovák ételek is. Az étterem berendezése felújított. A személyzet készséges, udvarias és kedves. Idegen nyelven is beszélnek. A recepción beszélnek szlovákul, angolul, németül és oroszul. Összegezve: az étel jó és az árak is elfogadhatóak.

Hotel szolgáltatások
A szálloda mellett ingyenes a parkolás, nyáron nyitva van a terasz is, voltak wellness szolgáltatások is a szállodában - finn szauna, pezsgőfürdő, masszázsok. Én a szuanát és a pezsgőfürdőt vettem igénybe. A hosszú városban tett séták után nagyon jól esett. A szállodában konferenciákat is tartanak. A szállodában kaphat tanácsot, hová érdemes elmenni. A szállodában személyre szabott szolgáltatást nyújtanak.

Tengerpart
Városi szálloda.

Összegzés
Lakályos kis városi szálloda, ahol kellemes a személyzet és kutyust is vihet magával. A szálloda közvetlenül a szép történelmi városközpontban fekszik. A városka légköre a pár száz év előtti hangulatot idézi. Biztosan elmegyünk még ide.

Névtelen, 2009.06.11., Tartózkodás időpontja: 2009.04.16 - 04.19.
Régió: Szlovákia Szlovákia, Közép - Szlovákia, Szállás: Grand Matej

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (3) Nem (0)

Összesen: 9,1 Hosszú idő után a hegyekben szilvesztereztem, ami nagyon szép volt, csak kár, hogy az idén olyan kevés volt a hó.

  • 10 Szállás
  • 8,2 Ellátás
  • 8 Környék

Bevezetés
Hosszú idő után a hegyekben szilvesztereztem, ami nagyon szép volt, csak kár, hogy az idén olyan kevés volt a hó. Teljes leírás

Elhelyezés
A panzió új, tiszta, nagszerűen felszerelt - ez főleg azért is volt nagyszerű , mert nem lehetett síelni...igazán nagyon szép szállás.

Ellátás
Kicsit egyhangú, reggelire naponta volt néhány étel, amit egy idő után megun az ember és a vacsoránál sem volt választék. Egy adott menüt kaptunk és a knédli szósszal nem éppen a kedvencem. Különben kitűnően főznek...

Hotel szolgáltatások
A recepción két nagyon kedves hölgy dolgozott, kellemes, családias volt a hangulat.

Tengerpart
Az itt nincs.

Összegzés
Elégedett voltam, gyönyörű a környék és a jövőben biztosan elmegyek még ide...

Jonáková Ivana, 2006.12.06., Tartózkodás időpontja: 2007.01.02 - 2006.12.27.
Régió: Szlovákia Szlovákia, Közép - Szlovákia, Szállás: Maxim (Svätý Jur)

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (8) Nem (0)

összes ajánlás Szlovákia - Közép - Szlovákia