Az idei ősz slágere: a paradicsom!

Abból is a földi, egzotikus, távoli területeken – elsősorban sokszínű kultúrával és lenyűgöző tájakkal rendelkező szigeteken és csodás partokon – termő, azúr, gyöngy, jade, kobalt és korall színben játszó, meglepően könnyen és kényelmesen elérhető fajta.

Az már jó ideje nem kérdés, hogy utazni jó, ráadásul az utóbbi időben átfogó kutatások tömege támasztotta alá, mennyi fontos és előnyös élet- és lélektani hatással jár, ha időnként kilépünk a megszokott keretekből. Ha mindez új, korábban ismeretlen élményeket, a napi rutintól teljesen eltérő benyomásokat, a későbbiekben (esetleg a szürkébb, téli időszakokban) erőforrásként hasznosítható emlékeket is ad számunkra, az pedig már csak a hab a tortán!

Mivel elsősorban utazással, nem pedig pszichológiával foglalkozunk, ezért erről az oldaláról fognánk meg a kérdést, különös tekintettel arra, hogy sokaknál az utazás elsősorban nyári elfoglaltság. Pedig az év többi időszakában is izgalmas desztinációk és vonzó kedvezmények várják például a Jordániába, a Kanári-szigetekre, Thaiföldre vagy Egyiptomba vágyókat. Évről évre többen választják már az őszitéli (kora tavaszi) időszakban is ezeket az úti célokat, amelyek mindegyike könnyen és kényelmesen elérhető és felfedezhető.

Az álomnyaralások megvalósulását az invia. hu például a 2016/2017 téli szezonban is a 15.000 Ft/főért foglalható Ütős Előleg akcióval segíti, míg az említett úticélok egyik gyöngyszemének, a Kanári-szigeteknek az elképzelhető legteljesebb megismeréséről a már 15 éve Tenerifén élő ViaSale munkatársai gondoskodnak mindenre kiterjedő helyismerettel, helyi asszisztenciával és személyre szabott üdülésekkel.

Ezek után az egyetlen megválaszolandó kérdés, hogy melyiket válasszuk a ránk váró földi paradicsomok közül. Jordánia természeti csodáit és lenyűgözően sokszínű kulturáját? A látnivalókban gazdag Tenerife, a napsütésben és strandokban bővelkedő Gran Canaria, a csendesebb Fuerteventura, esetleg a Hold-szigetnek is nevezett Lanzarote szigetét? A trópusi pihenést a keleti kultúrával egy csomagban kínáló Thaiföld csodáit? Esetleg Egyiptom lélegzetelállítóan gazdag vízi élővilágát és remek, fűszeres-illatos konyháját?

A döntés valóban nem tűnik könnyűnek, de szerencsére nem lehetetlen. Az őszi-téli szezonra is rengeteg, ezeket az úti célokat érintő kedvezménnyel, akcióval és speciális ajánlattal készülnek az utazási irodák, amelyek az invia.hu oldalán mind – az eredeti ajánlatéval megegyező áron – megtalálhatóak. Egy egységes rendszerbe összegyűjtve átláthatóan és gyorsan össze is hasonlíthatók, ha pedig megvan az álomnyaralás, az az Ütős Előleg igénybevételével akár azonnal le is foglalható. Nem maradt más hátra, jöhet a csomagolás, és az életre szóló élmények begyűjtése – jó utat!

Eredeti cikk:GO Utazás

GO Utazás

Megjelent: 2016.10.05.