A legnagyobb európai online turisztikai ügynökség tagja lesz az Invia

Az Invia.hu - befektetője, a Rockaway Capital legújabb akvizíciója révén - az európai online turisztikai ügynökségek legnagyobbikának részese lesz. A Rockaway Capital mai bejelentése alapján a Rockaway és a CEFC-csoport, valamint a német Unister társaság között kötött szerződés értelmében a Németországban piacvezető online utazási ügynökség, az ab-in-den-urlaub.de (AIDU) és a fluege.de repülőjegy-értékesítő portálok a mai nappal a Rockaway befektető-csoporthoz kerülnek. A cég portfóliójának már részét képező, 4 európai piacon jelenlévő Invia online utazási ügynökséggel együtt így az európai online turisztikai szolgáltatások terén piacvezető csoport jöhet létre.

“Mivel az Invia és az AIDU ugyanolyan üzleti modellben működnek, célunk a portálokban rejlő szinergiák kihasználása révén egy olyan, online turisztikai szolgáltatásokat kínáló platform létrehozása, melynek köszönhetően a legjobb szolgáltatást tudjuk nyújtani a meglévő és leendő 140 millió, németországi és egyéb országbeli ügyfelünk számára,” nyilatkozta Jaroslaw Czernek, a Rockaway turisztikáért felelős befektetési partnere és az Invia elnöke. A Rockaway piaci aktivitásának fókuszában három terület áll; az e-commerce keretein belül a Mall Group zászlaja alatt 6 országban folytatja működését, az árösszehasonlító oldalakkal foglalkozó divízió a héten 3 új piaccal bővült, most pedig az utazásokhoz kapcsolódó szolgáltatások kapcsán növeli jelentősen piaci szerepét ezzel, az elsősorban Nyugat-európai központú lépéssel.

A tranzakciót a Rockaway a CEFC-csoport – a cég utazási szegmensben stratégiai, a teljes üzletágban pedig financiális partnere - támogatásával realizálja. A CEFC-csoport a hetedik legnagyobb kínai, és a legnagyobb sanghaji privát vállalkozás; az idei évben a komoly presztízzsel bíró „Fortune Global 500“ 229. pozícióját szerezte meg. A vállalkozás egyik kiemelt célja az Európára irányuló tevékenységének kiterjesztése, elsősorban a turizmus és az e-commerce területein. „A legnagyobb német online utazási ügynökség, az ab-in-den-urlaub.de, illetve az online repülőjegyértékesítéssel foglalkozó fluege.de portálokba való befektetés illeszkedik a turizmus-fókuszú stratégiánkba. Célunk, hogy segítsünk ezeknek a cégeknek kihasználni azt a potenciált, amit az Európába érkező kínai turisták jelentenek. Emellett szeretnénk kihasználni a turizmusban, repüléssel és szállásokkal kapcsolatos szolgáltatásokban rejlő szinergiákat,“ mondta Marcela Hrdá, a a CEFC China európai központjaként működő CEFC Group (Europe) ügyvezető alelnöke.

A tranzakció az Invia, a Rockaway turisztikai portfóliójának ezidáig legerősebb, Csehországban, Szlovákiában, Lengyelországban és Magyarországon is a piacvezetők között számontartott brandje számára is fontos előnyökkel jár majd: „Az említett márkák átvétele következtében mind ügyfeleink, mind franchise partnereink lényegesen nagyobb kínálatból válogathatnak a jövőben, az így elérhető innovációk révén folyamatosan fejlesztett, minőségi szolgáltatások keretein belül. Ennek egyik fontos eleme lesz például a továbbfejlesztett dinamikus csomagok bevezetése: ez az aktuálisan elérhető legnagyobb utazási kínálatot biztosítja majd ügyfeleink és franchise partnereink részére, melynek elemeiből egyéni preferenciáik alapján állíthatják össze utazásukat, a lehető legkedvezőbb áron.”, nyilatkozta Zakar Jozef, az Invia.hu cégvezetője.

A lipcsei székhelyű, a németen kívül osztrák és svájci ügyfeleket is kiszolgáló AIDU online utazási ügynökség által az idei évben értékesített - komplett utazásokból, szállásokból, repülőjegyekből, autóbérlésből és egyéb szolgáltatásokból egyedi rendszerben összeállított - dinamikus csomagok értéke megközelítőleg 499 millió euro.

A fluege.de által az idén értékesített repülőjegyek és egyéb szolgáltatások értéke, a több, mint 750, fapados és charter járatokat is üzemeltető légitársaság ajánlatát átfogó keresőnek is köszönhetően, idén elérte a 425 millió eurót. A portál a repülőjegyeken kívül egyéb szolgáltatásokat (hotelfoglalás, autóbérlés, stb.) is kínál, valamint üzemeltet egy utazással kapcsolatos hírekre fókuszáló információs oldalt is (news.fluege.de).

Az ügyletet – melynek részét képezték egyéb portálok is, mint például a reisen.de, a billigfluege.de, a reisegeier.de, a TravelViva, az Urlaubstours és a hotelreservierung.de. - a Rockaway Capital és a CEFC-csoport (a Rockaway stratégiai partnere az utazási szektorban) együttesen finanszírozták. A tranzakció lezárulta a jelenlegi tervek szerint 2017. elejére várható, annak pénzügyi részletei a Felek megállapodásának megfelelően nem nyilvánosak.

Eredeti cikk:Turizmus Online

Turizmus Online

Megjelent: 2016.12.23.