Akár ötvenezer forintból is nyaralhatunk szeptemberben

Vége a nyárnak, viszont még korántsem fejeződött be az idei nyaralási szezon. Aki nyitott szemmel jár, számos ajánlatot találhat, megfizethető áron – állítja Vagyon Renáta, a piacvezető online utazási ügynökség, az Invia munkatársa. A szakember segítségével összeszedtük a legfőbb tudnivalókat a last minute utak előnyeiről, költségeiről.
Vagyon Renáta szerint több érv is szól a szeptemberi nyaralás mellett.  Egyrészt rengeteg ajánlat közül lehet választani, azaz korántsem kell kompromisszumot kötnie annak, aki utazni akar. A városlátogató körutaktól kezdve a tengerparti vakációig számos lehetőség található a kínálatban. Másrészt az is lényeges, hogy hiába köszöntött be az ősz, az időjárásban ezt szinte alig érezni. A tengerparton ugyanúgy 30-35 fokban sütethetjük a hasunkat, akárcsak egy hónapja. Ellenben az éjszakák a legforróbb égövi nyaralóhelyeken is sokkal kellemesebbek, mint augusztusban. Az elviselhetőbb esti hőmérséklet pedig a kiadásainkat is pozitívan érinti, mert a klímáért sem kell külön fizetni ott, ahol ennek az ára nincs benne a szállásdíjban.
Az sem utolsó szempont, hogy a főszezon lecsengésével a strandokon is kevesebb az ember, így nem kell kapkodva a partra sietni reggelente, hogy megfelelő napozóhelyet és napágyat foglaljunk magunknak. A nevezetességek megtekintésére sem kell órákat várni, mert az ősz beköszöntével már ezeken a helyeken sincs annyi turista. Emellett az éttermekben, illetve az egyéb programok kapcsán kedvezményekkel is számolhat az utazó. Miután kevesebb az érdeklődő a vendéglátó-és turisztikai helyek jelentős engedménnyel kínálják a szolgáltatásaikat.
 
„Szeptemberben akár már ötven ezer forintból is szép helyekre szóló útra fizethetünk be.” – mondta Vagyon Renáta. A kínálat ebben az árkategóriában elég széles.  Görögországi, horvátországi, bulgáriai, montenegrói szálláshelyek foglalhatóak belőle úgy, hogy az oda-vissza utat egyénileg kell megszervezni és az ellátásról is az utazóknak kell gondoskodniuk.  Vannak bőven buszos ajánlatok is, ezért az összegért többek közt az Olymposzi Riviérára, Chalkidikire, Pargara, Nei Porira, Thassosra, Korfura, Zakynthosra, Kefalóniára, illetve bulgáriai és olasz nyaralóhelyekre lehet eljutni. Ezeknél az ajánlatoknál a részvételi díj a buszos utazást és a szállás költségét foglalja magában, az ellátást nem.
 
Ha valaki személyenként nyolcvanezer forintot tud fordítani a last minute nyaralásra, akkor már repülős utak között is válogathat. Többek között a görög szigetekre, vagy Máltára is elmehet ebből a pénzből. A részvételi díj ezeknél az utazásoknál a repülőjegy árát és a szállásköltséget tartalmazza. A kinti ellátásért külön kell fizetni.
 
Százezer forintért pedig három csillagos török szálloda foglalható all-inclusive ellátással és oda-vissza repülővel, vagy a görög-szigeteken szintén három csillagos hotel félpanziós ellátással.
Annak kell ennél egy kicsit többet költenie, aki Egyiptomba, a piramisokhoz vágyik, vagy magasabb kategóriájú szállodában szeretné eltölteni a vakációját. Szerencsére erre sem kell horribilis összegeket fordítania. Százhúszezer forintból már bárki a Vörös-tenger partján élvezheti a szeptemberi nyarat.

presztizs.com

Megjelent: 2015.09.03.