Új-Zéland - Auckland Új-Zéland

  • Leírás

    Auckland városa az Északi-szigeten fekszik új Zélandon. Egyik oldalát a Hauraki öböl mossa, a másik oldalon pedig csak a Manakau kikötő választja el a Tasmán tengertől. Aucklandben kb. 440 000 lakos él. Az elmúlt években egy felmérésben vizsgálták, hogy mely városokban a legjobb élni. Auckland mindig előkelő helyet foglalt el, benne volt az első 10-ben az utóbbi években, annak ellenére, hogy több mint 185 különböző etnikai csoport lakik itt. Aucklandben az anyanyelv angol, de több más nyelven is beszélnek. Éghajlata kellemes, nyáron a kb. 24 fok környékén, télen 16 fok környékén van a hőmérséklet. A nyári hónapok viszont a másik féltekén fordítva vannak, a legideáliabb decembertől-márciusig látogatni ide.

    Az első őslakosok a Maori törzsek voltak, akik Tamaki Makau Rau-nak nevezték a várost. A termékeny földterület azonban más polinéziai törzsek figyelmét is felkeltette. Ezt a békés életformát a brit haditengerészet zavarta meg, amikor 1939-ben Aucklandet is elérte a gyarmatosítási hulláma. Manapság a városban dübörög a turizmus és az ipar. Az élet központja a Queen Street. Az Aotea téri piacon minden pénteken és szombaton friss zöldséget és gyümölcsöt, valamint kézzel készített ajándéktárgyakat lehet vásárolni. A konyhája igen sokrétű, a világ minden tájáról találhatunk itt ételeket, a kínaitól, a pizzán és a kebabon keresztül.

    Az egyik legérdekesebb látnivaló a Sky Tower, melynek magassága 328 méter. Az építők előnybe részesítették az üvegfelületeket, így üvegből készült liftek és a padló is ebből készült. A látogatók másik kedvenc helye Kelly Tarlton a vízalatti világot bemutató aquáriuma, ahol cápák, polipok és rengeteg víz alatti élőlény látható.

Legújabb értékelések Új-Zéland - Auckland

összes ajánlás Új-Zéland - Auckland